به گزارش خبرنگار مهر، "آغاز اصلاحات اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی از یکماه دیگر در شورای عالی انقلاب فرهنگی" خبری که 13 شهریور ماه سال جاری توسط دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام شد و تیتر نخست بیشتر رسانه های کشور را به خود اختصاص داد.
اصلاحاتی که از سال 85 در خصوص اساسنامه دانشگاه آزاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد اما به دلیل عدم توجه به تاخیر افتاد و مجددا در سال جاری برای پیگیری توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد.
در نخستین واکنش مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی عضو هیئت امنای این دانشگاه امکان اصلاحات اساسنامه را تنها توسط هیئت موسس این دانشگاه امکانپذیر دانست و عنوان کرد: اینکه چه اصلاحاتی در اساسنامه انجام شود از سوی هیئت موسس مشخص خواهد شد.
دکتر کریم زارع تاکید می کند که بعید به نظر می رسد که اصلاحات اساسنامه در خصوص ریاست این دانشگاه باشد و بیشتر در خصوص موارد خاص انجام می شود.
این اظهار نظر معاون دانشگاه آزاد در حالی مطرح شد که مدیر کل روابط عمومی و اطلاع رسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی اصلاحات در ساختار مدیریتی دانشگاه آزاد را رد نکرد اما از آغاز اصلاحات اساسنامه را با 15 روز تاخیر خبر داد.
عبدالرضا رستمی علاوه بر این که عنوان کرد آبان 87 زمان آغاز بررسی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اصلاح اساسنامه است اضافه کرد: چگونگی تعیین روسای واحدهای بزرگ و مادر این دانشگاه از مهمترین موضوعات مورد تاکید شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اصلاح اساسنامه است.
تنها یک روز پس از این خبر، رئیس دانشگاه آزاد در پاسخی کوتاه به خبرنگاران گفت: "هر وقت هیئت مؤسس دانشگاه آزاد اساسنامه را اصلاح کرد این اصلاحات به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال خواهد شد. شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز پس از اینکه هیئت مؤسس دانشگاه آزاد اصلاحات لازم را بر روی اساسنامه انجام داد می تواند این مورد را بررسی کند."
علیرغم اعلام آمادگی مسئولان دانشگاه آزاد و رئیس هیئت امنای این دانشگاه برای اصلاح اساسنامه اما با توجه به تغییرات مد نظر شورا در اساسنامه دانشگاه آزاد، بی میلیها و تاخیر مکرر دانشگاه آزاد را در اصلاحات اساسنامه به دنبال داشت که در نهایت منجر به اولتیماتوم شورای عالی انقلاب فرهنگی شد.
شورای عالی انقلاب فرهنگی دهم آبان ماه اعلام کرد که هیئت موسس دانشگاه آزاد تنها دو ماه فرصت دارد تا اصلاحات را به شورا ارائه کند و پس از این زمان چه اصلاحات ارائه شده باشد و چه نشده باشد انجام این کار توسط خود شورا آغاز خواهد شد.
شورا ساز و کارهای علم، پژوهش، آموزش و هچنین مسایل مدیریت و نه تغییر مدیریت را از جمله موارد مد نظر برای اصلاح در اساسنامه عنوان کرد.
فرصت دو ماهه شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاه آزاد همگان را به یاد اولتیماتوم های قبلی که از سوی نهادهای مختلف به دانشگاه آزاد داده شده انداخته است. ضرب الاجلهایی که مهمترین آنها مهلت دو ماهه مجلس برای تصویب مدل شهریه بود.
اولتیماتومی که نه تنها هیچگاه محقق نشد بلکه هنوز هم دانشجویان این دانشگاه منتظرند تا مصوبه ناتمام مجلس هفتم در مجلس هشتم پیگیری و نهایی شود.
در این که اصلاح اساسنامه دانشگاه با توجه به سوالهایی که این روزها درخصوص چگونگی تدریس اساتید و جذب اعضای هیئت علمی، وضعیت علمی و پژوهشی این دانشگاه، مشکلات و کمبودهای دانشجویان به خصوص در واحدهای تهران مطرح می شود به نفع دانشجویان و دانشگاهیان دانشگاه آزاد است شکی نیست اما برای این اصلاحات نیاز به کمی صبر تا دو ماه آینده دارد.
اولتیماتوم های دو ماه ای که اگر چه به نظر می رسد برای مسئولان دانشگاه آزاد به امری عادی تبدیل شده و مردم نیز به تاخیرهای تصمیمگیری در تمامی زمینه ها عادت کرده اند اما بدون شک اخبار این تغییرات و اصلاحات همواره از سوی دانشگاهیان و افکار عمومی پیگیری شده و با توجه به مردمی بودن این دانشگاه (بر اساس تاکید همیشگی مسئولان دانشگاه آزاد) هیچگاه از ذهن پرسشگر این افراد پاک نخواهد شد.
نظر شما