به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، حجت الاسلام علیمحمد سلطانی ظهر امروز در نشستی خبری در جمع خبرنگاران افزود: پیش نویس غذای حلال در ایران به همت اعضای کمیسیون فنی همراه با مستندات آن تدوین شده که در آینده نزدیک ضابطهمند شده و به تصویب کمیته ملی استاندارد خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل فقدان نشان حلال بر روی تولیدات و فرآوریهای غذایی ایران، متاسفانه سهم و سرانه تجارت غذای حلال در تجارت جهانی پایین است.
سلطانی فر افزود: تجارت جهانی غذا در دنیا حدود سه هزار و 200 میلیارد دلار است که سهم تجارت غذای حلال حدود یک پنجم است و این اهمیت گرایش مردم سایر کشورها به مصرف غذای حلال است، لذا باید با ایجاد وحدت رویه و مدیریت متمرکز، به سامانه مناسب رسید تا تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان بتوانند از امتیازات اقتصادی، تجاری و بهداشتی و حتی فرهنگی نشان غذای حلال استفاده کنند.
رئیس کمیته فنی نشان غذای حلال ایران اظهار داشت: به لحاظ حضور ناظرین شرعی زیر نظر نماینده ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی در کشورهایی که ایران واردات گوشت دارد و به دلیل آموزشهای تخصصی و عمومی که ناظرین شرعی قبل از اعزام فرا میگیرند، حلیت گوشتهای مذکور مورد تایید سازمان دامپزشکی است.
حجت الاسلام سلطانی تصریح کرد: بر کشتارگاههای داخل ایران، به صورت مستقیم و غیرمستقیم نظارت شرعی توسط ناظرین صورت میگیرد.
وی از تصویب کلیات طرح نظارت شرعی بر صید و ذبح توسط مجلس شورای اسلامی قدردانی کرد.
نظر شما