به گزارش خبرنگار مهر در اراک، وانگ جیانگ خوآ شامگاه روز دوشنبه در دیدار هیئت اقتصادی استان جی یانگ سو چین با استاندار مرکزی با اشاره به اینکه میزان سرمایه گذاری امسال استان جی یانگ سو هزار میلیارد دلار با رشد 45 درصدی اقتصادی است، افزود: ملت ایران و چین قرابتهای فرهنگی و تفکری زیادی با هم دارند و گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی دو کشور مد نظر است.
وی گفت: استان جی یانگ سو در شرق چین واقع شده و با 40 میلیون نفر جمعیت به عنوان یک مرکز استراتژیک حمل و نقل رتبه نهم صنعتی را در چین دارد.
وانگ جیانگ عنوان کرد: طی سه سال گذشته این استان 30 درصدی در اقتصاد پیشرفت داشته و 500 شرکت چند ملیتی امسال به جمع سرمایه گذاران آن افزوده می شود.
وی با بیان اینکه دولت مرکزی چین توسعه مرکز پالایشگاهی و انرژی در استان جی یانگ سو را در اولویت برنامه ها دارد، اظهار داشت: در این زمینه آمادگی همکاری دو جانبه و سرمایه گذاری ایران در ساخت پالایشگاه هستیم.
استاندار استان مرکزی نیز در این دیدار گفت: استان مرکزی دارای تنوع محصولات تولیدی شامل شمش آلومینیم، صنایع ریلی، ادوات کشاورزی و راه سازی، سازه های فلزی، تجهیزات انتقال نیرو، مصالح ساختمانی، صنایع لبنی، غذایی، بهداشتی و دارویی، ایزوگام، فرآورده های معدنی، گل و گیاه و کشاورزی است.
علی اکبر شعبانی فرد با اشاره به اینکه دو هزار و 600 واحد تولیدی و صنعتی بزرگ و متوسط در استان مرکزی فعال است، عنوان کرد: دو هزار و 400 واحد دیگر نیز با پیشرفت فیزیکی 50 تا 90 درصد در 30 شهرک، ناحیه و قطب صنعتی این استان در دست ساخت و انجام است.
وی افزود: سالانه 12تا 15میلیون شاخه گل از استان مرکزی به 19کشور جهان صادر می شود و این منطقه در زمینه تولید انار، پسته و لوبیا مزیت بالایی دارد.
شعبانی فرد با تاکید بر اینکه استان مرکزی با برخورداری دو درصد جمعیت ایران، رتبه دوم صنایع مادر و مقام چهارم صنعتی کشور را دارد، گفت: صنایع مادر تخصصی و تجهیزات ساز استان از خدمات فنی و مهندسی پیشرفته برخوردار است و محصولات تولیدی منطقه بر مبنای استانداردهای روز دنیا تولید می شود.
در این جلسه مقرر شد پروتکل همکاری دو جانبه بین استانهای مرکزی و جی یانگ سو با چهار محور گردشگری، آموزشی، فینانس و صنایع نفت و گاز تهیه و امضا شود.
هیئت اقتصادی استان جیانگ سو از کشور چین در سفر به استان مرکزی از توانمندیهای صنعت نفت و گاز این استان در زمینه پالایشگاهی و پتروشیمی بازدید کرد.
نظر شما