پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۸ آذر ۱۳۸۷، ۱۵:۴۷

بان کی مون:

بحران مالی جهانی ناشی از فساد است

بحران مالی جهانی ناشی از فساد است

دبیر کل سازمان ملل گفت: امروز دنیا درگیر یک بحران مالی جهانی شده است که تا حدودی ناشی از حرص و آز و فساد است.

به گزارش خبرنگار مهر، در پیام بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد آمده است: امروز دنیا درگیر یک بحران مالی جهانی شده است که تا حدودی ناشی از حرص و آز و فساد می باشد. اعتماد به نظام مالی خدشه دار شده و سلامت بسیاری از بانکها زیر سئوال رفته است. بسیاری از مردم پس اندازهای یک عمر خود را از دست داده اند.

اگر چه این وضعیت به اندازه کافی وخیم می نماید، اما بحران مالی خاموش دیگری که فقیرترین اقشار را در جهان هدف قرار می دهد نیز وجود دارد که توجه کمتری را به خود جلب کرده است. در جهان در حال توسعه هر سال میلیاردها دلار که شدیدا برای تامین بهداشت، مدارس، آب آشامیدنی و زیر ساختهای دیگر مورد نیاز است از طریق ارتشا یا سایر اعمال خلاف دیگر دزدیده یا مفقود می شود. این امر تامین خدمات اولیه و دستیابی به "اهداف توسعه هزاره" را دشوارتر می کند و مردم را از حقوق بنیادین بشری محروم می سازد.

سازمان ملل متحد در حال مبارزه با این پدیده است. کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با فساد که در ماه دسامبر 2005 به مرحله اجرا درآمد، تدابیر محکمی را برای تامین سلامت بخشهای عمومی و خصوصی و مبارزه با فساد پیش بینی کرده است. لذا نیازی فوری وجود دارد که بکوشیم کنوانسیون به کار افتاده و تبدیل به قاعده ای جهانی شود. از این رو، من در انتظار ایجاد ساز و کار منسجم برای مرور اجرای کنوانسیون هستم که انتظار می رود در کنفرانس بعدی دولتهای عضو به تصویب برسد.

 بحران مالی جهانی همچنین نیاز به نظام مندی بیشتر را نیز نمایان ساخته است. به موجب کنوانسیون، رازداری بانکی دیگر مانعی بر سر راه استرداد داراییهای به سرقت رفته محسوب نمی شود. بانک جهانی و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در حال دستیابی به پیشرفتی چشمگیر برای کمک به کشورها هستند تا بتوانند داراییهای خود را از طریق "ابتکار استرداد اموال سرقت شده - STAR" باز پس گیرند.

اما این فقط دولتها و موسسات مالی نیستند که باید تلاش بیشتری برای پیشگیری از فساد و تقویت سلامت اقدامات خود کنند. فساد به همه ما صدمه می زند. فساد موجب تضعیف نهادهای مردم سالار شده، حاکمیت قانون را خدشه دار کرده و به تروریستها امکان می دهد که هزینه اقدامات زشت خود را تامین کنند.

کد خبر 797297

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha