به گزارش خبرنگار مهر، سردار جلالی امروز در یک کنفرانس خبری با اشاره به تاریخچه تشکیل سازمان پدافند غیرعامل با فرمان مقام معظم رهبری اظهار داشت: ماهیت این سازمان مقاومسازی زیرساختهای عمومی کشور در برابر تهدیدات است و حوزه کارکرد آن هم همه دستگاههای اجرایی را در برمی گیرد.
وی افزود: همچنین در این راستا همایش ملی " توسعه پایدار با روحیه و تفکر بسیجی و با رویکرد پدافند غیرعامل" را دوم آذر ماه با حمایت صداوسیما و حضور همه دستگاههای اجرایی کشور از سوی بسیج برگزار میکنیم که در آن آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی سخنرانی میکند و از فعالان اجرایی کشور در زمینه پدافند غیرعامل تجلیل میشود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل همچنین درباره 6 محور کلی مورد توجه در این سازمان گفت: شناختن تهدیدات تخصصی در دستگاهها، کمک به ایجاد آمادگی و برگزاری رزمایش در دستگاههای اجرایی، فرهنگسازی و آموزش عمومی، مشارکت بسیج در پدافند غیرعامل، سازماندهی مضاعف عناصر بین دستگاهها و ورود تخصص در حوزههای مختلف از جمله این 6 محور است.
وی در ادامه اظهار داشت : قصد داریم در هفته بسیج 12 مانور انجام دهیم که یکی از مانورهای مهم ما در حوزه رسانه است که نهم آذر ماه با همکاری سازمان صدا و سیما، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان پدافند غیرعامل برگزار میشود.
جلالی افزود: هدف از این مانور این است که عدم ارتباط و وابستگی خود را نسبت به ماهواره نشان دهیم، به این صورت که با استفاده از شبکه فیبر نوری و اتصال آن به شبکههای کل کشور ماهواره را حذف کنیم که بر اساس تلاشهای دو سه ساله سازمان پدافند غیرعامل این موضوع را در هفت استان تمرین کردیم و در هفته بسیج در 30 استان به تمرین میپردازیم.
وی با بیان این که استفاده از این فیبر نوری باعث میشود صرفهجویی ارزی خوبی هم داشته باشیم گفت: همچنین حذف ماهواره و استفاده از فیبر نوری خود یک نوع سرمایهگذاری و توسعه بومی است.
جلالی با بیان این که در مانورهای استانی نیز برای استان خوزستان و اصفهان برنامهریزی کردهایم افزود: این مانورها اولیه و ساده است و سایر مانورها را هم در وزارت نیرو و دستگاههای دیگر خواهیم داشت. همچنین در این باره با همکاری 720 مدرسه مانور آمادگی را در مدارس کشور اجرا میکنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در ادامه با بیان این که این سازمان با فرمان مقام معظم رهبری بر اساس قانون برنامه پنج ساله چهارم به این منظور تشکیل شده که آسیبپذیری را در زمینههای حیاتی رفع کند گفت: در این باره طبق اصل 127 اختیارات رئیسجمهور به شورایی که امور دستگاههای اجرایی و پدافند غیرعامل کشور را تامین کند واگذار شد که موارد آن را دولت تعین کرده و پس از تایید مقام معظم رهبری ابلاغ شده است.
وی افزود: نام این شورا، شورای کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور است که سردار سرلشگر فیروزآبادی رئیس آن است. آقای داوود احمدینژاد دبیر شورا هستند و همچنین وزیر دفاع، وزیر نیرو، معاون راهبردی و برنامهریزی رئیسجمهور و رئیس سازمان پدافند غیرعامل اعضای آن را تشکیل میدهند.
جلالی ادامه داد: این شورا که از خردادماه سال جاری با دستور رئیسجمهور تشکیل شده حدود هفت جلسه داشته که ایجاد ساختار پدافند غیرعامل در دستگاههای اجرایی در استانها و فعال شدن آن در همه دستگاههای اجرایی، همچنین مخاطبسازی برای پدافند غیرعامل از مصوبات آن است.
وی افزود: از دیگر مصوبات شورا تشکیل 16 کارگروه در استانها مرتبط با سازمان پدافند غیرعامل بود که طبق آن اداره استانها در شرایط تهدید و جنگ به عهدهدار استاندار گذاشته میشود. در مورد ساختار سازمان پدافند غیرعامل در تهران نیز به دلیل ویژگی خاصی که این استان به سبب وجود سفارتخانهها و دستگاههای مختلف دارد تصمیمگیری شد.
جلالی در ادامه درباره مانورها نیز گفت: هیئت دولت تمام دستگاههای اجرایی و غیراجرایی مانند شهرداریها، امامزادهها و زیارتگاهها را ملزم کرد که در برابر حوادث آمادگی بیشتری ایجاد کنند.
وی با اشاره به ساماندهی سیستم فیبر نوری در کشور افزود: با توجه به این که وزارتخانههای نفت، راه و سازمانهای چون راهآهن و برق شبکههای گستتی داشتند میبایست یک شبکه مشترک بین آنها ایجاد کنیم تا نتیجه بهتری حاصل شود.
جلالی ادامه داد: همچنین مباحث آموزشی هم پیشبینی شده بود، به این صورت که در متون درسی مواردی چون آمادگی دفاعی یا دفاع غیرنظامی را بگنجانیم. از سویی قصد داریم در این رابطه آموزشهایی را برای فارغالتحصیلان رشتههای مختلف برقرار کنیم تا با اجرای این مصوبات آسیبپذیری کشور را نسبت به تهدیدات کاهش دهیم.
وی در ادامه این جلسه در پاسخ به پرسش خبرنگاران با بیان این که شورای دائمی پدافند غیرعامل کشور هماهنگی بین چندین دستگاه را انجام میدهد گفت: طبق اصل 127 همان طور که رئیسجمهور اختیارات خود را در موردی مانند تبصره 13 واگذار کرده در مورد پدافند غیرعامل هم رئیسجمهور اختیاراتش را واگذار کرده و در واقع این شورای پدافند غیرعامل بخشی از گرفتاریهای رئیسجمهور را میگیرد.
وی با اشاره به این که در دستهبندی نیازها سه درجه نیازهای حیاتی، حساس و مهم وجود دارد که نیازهای مهم شامل تهدیدات منطقهای و نقطهای میشود، گفت: آنچه دولت در سازمان پدافند غیرعامل تلاش میکند تضمین و تامین شود نیازهای درجه یک و حیاتی مردم است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در پاسخ به پرسش دیگری در ارزیابی از عملکرد سازمان پدافند غیرعامل گفت: ما نسبت به پدافند غیرعامل در کشور یک عقبماندگی اساسی از گذشته تا الان داشتیم و در سازمانها بیتوجهی عمدهای به این موضوع میشد که در راستای رفع این عقبماندگی در سال 86، 220 پروژه را با دستگاههای اجرایی داشتیم و در سال 87 هم 300 پروژه را در دست داریم.
سردار جلالی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه ساختار سازمان پدافند غیرعامل در کشورهای مختلف چگونه است، گفت: چنین سازمانی در کشورهای مختلف نامهای مختلفی چون دفاع غیرنظامی، مدیریت بحران یا اسمهای دیگر دارد که اطلاعات و تبلیغات در این زمینه هم در کشورهای مختلف طبقهبندی بخصوصی دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که سازمان پدافند غیرعامل کشور تاکنون چه تهدیداتی را خنثی کرده اظهار کرد: تهدیدات و در مقابل اقدامات ما همیشگی و دائمی است همان طور که تهدیدات عناصری چون آمریکا و اسرائیل همیشگی است در واقع اقدامات ما پیشگیرانه و مستمر است.
نظر شما