پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۵ آبان ۱۳۸۷، ۱۴:۲۴

برخورد کاوشگر هندی با سطح ماه

برخورد کاوشگر هندی با سطح ماه

گزارش سازمان فضایی هند نشان می دهد که کاوشگر فضاپیمای چاندرایان-1 پس از جدا شدن از این فضاپیما در عصر روز 14 نوامبر 2008 میلادی با سطح ماه برخورد کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مقامات فضایی کشور هندوستان اعلام کردند کاوشگر کوچک فضاپیمای چاندرایان-1 در عصر روز جمعه 14 نوامبر موفق به فرود بر سطح ماه شد.

این کاوشگر پس از جدا شدن از فضاپیمای بدون سرنشین چاندرایان با سرعت 1.6 کیلومتر بر ثانیه -5 هزار و 760 کیلومتر بر ساعت- به سمت ماه پرتاب شده و در ساعت 8:31 عصر به وقت هندوستان  بر سطح ماه فرود آمده است.

به گفته مقامات فضایی هند، این کاوشگر قبل از برخورد با سطح ماه علایمی مبنی بر نزدیکی به این سیاره را به فضاپیمای مادر ارسال کرده است اما بعد از برخورد با سطح ماه و فرود بر این سیاره هیچ سیگنالی از این کاوشگر دریافت نشده است.

اطلاعات جدیدی که از مرکز تحقیقات فضایی هندوستان دریافت شده است نشان می دهد شدت بالای برخورد کاوشگر با سطح ماه، باعث از کار افتادن آن شده است.

با این حال مقامات سازمان فضایی هند اعلام کردند که قصدی برای بازگرداندن این کاوشگر نداشته و تنها برای دستیابی به درکی از سطح ماه برای فرود آرام کاوشگرهای بعدی اقدام به پرتاب آن کرده اند. اطلاعات مربوط به این پرتاب به زودی توسط فضاپیمای چاندرایان-1 به سازمان فضایی هندوستان ارسال خواهد شد.

فضاپیمای چاندرایان که در روز 22 اکتبر برای انجام ماموریتی 2 ساله به سمت ماه پرتاب شده است در حال حاضر در حال گردش به دور مدار ماه برای ثبت تصاویری سه بعدی و با کیفیت از این سیاره است. این فضاپیما همچنان به دنبال شواهدی از وجود آب یا یخ برای درک ساختار شیمیایی خاک ماه خواهد بود.

بر اساس گزارش سی ان ان، سازمان فضایی هندوستان، تاریخ برخورد کاوشگر را روزی تاریخی اعلام کرده است که همزمان با تولد جواهر لعل نهرو- رئیس جمهور اسبق هند که آغاز گر برنامه های فضایی مدرن هندوستان در سال 1962 بوده است- رخ داده است.

کد خبر 783369

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha