به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، مهدی قهرمانی بعد از ظهر امروز در جلسه کارگروه کشاورزی شهرستان ماهنشان افزود: طبق این سرشماری که از 20 تا 25 مهر ماه انجام گرفت ، حدود 300 زنبور دار به پرورش زنبور عسل اشتغال دارند همچنین بر اساس این آمارگیری 10 هزار و 99 کلنی کندوی زنبور عسل که 976 کلنی آن بومی و بیش از 9 هزار کلنی آن مدرن است ، در این شهرستان وجود دارد.
وی ادامه داد: 70 درصد این مقدار محصول به عنوان یک کالای درآمدزا در استانهای مجاور به فروش میرسد و حدود 30 در آن مورد مصرف داخلی قرار میگیرد و مازاد آن به استانهایی چون زنجان ، تهران ، قم ، آذربایجان غربی و شرقی و همدان صادر میشود.
قهرمانی افزود: میزان تولید عسل امسال نسبت به سال قبل به دلیل شرایط آب و هوایی حاکم در منطقه و خشکسالی شدید 41 درصد کاهش نشان میدهد ولی به دلیل افزایش قیمت عسل از نظر ریالی نسبت به سال قبل ثابت است. همچنین میانگین تولید عسل نیز به ازای هر کندوی بومی 4 کیلوگرم و کندوی مدرن 18 کیلوگرم است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ماهنشان خاطرنشان کرد: کانونهای عمده استقرار کلنیهای زنبور عسل در بخش مرکزی دهستان اوریاد و در بخش انگوران در ییلاقات این منطقه است که بیشتر در مرز بین استانهای زنجان با آذربایجان غربی مستقر است و بیشترین مهاجر در خارج از استان را پذیراست. همچنین زمستان گذرانی کلنیهای زنبور عسل شهرستان در حاشیه رودخانه قزل اوزن که آب و هوایی معتدل دارد ، صورت می گیرد.
قهرمانی با عنوان اینکه زنبور داران شهرستان با خشکسالی مواجه شدهاند ، گفت: جهاد کشاورزی شهرستان ماهنشان در جهت حمایت از این بخش با همکاری شرکت تعاونی زنبور داران شهرستان به ازای هر کندو 5/5 کیلوگرم شکر با قیمت یارانهای هر کیلوگرم سه هزار و 500 ریال در بین زنبور داران توزیع نموده است و فاز دوم آن نیز در آینده نزدیک بین زنبور داران توزیع خواهد شد.
وی همچنین جهت جلوگیری از مرگ و میر کلنیها به خاطر خشکسالی و آلودگی هوا ناشی از کمبود نزولات آسمانی برای پنج هزار کلنی زنبور عسل داروی مبارزه با بیماری به صورت رایگان با همکاری دامپزشکی شهرستان در اختیار زنبور داران قرار داده شد.
قهرمانی با اشاره به اینکه عسل طبیعی دارای مواد آلی یا همان قندهای فروکتوز ، ساکاروز و گلوکز است که روی هم رفته 80 الی 82 درصد عسل را تشکیل میدهد ، افزود: عسل خاصیت اسیدی داشته و PH آن بین 5/4-2 است.
وی ادامه داد: عسل تنها ماده غذایی است که هیچگونه میکروبی در دورن آن نمیتواند زندگی کند و برای درمان بیماریهایی مانند رماتیسم ، بیماریهای قلبی ، تنفسی و... نقش بسزایی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ماهنشان اظهار داشت: شهرستان ماهنشان به دلیل اقلیم مناسب ، وجود ییلاقهای متعدد و انواع گلها و گیاهان طبیعی شرایط مناسبی را برای پرورش زنبور عسل مهیا ساخته است.
نظر شما