۱۳ آذر ۱۳۸۷، ۱۰:۲۰

احمدی‌نژاد درگفتگوی تلوزیونی:

کاهش قیمت نفت نگران کننده نیست

کاهش قیمت نفت نگران کننده نیست

رئیس جمهور با بیان اینکه آسیب پذیری اقتصاد ایران در برابر بحران اقتصادی در جهان تقریبا صفر است کاهش قیمت جهانی مواد واسطه برای تولید را در پی این بحران فرصت مغتنمی برای کشور برشمرد .

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور دیشب در گفتگوی زنده تلویزیونی از شبکه یک سیما گفت: آسیب پذیری اقتصاد ایران در برابر بحران اقتصادی در جهان تقریبا صفر است و این موضوع فرصت های خوبی را در اختیار ملت ایران ما قرار می دهد که باید از آن استفاده کنیم .

وی افزود: امروز بخش مهمی از اقتصاد جهان و بلوک غرب و سرمایه داری دچار این بحران شده است.

رئیس جمهور تصریح کرد : مدیران و نظریه پردازان اقتصاد جهانی اکنون فقط از یاس و ناامیدی سخن می گویند . آنان از شش سال و پنج سال و گاهی از سه سال زمان برای بهبود وضع اقتصادی سخن می گویند.

رئیس جمهور با بیان اینکه این بحران دارای دو شکل ظاهری و باطنی است افزود: شکل ظاهر آن این است که بانک هایی به افرادی که اعتبار اجتماعی لازم را نداشتند برای تهیه مسکن واشتغال وام دادند و آنان این وام ها را به بانک های بزرگ تر فروخته اند.

احمدی نژاد تصریح کرد: در مقطع زمانی تعیین شده اقساط این وامها پرداخت نشد و می بینیم که این بحران پس از بانکها امروز به تولید و اقتصاد کشورها نیز کشیده شده است.

رئیس جمهور گفت: این بحران از آمریکا آغاز شد و اکنون دامنه آن به اروپا و برخی کشورهای بزرگ آسیایی رسیده است.

احمدی نژاد افزود: شکل باطنی این بحران به ویژگیهای اقتصاد سرمایه گذاری مرتبط است که باید آن را بشناسیم .

وی با بیان اینکه در مقطعی اقتصاد سوسیالیسم و سرمایه د اری با تناقض درونی مواجه و از جریان خارج شد گفت: امروز نیز تناقض درونی در اقتصاد سرمایه داری مشاهده می شود.

رئیس جمهور در ادامه گفت: به اعتراف همه اندیشمندان و متفکران دنیای غرب اقتصاد سرمایه داری به بن بست رسیده است.

احمدی نژاد با اشاره به بحران اقتصادی امریکا و تاثیر آن بر مناسبات اقتصادی جهان افزود: برخی ادعا می کنند طرح بحران اقتصادی امریکا دستاویزی بوده است که ثروت ها را به کشورشان منتقل کنند.

وی پایه اقتصاد سرمایه داری را بر سود نامحدود دانست و گفت: این دیدگاه برخاسته از نوع نگاه به انسان و جامعه بشری است چرا که آنها گمان می کنند انسان خلق شده است تا حداکثر لذت فردی را در دنیا ببرد.

رئیس جمهور افزود: بر همین اساس آنها ارزشهای اخلاقی، عدالت و حلال و حرام را کنار گذاشته اند.

وی ایجاد طبقات اجتماعی در اقتصاد سرمایه داری را طبیعی خواند و گفت: از دیدگاه آنها فقط باید گروهی خاص حداکثر سود را ببرد.

 احمدی نژاد پایه دیگر اقتصاد سرمایه داری را ربا دانست و افزود: خلق پول و داراییهای کاغذی در این نوع اقتصاد شایع است.

رئیس جمهور این گونه داراییها را شبیه حبابی دانست که عده ای بهره اش را می برند.

احمدی نژاد گفت: چون در نظام سرمایه داری اساس بر سود است هیچ قانونی حاکم نیست.

وی افزود: بر همین اساس هنوز مشخص نشده است بانک مرکزی امریکا چقدر دلار تقلبی منتشر کرده است برخی گزارشها رقمی معادل 29 هزار میلیارد دلار اعلام کرده اند.

رئیس جمهور گفت: نظام سرمایه داری کنونی قصد دارد کسری بودجه اش را به دیگر کشورها منتقل کند و مرتبا به اقتصاد سایر کشورها ایده می دهد.
 
احمدی نژاد اضافه کرد: آنها قصد دارند تورم ایجاد شده در کشورشان را به کشورهای هدف منتقل و ثروت آنها را چپاول کنند.

رئیس جمهور گفت: چاپ اسکناسهای بدون پشتوانه تا مدت زمانی در اقتصاد جهان جذب می شود و به نقطه ای می رسد که این جذب متوقف می شود و انعکاس آن به کانون اصلی برمی گردد.

احمدی نژاد اعتماد را مهم ترین اصل در اقتصاد دانست و افزود: زمانی که اعتماد مردم از یک نوع اقتصاد از بین برود جبران آن غیرممکن است.

وی افزود: از اینکه مردم اروپا و امریکا در فشارند خوشحال نیستیم اما از به پایان رسیدن اندیشه غلط ضد بشری خوشحالیم.

احمدی نژاد در پاسخ به این سوال که آیا بحران اقتصادی امریکا رفع شدنی است یا نه گفت: به اعتقاد همه اندیشمندان این بحران پایان راه است و اگر قرار بود شدت آن کم شود با تزریق 2500 میلیارد دلار برطرف می شد.

وی افزود: در شرایطی که قدرتهای دیگری شکل گرفته اند بحران اقتصادی امریکا مهار نخواهد شد اگر چه آنها سعی می کنند این بحران را به دیگر کشورها منتقل کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه پیش از جنگ امریکا با عراق، اقتصاد امریکا در حال فروپاشی بود گفت: آنها با حمله به عراق در پی فعال کردن اقتصادشان بودند اما نه تنها مشکلاتشان برطرف نشد بلکه روند بی اعتمادی درباره آنها افزایش یافت.

رئیس جمهوری در ادامه گفت: با توجه به اینکه اقتصاد ما درون زاست، با دور اندیشی مدیران کشور در اقتصاد جهانی هضم نشدیم.

احمدی نژاد با اشاره به بحران اقتصادی در جهان و تاثیر پذیری کشور از این بحران افزود: حجم مبادلات ما با اقتصاد جهانی زیاد نیست به همین دلیل آسیب پذیری ایران از این بحران تقریباً صفر است.

رئیس جمهور به برخی فرصتهایی که این بحران در اختیار ایران قرار داده است اشاره و اضافه کرد: کاهش قیمت مواد واسطه برای تولید، برای کشوری مثل ما که در حال سرمایه گذاری هستیم فرصت مغتنمی است.

احمدی نژاد گفت: از ناحیه قیمت نفت ممکن است تا حدی به کشور فشار بیاید اما توانایی مدیریت آن را داریم.

رئیس جمهور اضافه کرد: برخی کشورهای به ظاهر قوی در اقتصاد جهانی بدهیشان تا دو برابر تولید ناخالص ملی کشورشان رسیده است و از این بحران آسیبهای زیادی دیده اند.

احمدی نژاد به علتهای آسیب ندیدن ایران از این بحران اشاره کرد و گفت: یکی از این علت ها این بود که کشور ما در تحریم است اما علت اصلی سیاستهای خوبی بود که در کشور پیش گرفته شد که شاید این سیاستها نیز متاثر از تحریم بود.

رئیس جمهور اضافه کرد: نوع نگاه انقلاب اسلامی به خودکفایی کشور و تکیه بر استعدادهای داخلی از دیگر نقاط قوت اقتصاد ماست.

احمدی نژاد تصریح کرد: حتی قبل از اینکه نشانه های این بحران بروز کند پیش بینی همکاران این بود که اوضاع اقتصاد جهانی روبه بحران است بنابراین در بخش های مختلف برنامه ریزی شد.

رئیس جمهور صیانت از منابع داخلی و منابع ایرانیان مقیم خارج از کشور و همچنین شناخت آسیب ها و جلوگیری از ورود این آسیب ها به کشور را از جمله اقدامات دولت برای مقابله با این بحران خواند.

احمدی نژاد با اشاره به تشکیل کارگروه ویژه ای در دولت برای بررسی تاثیرات بحران اقتصادی در جهان بر اقتصاد ایران گفت: وقتی نشانه های این بحران آشکار شد، در فراخوانی از همه صاحب نظران اقتصادی خواستیم به پرسش های مختلفی که در این زمینه مطرح است پاسخ دهند.

رئیس جمهور افزود: سوال های مشخصی مطرح شده و مشارکت نخبگان اقتصادی در این کارگروه بسیار خوب است. وضع ارزی کشور بسیار مطلوب است.

رئیس جمهور گفت: خوشبختانه وضع ارزی کشور بسیار مطلوب است و از این لحاظ حتی برای سه سال آینده اگر قیمت نفت به نزدیک صفر هم برسد نگرانی نداریم.

احمدی نژاد افزود: در مسائل پولی اگر ارتباطات ما با دلار بود همه دلارها باید از بانک مرکزی آمریکا دور بزند که این به ضرر ماست و حتی در نگاهی کلان موجب تقویت دشمن اصلی می شود.

رئیس جمهور اضافه کرد: ما در قطع ارتباط با دلار سود سیاسی و اقتصادی داشتیم زیرا دیگران نیز در پی ما ارتباطشان را با دلار قطع کردند و به تدریج به دلار ضربه وارد شد.

احمدی نژاد گفت: در چنین وضعی عرضه دلار در بازار افزایش یافت و چون تقاضا نبود اوضاع کنونی (بحران اقتصادی در جهان) به وجود آمد.

رئیس جمهور افزود: در تبدیل به ارزهای دیگر نیز ما سود زیادی کردیم و تصمیم ما در این باره درست بود؛ زیرا حجم ذخایر ارزی ما افزایش یافت و اکنون هم سبد ارزی داریم و اتکای کشور فقط به یک ارز نیست و این حاکی از تصمیمی عالمانه در این باره است.

احمدی نژاد درباره اجلاس اخیر در قطر که با هدف تامین منابع مالی برای توسعه برگزار شد گفت: برگزاری چنین نشست هایی پس از واقعه 11 سپتامبر آغاز شد زیرا بر اساس تحلیل ما این موضوع با بحران اقتصادی آمریکا بی ارتباط نیست.

وی ماجرای 11 سپتامبر را مشکوک دانست و اضافه کرد: این ماجرا بهانه حمله به عراق و حمله به آن کشور نیز معالجه و مسکنی برای اقتصاد بیمار آمریکاست.

رئیس جمهور ظاهر برگزاری چنین نشست هایی را یافتن راهکارهایی برای توسعه کشورهای صنعتی دانست و اضافه کرد: اما در نشست قطر10 تا 12 سخنران بر این نکته تاکید می کردند که اجرای توصیه کارشناسان بین المللی وضع اقتصادی آنها را بدتر کرده است.

احمدی نژاد گفت: همچنین آنان با ابراز ناامیدی از آینده به وضع کنونی اعتراض می کردند.

رئیس جمهور افزود: حرف ما نیز همین است که شما اگر دچار مشکل اقتصادی هستید نباید آن را به دیگران منتقل کنید و با دروغگویی و ایجاد جنگ مشکلات خود را بپوشانید.

وی اضافه کرد: البته اعتقاد ما این است که نظام اقتصادی آنان ربوی و دچار رشد کاذب است یعنی همان که از آن با عنوان حباب نام می برند اما حباب بخشی از آن است و رشدهای کاذبی که خلق پول می کند بادکنکی است.

احمدی نژاد افزود: در چنین شرایطی به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس فشار می آورند تا 300 میلیارد دلار از آنان بگیرند در حالیکه اقتصاد این کشورها در حال نابودی هستند.

رئیس جمهور افزود: بورس برخی از این کشورها تا 80 درصد سقوط کرده و در بخش مسکن 80 درصد کاهش یافته است و این یعنی متلاشی شدن و در چنین شرایطی بانکها نیز نابود می شوند.

وی اضافه کرد: علت این امر آن است که بانکها 60 تا 70 درصد وام داده اند و دریافت کنندگان تسهیلات آن را بازپرداخت نمی کنند.

رئیس جمهور گفت: وقتی بانکها دچار رکود شوند بنیه اقتصادی نیز به تبع آن متوقف می شود اما در چنین شرایطی با پررویی و فشار می خواهند از آنان پول بگیرند.

احمدی نژاد گفت: این نشستها با هدف تنظیم زیرساخت های رفت و برگشت دو طرفه است تا کشورها را به خود بدوزند و منابعشان را بگیرند.

رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوالی درباره دیدگاه های مختلف در زمینه طرح تحول اقتصادی گفت: دولت در قبال قوانین، هم موظف است و هم مختار.

احمدی نژاد طرح هدفمند کردن یارانه ها را طرحی بزرگ و نیازمند عزم ملی دانست و افزود: در این خصوص با دوستانمان در مجلس شورای اسلامی بحث کردیم و قرار شد این طرح در مجلس نیز مطرح شود که ما نیز پذیرفتیم لایحه بدهیم .

وی اضافه کرد: در بخش هایی از جمله نظام توزیع، مالیات، گمرک و بانک ها و مسائلی که نیاز به لایحه نداشت بررسی را آغاز کرده ایم.

رئیس جمهور در پاسخ به برخی اظهار نظرها از جمله برگزاری همه پرسی درباره طرح تحول اقتصادی گفت: البته افراد در اظهار نظر آزادند ولی ما در شهریور اعلام کردیم که در این زمینه به مجلس لایحه ارائه می کنیم.

وی طرح تحول اقتصادی را کاری بزرگ در متن تصمیم گیران، کارشناسان و مردم خواند و افزود: برای بررسی این طرح صدها جلسه کارشناسی برگزار و از صاحبنظران به صورت دعوت یا مکاتبه نظرخواهی شده است.

احمدی نژاد گفت: دو هدف را دنبال می کردیم اول اینکه بتوانیم این طرح را به سرعت و با دقت بررسی کنیم و دیگر اینکه تبعات منفی آن را به صفر نزدیک کنیم.

وی اضافه کرد: دوستان ما در مجلس نیز برای بررسی این طرح جلسات متعددی چه در کارگروه ویژه و چه با دیگر نمایندگان برگزار کردند و ما هم موضوع را تقریبا با همه نمایندگان مطرح کرده ایم .

رئیس جمهور افزود: این طرح را با گروه های مختلف از جمله صنعتگران، تاجران، صادرکنندگان، روستاییان، علما، جوانان و انجمن های کشاورزی مطرح کرده ایم.

احمدی نژاد گفت: پس از این بررسی ها طرح تحول اقتصادی به صورت لایحه ای پخته درآمده است تا پس از تصویب در مجلس کار سنجیده و سنگینی در کشور انجام شود.

رئیس جمهور رابطه دولت با مجلس را بسیار صمیمی و مستمر خواند و ابراز امیدواری کرد با همکاری نمایندگان مجلس چنانچه نقصی در این طرح وجود داشته باشد برطرف تا هر چه زودتر برای اجرا آماده شود.

وی در پاسخ به سوالی در این باره که آیا کاهش ارزش بورس تهران متاثر از کاهش بورس های جهانی است ، گفت: بورس ما ارتباطی به بورس های جهان ندارد بلکه کاهش در بورس ما مربوط به کاهش قیمت هاست .

رئیس جمهور با اشاره به اینکه موفق ترین بورس دنیا بورس ما معرفی شد افزود: بورس ما تقلبی نیست که سقوط کند و نوسانات داخل آن تنها متأثر از قیمت هاست.

رئیس جمهور گفت: پیچیدگی و بزرگی طرح هدفمند کردن یارانه ها سبب شد به رغم تاکید برنامه های سوم و چهارم توسعه، دولت ها ترجیح دهند به آن نزدیک نشوند.

احمدی نژاد با تاکید بر اینکه دولت نهم برای تامین منافع ملی اجرای این طرح را در دستور کار خود قرار داده است افزود:طرح هدفمند کردن یارانه ها طرح بزرگی است که همه آحاد کشور را تحت تاثیر قرار می دهد بنابراین اجرای آن نیازمند برنامه ریزی دقیق و ایجاد آمادگی در ساختارهای اجرایی است .

رئیس جمهور اظهار داشت: برای هدفمند کردن یارانه ها دو سال و نیم تلاش صورت گرفته است تا نتایج آن به طور دقیق استخراج شود و در این باره اسناد پشتیبان آن مستند و مستدل است.

وی تصریح کرد: تقریبا همه کارشناسان و صاحبنظران ضرورت هدفمند کردن یارانه ها را پذیرفته اند.

احمدی نژاد اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها را با اصلاح و تغییر قیمت همراه دانست و افزود: اجرای این طرح نیازمند ایجاد بسترهای اقتصادی، اجتماعی و اجرایی است.

وی تصریح کرد: دولت بستر اجرای این طرح را فراهم کرده است و از نظر ایجاد بستر اجتماعی هم باید گفت 65 میلیون نفر با لبیک به فراخوان دولت و نام نویسی، آن را پذیرفته اند.

رئیس جمهور زمان حاضر را که قیمت های جهانی در قوس نزولی قرار دارند بهترین زمان برای اجرای این طرح دانست.
وی افزود: در سی سال گذشته قوس نزولی قیمت ها را شاهد نبوده و در پنجاه سال اخیر غیر از مقطع انقلاب، این گونه کاهش قیمت مسکن را تجربه نکرده ایم.

احمدی نژاد سهم بالای مصرف نفت در بودجه کل کشور را یکی از معضلات و ریشه مشکلات اقتصادی کشور دانست و گفت: دولت نهم در این باره تلاش هایی انجام داده و در سه سال اخیر سهم درآمدهای نفتی در بودجه را از شصت و دو و هفت دهم درصد به پنجاه و دو درصد کاهش داده است.

وی کاهش درآمدهای نفتی را در هزینه های جاری کشور، یکی از آرزوهای مسئولان دانست و افزود: باید تلاش کنیم درآمدهای نفتی برای تقویت پایه های اقتصاد کشور به مصرف برسد و حتی در بخش عمرانی هم کمتر به درآمدهای نفتی متکی باشیم.

رئیس جمهور یکی از اهداف هدفمند کردن یارانه ها را کاهش سهم ارز نفتی در بودجه کل کشور دانست و گفت:اگر با قیمت هر بشکه نفت 30 دلار بودجه سال آینده بسته شود باید بسیاری از فعالیت ها را مختل کنیم.

احمدی نژاد در پایان تاکید کرد : با توجه به ادامه یافتن روند نزولی قیمت نفت در بازارهای جهانی، ضروری است اتکای خود را به درآمدهای نفتی در بودجه کل کشور کاهش دهیم.

کد خبر 794208

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha