پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۳۰ آذر ۱۳۸۷، ۱۳:۵۷

حرکت اولین شناور باربر خورشیدی

حرکت اولین شناور باربر خورشیدی

اولین کشتی خورشیدی جهان با هدف قطع هزینه های سوختی و توقف انتشار گازهای گلخانه ای 19 دسامبر 2008 در ژاپن به آب انداخته شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کشتی باربری "Auriga Leader" حرکت خود را از کارخانه ای در شهری در غرب "کوب" آغاز کرد. طول این کشتی 200 متر بوده و وزن آن در حدود 60 هزار تن اعلام شده است. در عین حال Auriga Leader به عنوان اولین شناور در جهان که انرژی محرکه خود را از نور خورشید تامین می کند شناخته می شود.

در گذشته انرژی خورشیدی به منظور تامین انرژی مورد نیاز کارکنان کشتی ها و روشنایی مورد استفاده قرار می گرفت و تا کنون به عنوان منبع اصلی محرکه شناور مورد استفاده قرار نگرفته بود.

328 صفحه خورشیدی این کشتی توانایی تولید انرژی برابر 40 کیلووات انرژی را داشته و هزینه نصب این صفحات بالغ بر 2.06 میلیون دلار براورد شده است. همچنین این صفحات به منظور کاهش تاثیر شرایط سخت محیط اقیانوسها مانند رطوبت بالا و نمک، بر روی سقف پارکینگ این کشتی که گنجایش حمل 6 هزار و 400 اتومبیل را خواهد داشت قرار گرفته اند.

شرکت "Nippon Yusen" که تولید این شناور بزرگ خورشیدی را به عهده داشته است قصد دارد تا سال 2010 میزان مصرف سوختهای فسیلی و انتشار گازهای گلخانه ای این کارخانه را به نیم برساند.

بر اساس گزارش تلگراف، سازمان ملی دریانوردی سازمان ملل اعلام کرد در سال 2007 کارخانه های بین المللی کشتی سازی مسئول تولید بالغ بر 847 میلیون تن دی اکسید کربن در سطح جهان هستند که این میزان 2.7 درصد از تولید گازهای گلخانه ای توسط بشر را در بر دارد.

کد خبر 802981

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha