به گزارش خبرگزاري مهر، بولتن اخبار دانشمندان هسته اي وابسته به بنياد آموزشي علوم هسته اي با اختصاص بخشي به بررسي پيمان بين المللي ان پي تي مدعي شد:اگرچه پيمان ان پي تي در سال 1966 كامل شد ولي رژيم صهيونيستي به تازگي ساخت يك سري تسهيلات هسته اي را به اتمام رسانده اما هنوز جرات نكرده است آن را امتحان كند. زيرااسراييل به رييس جمهور پيشين خود قول داده است كه اولين رژيمي نباشد كه در خاورميانه سلاح هسته اي خود را رو مي كند و حالا درصدد آن است كه به قول خود عمل نمايد.از آن زمان دستيابي اسراييل به سلاح هسته اي به يك تابو تبديل شد كه هيچ كس اجازه نداشت از آن حرف بزند. اما اسراييل از سال 1960 يك قدرت هسته اي بود. اين در حالي است كه آمريكا و شوروي و انگليس و ديگر كشورها د رفكر مبارزه با گسترش سلاح هسته اي بودند. اما در سال 1968 با كامل شدن نسخه نهايي ان پي تي، آمريكا از اسراييل خواست كه اين پيمان بين المللي را امضا كند كه اين اجبار به جايي نرسيد.
در سال هاي گذشته نيز رژيم صهيونيستي با سياستي كاملا رياكارانه نه به ان پي تي پيوست و نه آن را رد كرد. آمريكا نيز اندك اندك اين سياست "نپرس و نگو" را پذيرفت و ديگر بر اسراييل فشار نياورد كه ان پي تي را امضا كند. در سه دهه اخير نيز تمام دولت هاي آمريكا و اسراييل به اين قانون نانوشته احترام گذاشتند و آن را مورد توجه قرار دادند. اما به نظر مي رسد كه ديگر تاريخ مصرف اين سياست به پايان رسيده است.
اين گزارش ميافزايد از سال 1970 كه پيمان ان پي تي به اجرا گذاشته شد، تغييرات زيادي در جهان ايجاد شده است و همه كشورهاي عضو اين پيمان متعهد شدند كه تحت قوانين بين المللي به تبادل تكنولوژي هسته اي با يكديگر بپردازند. از آن سال تعداد كشورهاي هسته اي نيز چندان تغيير نكرده است. فقط هند و پاكستان و اسراييل بودند كه از آن زمان توانستند به ساخت سلاح هسته اي دست پيدا كنند. بعضي كشورها نيز همچون ايران اگر چه نتوانستند به سلاح هسته اي دست يابند، اما برخي كشورهاي جهان مظنون هستند كه اين كشورها درصدد ساخت تسليحات هسته اي مي باشند.
در ادامه با مقايسه هند و اسراييل آمده است اسراييل خوب مي دانست كه براي حفظ قدرت خود در منطقه بايد تسليحات هسته اي خود را حفظ كند و براي اينكه بتواند همواره و در هر شرايطي كه لازم شد، از آنها استفاده كند، درصدد بر آمد كه آن را دور از قوانين بين المللي و خارج از ان پي تي نگهدارد و اين سياستي فريب كارانه است.
اين بنياد در بولتن خود با اشاره به برخي ديگر از سياست هاي اسراييل نوشت كه به هر حال زمان آن رسيده است كه اسراييل نيز همچون ديگر كشورها تحت قوانين ان پي تي در آيد و به قوانين بين المللي احترام بگذارد.
اين بولتن در ادامه با اشاره به ايجاد بازار سياه هسته اي نوشت: برخي كشورهاي عضو ان پي تي با سوء استفاده از اختياراتي كه اين پيمان به آنان مي دهد از تكنولوژي هسته اي به شكل غيرمتعارف استفاده مي كنند و در عوض استفاده هاي متعارف نه تنها درصدد ساخت تسليحات هسته اي بر مي آيند كه آن را به ديگر كشورهاي نيز انتقال مي دهند.
بنياد آموزشي علوم هسته اي (EFNS) در سال 1949 در آمريكا در شهر شيكاگو تاسيس شده و بولتن دانشمندان اتمي را براي انعكاس اخبار مربوط به اين موضوع منتشر مي كند. مسئوليت اصلي اين بنياد آموزش افراد درباره موضوعات امنيتي و هسته اي است. همچنين اين بنياد درصدد است كه استفاده هاي درست تكنولوژي هسته اي را نيز در اختيار عموم قرار دهد.
نظر شما