۲۲ آبان ۱۳۸۷، ۱۷:۳۵

مالکی تاکید کرد :

شوراهای بیداری پشتوانه مهمی برای حمایت از امنیت و ثبات عراق

شوراهای بیداری پشتوانه مهمی برای حمایت از امنیت و ثبات عراق

نخست وزیر عراق امروز شوراهای پشتیبانی(بیداری) را پایه و پشتوانه مهمی برای حمایت از امنیت و ثبات کشورش دانست و از بیانیه دو حزب مهم منطقه کردستان در مخالفت با این شوراها ابراز تاسف کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری اصوات العراق، "نوری المالکی" از دو حزب اتحادیه میهنی و حزب دموکرات کردستان خواست از تنشهای رسانه ای دوری کنند.

اظهارات نوری المالکی در واکنش به مخالفت دو حزب مهم منطقه کردستان عراق با تشکیل شوراهای پشتیبانی بیان شده است.

در بیانیه صادره از دفتر نخست وزیری عراق آمده است : تشکیل شوراهای پشتیبانی گام ضروری برای حفظ امنیت و نظم در استانهایی بود که پیش از موفقیت نیروهای مسلح عراق در برقراری امنیت و ثبات، شاهد ازهم گسیختگی امنیتی بودند.

مالکی از بیانیه مشترک حزب دموکرات و اتحادیه میهنی کردستان در مخالفت با شوراهای پشتیبانی که به گفته وی به  امنیت،وحدت ملی و ثبات عراق خدشه وارد می کند و همزمان با اتهامات و جوسازی درباره تعدیل قانون اساسی ( که مالکی خواستار شده است) صورت گرفته است، ابراز تاسف کرد.

دو حزب مهم و عمده منطقه کردستان عراق، روز دوشنبه در بیانیه مشترک، تشکیل شوراهای پشتیبانی در این منطقه و مناطق مورد اختلاف را مغایر با قانون اساسی عراق اعلام و کسانی را که وارد چنین شوراهایی شوند، خائن توصیف کردند.

نخست وزیر عراق در ادامه بیانیه خود، درخواست دو حزب مهم کرد از دولت منطقه کردستان برای جلوگیری از پیوستن شهروندان یا شیوخ عشایر این منطقه به شوراهای پشتیبانی را شیوه ایجاد رعب و وحشت و نقض خطرناک آزادی ها و حقوق قانونی شهروندان عراق قلمداد کرد.

در بیانیه نوری المالکی تاکید شده است شوراهای پشتیبانی(بیداری) در استان الانبار، نقش محوری در خنثی کردن طرحهای شبکه تروریستی القاعده و بازمانده های رژیم سابق و مقابله با آنها با همکاری نیروهای مسلح ایفا کرد.

در بیانیه نخست وزیر عراق آمده است : شوراهای پشتیبانی بر اساس اصل"سلاح انحصارا در اختیار دولت است"، شبه نظامیان مسلح نیستند و بر ضد هیچ یک از عناصر و گروههای تشکیل دهنده ملت عراق نیستند و تنها در جهت حفظ امنیت و ثبات و خدمت به کشور فعالیت می کنند و این شوراها تعارضی با قانون اساسی ندارد.

نوری المالکی در پایان بیانیه خود، خاطر نشان کرده است از انصاف به دور است که این شوراها پس از تلاشهای زیاد در حمایت از دولت در خطرناک ترین مراحلی که کشور با آن روبرو بود؛ مزدور خوانده شوند و اینگونه پاداش شیوخ و رهبران عشایر عربی و کردی داده شود.

شوراهای بیداری یا پشتیبانی، گروههای عشایری هستند که در اغلب اوقات، یکی از شیوخ یا رهبران عشایر، رهبری آنها را به عهده دارد و در مناطق مرکزی و شمالی عراق برای مبارزه با شبکه القاعده تشکیل شدند و مورد حمایت دولت منتخب عراق قرار دارند.

این شوراها،سال گذشته توسط آمریکا سازماندهی شدند. تمام افراد حاضر در شوراهای بیداری را افراد سنی مذهب تشکیل می دهند و برخی از آنها کسانی هستند که در سالهای گذشته در قالب گروه های شبه نظامی با نیروهای ائتلاف مبارزه می کردند.

کد خبر 782213

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha