به گزارش خبرگزاری مهر، شاهرخ مکوند حسینی - دانش آموخته دکتری رشته روانشناسی دانشگاه تربیت مدرس، در پژوهشی تجربی با هدف بررسی الگوهای فعالیت ناحیه ای مغز در ارتباط با عواطف و شخصیت، 200 دانشجو را مورد تحقیق قرار داد.
در این پژوهش 200 دانشجوی دختر 19 الی 23 ساله راست دست که با شیوه نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده بودند، پرسشنامه شخصیت آیسنک را پر کردند. سپس از میان آنها 4 گروه از افراد برون گرا، درون گرا، نورزگرا و با ثبات هیجانی انتخاب شدند و از آنها طی یک حالت پایه ( بدون تحریک عاطفی ) و چهار مرحله تحریک عاطفی با استفاده از کلیپهای کوتاه ویدئویی، EEG دو سویه به عمل آمد. سپس از داده ها EEG هر حالت، در هر یک از قطعات پیشین و پسین راست و چپ میانگین گیری شد.
تجزیه و تحلیل داده ها، الگوی فعالیت اختصاصی در نواحی پیشین و پسین در ارتباط با گروههای شخصیتی مختلف را تأیید نکرد. اما نتایج بررسیهای درون گروهی با بخشی از الگوی روی آوری - اجتناب همخوان بود و نقش فعالیت پیشانی راست را در ارتباط با عواطف منفی تأیید کرد. نواحی پسین راست ( آهیانه راست ) نیز در جنبه برانگیختگی عواطف در همه گروههای شخصیت نقش داشتند، یک نقش تازه نیز برای ناحیه پسین چپ ( آهیانه چپ ) در ارتباط با عواطف منفی غیر فعال در نورزگرایان به دست آمد.
نظر شما