به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایتارتاس، "ادوارد شواردنادزه" در گفتگو با شبکه تلویزیونی یورو نیوز خاطر نشان کرد:" البته این تجاوز صورت گرفته، اما دانستن اینکه چه کسی گام اول را برداشت مهم است. آمریکا می گوید که به تفلیس توصیه نکرده وارد تسخینوالی شود. شاید این حمله صورت نمی گرفت. اما ما بهانه را به روسیه دادیم."
وی افزود:" من از سیاست دورم و اکنون تماسی با مقامها ندارم، اما تا جایی که می دانم، هیچ نیروی روسی در تسخینوالی ( پایتخت اوستیای جنوبی) یا در تونل روکسکی که گرجستان را به اوستیای جنوبی و قفقاز شمالی متصل می کند، وجود نداشت."
شواردنادزه به این مسئله اشاره کرد که روسیه بزرگترین همسایه گرجستان است.
وی خاطر نشان کرد:" این کشور دارای منابع عظیم طبیعی است. باید ذوق و استعداد قابل توجه سیاسی و دیپلماتیک برای پیدا کردن یک زبان مشترک با روسیه پس ازهمه آنچه که بین دو کشور اتفاق افتاده، پیدا کرد. اگر من رئیس جمهور بودم، روابط دیپلماتیک با مسکو را قطع نمی کردم."
درگیریها در گرجستان پس از حملات ارتش این کشور به منطقه اوستیای جنوبی آغاز شد که با حضور ارتش روسیه در منطقه و پیشروی به سوی تفلیس همراه شد.
"دیمیتری مدودف" رئیس جمهوری روسیه روز شنبه 26 مرداد، طرح پیشنهادی فرانسه برای آتش بس با گرجستان را امضا کرد تا درگیریها با این کشور درباره اوستیای جنوبی پایان یابد.
نظر شما