این مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز افزود: ابعاد بزرگ اینگونه بیلبوردها موجب می شود شهروندان در مواجهه با این حجم از فلز و آهن هیچ احساس خوشایندی نداشته باشند زیرا طراحی بیلبورد برای فاصله های دور در نظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر اینکه حتی کارهای گرافیکی که بر روی آنها انجام شده بدون اعمال هیچ نظر کارشناسی صورت گرفته، عنوان کرد: نوشته های تبلیغاتی این بیلبوردها به طور میانگین ده ها سطر بوده که میزان استاندارد آن کمتر از این است زیرا مخاطب با گذر سریع از جلوی بیلبورد باید فرصت خواندن پیام ها و ذخیره سازی آن نوشته ها در ذهن خود را داشته باشد که با نوشتن این حجم از پیام این فرصت از رهگذر سلب می شود.
این طراح و گرافیست همچنین با اشاره به اینکه به طور معمول این بیلبوردها به دست افراد تجربی طراحی می شود که هیچ اطلاعی از فونت و یا رنگ ندارند، تصریح کرد: با این تفاسیر و ارزیابی ساده از بیلبوردهای موجود در سطح شهر می توان دریافت که اکثر آنها پیام رسانی درستی نمی کنند و در این خصوص حتی می توان گفت مشکل طراحی تابلوها را باید یک معضل بزرگ ملی نامید.
حسن زاده متذکر شد: در این جریان از لحاظ نصب و طراحی تابلوهای تبلیغاتی می توان برای شیراز رتبه پایینی را فرض کرد زیرا تاکنون در این خصوص نگاه کارشناسانه ای نشده است و باید این معضل را با نظر کارشناسانه متولیان امر برطرف کرد و در این راه دانشگاه هایی که رشته های مرتبط با موضوع دارند کمک فکری مناسبی خواهند بود.
این مدرس دانشگاه با اشاره به بوردهایی که به عنوان تلویزیون شهری در جامعه مطرح شده اند، افزود: عنوان تلویزیون شهری برای این بوردها درست نیست و تلویزیون شهری تعریف متفاوتی دارد.
حسن زاده در این رابطه اظهار داشت: از آنجایی که این بوردها به وسیله کامپیوتر کار می کنند باید به آنها بیلبورد دیجیتال گفته شود و به غیر از آن محل نصب و موضوعات نمایش شده از آن نیز باید طی کار کارشناسی معین شود.
وی خاطرنشان کرد: بیلبوردهای دیجیتال برای نصب در بزرگراه ها طراحی شده و نصب آن نیز باید با نظر و بررسی طراحان شهری صورت گیرد تا کارایی لازم را داشته باشد.
این طراح و گرافیست گفت: در مکانی پرازدحام که همه می کوشند جایی برای خارج شدن از آن پیدا کنند دیگر جایی برای انتخاب یا تبلیغ محصول یا کالا نمی ماند و باید گفت در میدان و تقاطعی که هر خودرویی از یک مسیر در حال حرکت است نصب چنین بیلبوردهایی بیشتر موجب عدم تمرکز در رانندگی می شود.
وی در ادامه گفت: به طور معمول در پی باب شدن یک موضوع در ایران آن مسئله به شدت مورد استقبال قرار می گیرد و شهرستانها نیز در این خصوص چشم به ایده های پایتخت دارند و برای خود ایده ای جدید اجرا نمی کنند که نمونه آن را در تلویزیون های شهری یا همان بیلبوردهای دیجیتالی می توان مشاهده کرد.
حسن زاده همچنین گفت: این شرایط را در شیراز نیز می توان مشاهده کرد زیرا شهر شیراز در انجام طرح و طراحی ایده ای پیشقدم نیست و جزو آخرینها در این زمینه به شمار می آید.
این طراح و گرافیست همچنین بیان داشت: ساخت و نصب تابلوهای تبلغاتی در سطح شهر جدای از معماری نیست و در واقع این امر یکی از زیر مجموعه های گرافیک بوده که از آن به عنوان گرافیک محیطی یاد می شود.
نظر شما