ايرج زبردست - شاعر ، كه به تازگي مجموعه اي از رباعيات خود را در قالب يك مجموعه منتشر كرده است ، در گفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر" با بيان اين مطلب گفت : درباره اين شخصيت ادبي و عرفاني و نگرشي كه به جهان داشت ، تا به امروز خيلي ها قلم زده اند ، حتي صادق هدايت هم درباره او نوشته است ، اما به اعتقاد من حق مطلب درباره وي ادا نشده است.
اين شاعر افزود : خيام ، در واقع از چهره هاي تكرار ناپذير ادبيات فارسي است ، كلامش نيز در همه دوران ها ، اثر گذار و نافذ است ، البته ممكن است به لحاظ پرمغز بودن اشعار اين حكيم بزرگ ، هر كس اسنباط خاص خود را از مطالعه اين اشعار داشته باشد.
زبردست با تاكيد بر اين كه به همان اندازه كه به سعدي ، حافظ ، فردوسي و ديگر بزرگان ادب فارسي توجه مي كنيم ، بايد خيام را نيز مد نظر داشته باشيم ، تصريح كرد : همان طور كه مركز سعدي شناسي و حافظ شناسي داريم كه البته بايد چنين باشد ، پيشنهاد مي كنم مركزي هم به عنوان مركز خيام شناسي در شهر نيشابور تاسيس شود تا جوابگوي پرسش ها و كاوشگري هاي نسلي باشد كه مي خواهند بيشتر درباره خيام بدانند.
اين شاعر و منتقد ادبيات يادآور شد : در حال حاضر تنگناهايي را كه در راه انتشار رباعيات اصيل اين شاعر ايجاد شده ، بي جا مي دانم و معتقدم كه در اين راستا از افراد كارشناس - يا بهتراست بگويم " خيام شناس " - مدد گرفته نمي شود.
28 ارديبهشت ، روز بزرگداشت حكيم عمر خيام
ايرج زبر دست : تاسيس مركز خيام شناسي در نيشابور ضروري است
خيام ، اين حكيم و شاعر بزرگ به خوبي توانست حرف هايش را در بستر رباعي جاري كند و اين قالب شعري را در ادبيات فارسي هويت و جان ببخشد.
کد خبر 78728
نظر شما