دکتر حسینعلی شهریاری با اشاره به تصویب کلیات لایحه الزام درمان معتادان به موادمخدر به خبرنگار مهر گفت: من زیاد با این مصوبه موافق نیستم چون پیش از این هم تجربه چنین کارهایی را در اوایل انقلاب داشته ایم. در آن زمان نیز با تاسیس بیمارستانهایی برای درمان معتادان نتوانستیم موفق باشیم و آن زمان این طرح با شکست مواجه شد.
در صورت تصویب نهایی این لایحه سوء مصرف مواد مخدر و داروهای روانگردان جرم است اما مبتلایان به سوء مصرف که برای درمان سوء مصرف خود اقدام می کنند تا زمانی که مطابق برنامه های وزارت بهداشت و وزارت رفاه تحت درمان قرار دارند از تعقیب کیفری معاف خواهند بود.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه اعتیاد یک آسیب اجتماعی است افزود: وضعیتی که در این بحث شاهد هستیم خیلی شفاف و روشن نیست و به نظر می رسد که یک وزارتخانه به تنهایی نمی تواند در این کار موفق باشد.
شهریاری به ورود دستگاههای همچون وزارت بهداشت، وزارت رفاه، وزارت کشور، وزارت کار، نیروی انتظامی، قوه قضائیه و... در این بحث اشاره کرد و گفت: چون اعتیاد یک آسیب اجتماعی است قطعا نیاز است که وزارت کشور نیز وارد موضوع شود و نمی توان توقع داشت درمان معتادان به تنهایی توسط وزارت بهداشت با موفقیت همراه شود.
وی تصریح کرد: برای حل این معضل اول باید مشکلات اشتغال افراد حل شود و تا زمانی که شکم مردم سیر نباشد نمی توان امیدوار بود که چنین برنامه هایی در اجرا موفق باشد.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در عین حال تجربه چند متولی برای انجام یک کار را مشکل ساز دانست و افزود: در طرح پزشک خانواده نیز با چنین مشکلی مواجه هستیم. زیرا اجرای کار با وزارت بهداشت است اما بودجه در اختیار وزارت رفاه است که این مسئله باعث شده در اجرای طرح پزشک خانواده چندان موفق نباشیم.
نظر شما