۷ تیر ۱۳۸۲، ۱۶:۲۸

رئيس جمهور در ديدار اعضاي ستاد مبارزه با مواد مخدر:

ايران آماده همكاري با همه كشورهاي دنيا براي مبارزه با مواد مخدر است

ايران آماده همكاري با همه كشورهاي دنيا براي مبارزه با مواد مخدر است

سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران نيازمند و آماده همكاري با همه كشورهاي دنيا براي مبارزه جدي با توليد و قاچاق مواد مخدر در سطح بين المللي است.

به گزارش خبرگزاري مهر رئيس جمهور كه در جمع اعضاي ستاد مبارزه با مواد مخدر سخن مي گفت  تاكيد كرد: آفت مواد مخدر از شوم ترين پديده هاي روزگار ما است و  مبارزه با آن هزينه هاي فراواني دارد.
خاتمي تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران تنها درچند سال گذشته بيش از 3 هزار و 400 شهيد و 10 هزار جانباز در راه مبارزه با قاچاق و ترانزيت مواد مخدر تقديم كرده است.
رئيس جمهور با اشاره به اينكه نقش و جايگاه كشورمان در مبارزه با مواد مخدر امروز مورد قدرداني و اعتراف همه كشورهاي دوست ودشمن است ، گفت: همه كشورهاي جهان فارغ از اختلافات سياسي و گرايش هاي مختلف ، در مبارزه با مواد مخدر اشتراك نظر دارند و بايد با عزم جهاني و بسيج عمومي با اين پديده شوم كه زندگي مادي و معنوي انسانها را به مرگ  تدريجي مي كشاند، مبارزه كنند.



خاتمي گردش مالي " تجارت مرگ" و سود آوري توزيع و فروش مواد مخدر براي مافيا و سوداگران اين عرصه را تبيين كرد و اظهار داشت: متاسفانه اين آفت گريبان همه كشورهاي فقير، در حال رشد و صنعتي و پيشرفته را در جهان ما گرفته است.
رئيس جمهور افزود: آثار مخرب و معضلات اجتماعي ناشي از مواد افيوني نظير ، سرقت ، قتل ، فساد و ايدز نيز به حدي است كه زندگي ، عزت ، اقتصاد و فرهنگ جوامع بويژه جوانان را تهديد مي كند.
خاتمي گفت: كشورما به دليل موقعيت جغرافيايي و قرار گرفتن در كنار يكي از مهمترين كانون هاي مواد مخدر دنيا يعني افغانستان دچار مشكلات مضاعفي است.
رئيس جمهور با ابراز تاسف از رشد توليد مواد مخدر در افغانستان با وجود خواست دولت مركزي اين كشور براي مبارزه با اين ماده مرگ آور گفت: بيش از دو سال از سقوط طالبان در افغانستان مي گذرد، اما كار جدي براي بازسازي اين كشور و نجات مردم افغانستان از فقر صورت نگرفته است.
خاتمي با تاكيد بر ضرورت كشت جايگزين در افغانستان به منظور خشكانيدن سرچشمه ها گفت: كشاورزان محروم افغانستان كه براي گذراندن زندگي قرباني اين روند نادرست شده اند نيازمند كمك هستند.



رئيس جمهور تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران براي جلوگيري از انتقال مواد مخدر به اروپا و كل دنيا فداكاري مي كند اما معتقد است تنها با قدرداني شفاهي گرهي گشوده نخواهد شد و عزم جهاني براي مبارزه با اين پديده خطرناك كه پشتوانه عظيم اقتصادي دارد، لازم است.                                                                                                                     
رييس جمهور در بخشي از سخنانش با مثبت ارزيابي كردن فعاليتهاي انجام شده در داخل كشور در زمينه مبارزه با اين پديده شوم ، ابراز اميدواري كرد: با استفاده از تحقيقات علمي و تجربيات مدون شده در برنامه ملي مبارزه با مواد مخدر و نيز اجماع بدست آمده در مديريت كلان كشور شاهد تحول در كاهش تقاضا و آسيب ها باشيم.
 خاتمي از فعاليت هاي نيروي انتظامي در پاكسازي مناطق آلوده و برخوردهاي مقتدرانه و منطقي با قاچاقچيان به عنوان " كار معجزه آسا" ياد كرد و گفت: ايران، نزديك به يك ميليارد دلار صرف ساماندهي مرزهاي كشور كرده است، بطوريكه وضعيت فعلي شرق كشور با سالهاي پيش قابل مقايسه نيست.
رييس شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به رشد 70 در صدي كشفيات و ناامني مرزها براي سوداگران مواد مخدر، گفت: تنها در سال گذشته 9 تن مرفين ترانزيتي در كشور كشف شد.
رئيس جمهور سپس از قوه قضائيه ، وزارت اطلاعات، دبيرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر ، بهزيستي و ساير مراكز مرتبط كه با وجود محدوديت ها ، به بهترين وجه در اين زمينه همكاري مي كند ، قدرداني كرد.
خاتمي از گسترش تشكل هاي غير دولتي و همكاري دولت و ملت به عنوان امري كه دولت را در انجام اين وظيفه خطير موفق مي كند، ياد كرد.
رئيس جمهور در اين جلسه همچنين ياد شهداي هفت تير و بالاخص شهيد بهشتي را گرامي داشت و گفت: هفتم تير براي ملت ما خاطرات تلخي دارد و نماد تجلي چهره كريه تروريسم و آدمكشي در ايران است.

پيش از سخنان رييس جمهور علي هاشمي دبير ستاد مبارزه با مواد مخدر با تشريح اقدامات و عملكرد سال گذشته اين ستاد، از تدوين پيش نويس استراتژي ها و برنامه هاي جامع مبارزه با مواد مخدر خبر داد.
وي از تقويت نگرش ملي و علمي ، توجه به فرصت هاي منطقه اي و بين المللي و تشكل هاي مردمي ، ارتقا كيفيت مبارزه با عرضه ، كاهش تقاضا با هدف مصون نگاه داشتن جامعه ، هدفمند بودن برنامه ده ساله براي مهار و جلوگيري از ورود مواد مخدر به كشور و ارايه تعريف ملي از كميت و كيفيت برنامه به عنوان محورهاي اصلي برنامه بلند مدت اريه شده ، ياد كرد.
علي هاشمي حمايت مسولان نظام و هماهنگي همه دستگاه ها را شرط لازم براي دستيابي به اهداف تعيين شده در برنامه دانست.

کد خبر 7826

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha