به گزارش خبرگزاری مهر، جزینی با اشاره به تفاوت این جایزه با دیگر جوایز ادبی اظهار داشت: این جشنواره توانسته است در طول هفت دوره برگزاری جایگاه خود را به معنای جستجو برای یافتن گونهای از ادبیات و در واقع ارزشگذاری این گونهها پیدا کند.
وی ادامه داد: همچنین در کنار جوایز دیگری که توسط نهادهای گوناگون برگزار میشود این جشنواره خاص از این جهت که از دل یک مسجد برخاسته و نام یک شهید نویسنده بر آن نهاده شده و هویت پیدا کرده تا حدودی متفاوت بوده است.
وی افزود: البته این تفاوت به معنای کمال نیست زیرا لازم است که با شرح و ثبت اساس کار و رویکردهای اساسی برگزارکنندگان این جشنواره و یا نوع انتخابها به یک دقت نظر برسد و این اساس و الگو میبایست چنان روشن، گویا و دقیق باشد که جشنواره را به سمت کمال هدایت کند.
جزینی در ادامه به وضعیت داستاننویسی در ایران پرداخت و گفت: به دلایل مختلف در طول چند سال اخیر وضعیت مطلوبی را در حوزه داستان و رمان نداشتهایم. به این معنا که فعالیت بسیاری از مراکز آموزشی این حوزه در این سالها بسیار کمرنگ شده است.
همچنین در حوزه داستان و رمان کودک و نوجوان نیز هنوز میزان ترجمهها بیشتر از تالیفات است که این خود نیازمند بازنگری و سیاستگذاریهای خاص خود است.
وی در پایان گفت: برگزاری هر جایزهای ادبی فینفسه خوب است، البته این استمرار به معنای تکرار آن در سالهای آینده نیست بلکه مسئولان باید به این امر توجه داشته باشند که این نوع ارزشگذاریها توانسته است تاثیر و حرکتی را در جامعه ادبی ما ایجاد کند یا خیر؟!
جایزه شهید حبیب غنیپور را میتوان جایزهای بومی و ملی دانست چرا که از دل دغدغههای ما برخاسته است.
کد خبر 796548
نظر شما