۲۷ آبان ۱۳۸۷، ۱۴:۵۷

جمالی خبر داد:

احتمال برگزاری المپیاد فلسفه و جغرافیا / اعلام رتبه ایران در المپیادهای جهانی

احتمال برگزاری المپیاد فلسفه و جغرافیا / اعلام رتبه ایران در المپیادهای جهانی

سرپرست باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: باشگاه در حال بررسی برگزاری المپیادهای علمی فلسفه، جغرافیا و زمین شناسی است که در صورت تصویب هیئت امنای باشگاه دانش پژوهان جوان و ابلاغ شورای عالی انقلاب فرهنگی این المپیادها نیز برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محسن جمالی امروز در نشست خبری در محل باشگاه افزود: برای رشته های هنری نیز با توجه به برنامه های توسعه ای باشگاه دانش پژوهان جوان، طرحهایی در دست بررسی است و پیشنهاداتی در این زمینه رسیده است. در حال حاضر در حال سنجش مجراهایی هستیم که دانش آموزان مستعد این رشته ها در المپیاد شرکت کنند.

جمالی افزود: باشگاه دانش پژوهان جوان محلی است که در طی سالهای اخیر افتخارات بین المللی بسیاری در زمینه های علمی کسب کرده است و همچنان نیز به این افتخار آفرینی ادامه می دهد. باشگاه دانش پژوهان جوان بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 73 کار خود را آغاز کرد و در طی 14 سال فعالیت آن مسئولیت برگزاری المپیادهای علمی را در کشور برعهده داشته است.

وی از ایجاد انگیزه و پویایی علمی در میان دانش آموزان به عنوان اهداف این باشگاه نام برد و گفت: در سال های ابتدایی انقلاب توجه دانش آموزان بیشتر به سوی رشته های فنی و پزشکی معطوف بود و علوم پایه از جمله ریاضی کمتر مورد توجه بود از همین رو تصمیم گرفته شد که مسابقه ای برای دانش آموزان در رشته ریاضی طراحی شود که خوشبختانه این راهکار موثر واقع شد و این مسابقه پایه المپیاد ریاضی در کشور را شکل داد.

رقابت  240 هزار دانش آموز در سال گذشته در المپیادهای علمی کشوری

سرپرست باشگاه دانش پژوهان جوان با اشاره به تعداد دانش آموزان در سال گذشته در المپیادهای علمی کشور گفت: 240 هزار دانش آموز در سال گذشته در المپیادهای علمی کشوری شرکت کردند که از این میان 5 هزار به مرحله دوم راه پیدا کردند و پس از آن 300 نفر به اردوی تابستانی مرحله نهایی المپیادهای علمی کشوری راه یافتند.

برگزاری 7 المپیاد علمی کشور در روزهای دوم تا چهارم بهمن ماه سال جاری

وی اضافه کرد: المپیادهای علمی کشور در روزهای دوم تا چهارم بهمن ماه سال جاری در 7 المپیاد ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست شناسی، ادبیات، نجوم و کامپیوتر برگزار می شود و برندگان نهایی به اردوی تیمهای ملی شرکت کننده در المپیادهای جهانی اعزام می شوند.

جمالی گفت: دانش آموزان دبیرستانی می توانند با مراجعه به دفاتر مدرسه خود و صرفاً با پرداخت مبلغ 10 هزار ریال در المپیادهای علمی کشور ثبت نام کنند و مدیران مدارس نیز می توانند اسامی دانش آموزان را تا 14 آذرماه به باشگاه دانش پژوهان جوان ارسال کنند.

وی یادآور شد: بیشترین شرکت کننده دانش آموزی در رشته ریاضی است و علت اصلی آن نیز امکان شرکت دانش آموزان اول تا سوم دبیرستان در المپیاد است. در رشته های فیزیک، شیمی، زیست شناسی، ادبیات و نجوم دانش آموزان باید در سال سوم دبیرستان باشند اما در المپیاد کامپیوتر دانش آموزان سال های اول و دوم دبیرستان می توانند در المپیاد شرکت کنند.

سرپرست باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: روش برگزاری المپیاد با سالهای گذشته تفاوتی ندارد و سئوالات بر اساس دروس دبیرستان و در سطح عمیق تر آن طراحی می شود.

وی در مورد توجه به علوم انسانی در المپیادهای علمی کشور، خاطرنشان کرد: المپیاد ادبیات نیز تقریباً هم قدمت با المپیاد ریاضی است و دارندگان مدال طلا این المپیاد هم می توانند بدون کنکور در رشته ادبیات فارسی در دانشگاه پذیرفته شوند.

ایران رتبه اول در منطقه و در جمع 10 کشور اول دنیا در المپیادهای علمی

جمالی با اشاره به جایگاه جمهوری اسلامی ایران در المپیادهای جهانی خاطرنشان کرد: ایران به طور متوسط در المپیادهای جهانی در میان 10 کشور اول دنیا قرار دارد اما در بین کشورهای اسلامی دارای رتبه اول منطقه است.

وی در خصوص برگزاری المپیاد جهانی نجوم در ایران یادآور شد: با توجه به مقررات المپیاد جهانی نجوم هر کدام از کشورهای عضو باید یک بار میزبانی را بپذیرند که درخواست میزبانی ایران مورد موافقت برگزار کنندگان المپیاد جهانی نجوم قرار گرفته است و در تابستان سال آینده، جمهوری اسلامی ایران میزبان بیش از 20 کشور دنیا شرکت کننده در المپیاد جهانی نجوم خواهد بود.

تشکیل دبیرخانه المپیاد جهانی نجوم در باشگاه دانش پژوهان جوان

سرپرست باشگاه دانش پژوهان جوان از تشکیل دبیرخانه المپیاد جهانی نجوم در باشگاه دانش پژوهان جوان خبر داد و گفت: برگزاری این المپیاد امکانات ویژه ای می طلبد که امیدواریم تا زمان برگزاری آن امکانات کامل شود.

وی در خصوص اثرات دوپینگ علمی برخی از دانش آموزان برای شرکت در المپیادهای علمی یادآور شد: باشگاه در طراحی سئوالات المپیادهای علمی شیوه توجه به نوآوری و خلاقیت را در پیش گرفته است و به این ترتیب دوپینگ علمی برخی از دانش آموزان خنثی می شود. از سوی دیگر استانهای محرومی همچون ایلام و چهارمحال و بختیاری نیز وضعیت خوبی ندارند که امیدواریم سازمانهای آموزش و پرورش این استانها بتوانند کلاسهای آمادگی برای دانش آموزان خود برگزار کنند.

جمالی اضافه کرد: با توجه به اصالتی که در سالهای گذشته در طراحی سئوالات در نظر گرفته شده است قبولی ها بسیار متنوع بوده اند . به طور نمونه می توان به اتفاق سال گذشته در المپیاد زیست شناسی اشاره کرد که هیچ کدام از دارندگان مدال طلا تهرانی نبودند.

کد خبر 784573

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha