حجت الاسلام علیرضا اعرافی رئیس جامعة المصطفی العالمیة در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ضرورت اقامه نماز به ویژه در مدارس واضح است، اظهار داشت: اصل نماز بر این است که جایگاه برتر در میان عبادات دارد و در آیات و روایات بسیاری بر این مسئله تأکید شده و سنت حضرت محمد (ص) نیز به برتری نماز در میان عبادات اشاره کرده است.
وی با بیان اینکه در روایات مختلف تأکید شده نماز را باید از کودکی شروع و کودکان را به آن ترغیب کرد، یادآور شد: کودک را باید قبل از دوران بلوغ به نماز عادت داد و با آن مأنوس کرد و به توسعه و ترویج فرهنگ نماز اهتمام ورزید. این مسئله در میان روایات متعدد وارد شده است. این انس و آشنایی در دوران کودکی و نوجوانی عمیق تر در روح و روان کودک نفوذ می کند و پذیرش این مسئله در دوران کودکی از اهمیت به سزایی برخوردار است.
حجت الاسلام اعرافی با اشاره به اینکه در توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز هم مدارس و هم اولیا وظیفه ای سنگین برعهده دارند، افزود: کم توجهی آموزش و پرورش آسیبها و مشکلاتی را به دنبال دارد که بخشی به مدیریت و برنامه ریزی مدارس برمی گردد که اهتمام لازم را در برنامه ریزی، تعیین وقت مناسب و جایگاه مناسب را ندارند و بخشی هم به امامان جماعت در مدارس که باید امتیاز و توانمندی پاسخگویی به آنها را دارا باشند.
وی با بیان اینکه عدم مشارکت مدیران و معلمان در نماز مدارس آسیب دیگر این حوزه به شمار می رود، تصریح کرد: وقت و زمان موضوع مهم شرکت مدیران است. مکان و فضای نماز، مناسب بودن جایگاه نماز، نظافت و شادابی در فضای نماز از اهمیت بسیاری برخوردار است که به منظور رفع این آسیبها باید با برنامه ای جامع این مشکل را رفع کرد.
رئیس جامعة المصطفی العالمیة مشارکت خوب معلمان، مربیان، مدیریت آموزشی در نماز جماعت، انتخاب امام جماعت جوان، فعال، زمان شناس، آشنا به فضای کودکی با درک جوانان و نوجوانان را از راهکارهای توسعه فرهنگ اقامه نماز در مدارس خواند و ادامه داد: نمازخانه ای مناسب با امکانات متعارف و خوب می تواند به ترویج این فرهنگ کمک کند.
وی ارتباط مدارس با خانواده ها، مشارکت اولیا در نماز مدارس، برگزاری مسابقات، تشویق کودکان، ارائه جزوه، فیلم، کارهای هنری توسط دانش آموزان را از دیگر عوامل تثبیت فرهنگ نماز خواند.
حجت الاسلام اعرافی با اشاره به اینکه باید همه توان آموزشی بر محور نماز تنظیم شود، افزود: فرهنگ نماز باید با ادبیات مناسب کودکان و نوجوانان ارائه شود. چرا که نشانه یک جامعه سالم نماد عمل محوری است که باید نسل جوان را با اسرار نماز آشنا کرد و همه بخشهای ذیربط به کمک آموزش و پرورش آمده تا این نقیصه را برطرف کنند.
نظر شما