۷ بهمن ۱۳۸۷، ۹:۱۶

توسعه همه جانبه گلستان در گرو سرمایه گذاری مناسب

توسعه همه جانبه گلستان در گرو سرمایه گذاری مناسب

گرگان - خبرگزاری مهر: وجود محدودیتها و موانع مختلف سرمایه گذاری در گلستان، توسعه همه جانبه و پایدار این استان را به کلافی سردرگم تبدیل کرده که برای بازگشایی این گره علاوه بر تامین زیرساختها، برای جذب سرمایه گذار در این منطقه نیز باید توجه اساسی شود.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، جمعی از کارشناسان و مسئولان این استان معتقدند: برای نیل به اهداف فراروی، معرفی و بین المللی شدن گلستان در جهان باید فرصتها و ضرورتهای توسعه سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی بررسی کارشناسی و موانع و چالش های این بخش شناسایی و رفع شود.

موقعیت مناسب جغرافیایی در زمینه دسترسی به کریدورهای بین المللی حمل و نقل و بازارهای آسیای میانه و ارتباط با استان های خراسان، مازندارن، سمنان و هم مرز با کشور ترکمنستان، وجود تنوع اقلیمی، اکولوژیکـی، توان توسعه صنایع تبدیلی و بسته بندی بخش کشاورزی، بزرگترین مرکز استحصال خاویار و صید ماهیالن خاویاری کشور و برخورداری از اکوسیستم های منحصر به فرد از جمله قابلیتهای اقتصادی گلستان برای رونق سرمایه گذاری است.

خلیج گرگان، تالاب های بین المللی و پارک ملی گلستان، امکان استفاده از ظرفیت های آب و خاک برای توسعه آبزی پروری،  امکان توسعه فعالیتهای بازرگانی، فرهنگی، هنری و ورزشی با کشورهای آسیانه میانه، برخورداری از مراتع اراضی مستعد و حاصل خیز جنگل های صنعتی، تجاری و زراعت چوب، برخورداری از مراکز عمده تحقیقاتی و تخصصی علوم کشاورزی، مرکز پرورش و تولید نژادهای اصیل اسب و توان صادرات آنها و برخورداری از تنوع قابلیت های برجسته و متعدد طبیعی گردشگری از دیگر قابلیتهایی است که موقعیت گلستان را برای رونق سرمایه گذاری منحصر بفرد می سازد.

این در حالی است که نباید از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و مذهبی، ذخایر فراوان معــدنی، وجود سنت دیر پای بافت فرش و صنایع دستی، توان تبادل انژی با کشورهای آسیانه میانه، برخورداری از شبکه های حمل و نقل جاده ای، ریلی و دریایی و هوایی و امکان توسعه و بهره برداری از منابع آب (سطحی و زیرزمینی) این استان در فرایند توسعه سرمایه گذاری غافل شد.

به رغم وجود توانمدیهای بالقوه فراوان به اعتقاد جمعی از کارشناسان نبود برنامه ریزی مناسب، اطلاع رسانی نامناسب، کم توجهی به تبلیغات، کمبود امکانات و حمایت نشدن از جمله مشکلات و موانع فراروی توسعه سرمایه گذاری در بخش های مختلف این استان است که باید رفع شود.

طبق آمار طی سه سال اخیر بیش از 150 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در گلستان صورت گرفته است.

یک کارشناس و استاد رشته خدمات جهانگردی و گردشگری در این زمینه افزود: موانع و محدویتهای فراروی صنعت گردشگری استان باید با نگاه جامع و برنامه منسجم برطرف شود.

حسین خلیلی به خبرنگار مهر افزود: آموزش نیروی انسانی شاغل در بخش گردشگری موضوع مهمی است که توجه چندانی به آن نمی شود.

وی خاطرنشان کرد: اکنون درصد بالایی از فعالان این حوزه آموزش مرتبط و لازم ندارند و باید کلاسهای آموزشی مناسب در این زمینه برگزار شود.

به گفته خلیلی، کم توجهی به تبلیغات مسئله دیگری است که نیاز به برنامه ریزی جامع و اصولی در این بخش دارد.

وی یادآور شد: اکنون یک سایت یا وبلاگ به زبان خارجی وجود ندارد تا توانمندیها و جاذبه های استان گلستان را معرفی کند، در حالیکه امروز گردشگری موضوع فراملی و فرامکانی است.

وی تاکید کرد: به رغم وجود جاذبه های فراوان در منطقه دانشگاه جامعی در رشته گردشگری در استان وجود ندارد، این درحالی است که این استان قابلیت تبدیل شدن به پایگاه طبیعت گردی ایران را داراست.

کارشناس دیگری نیز افزود: متاسفانه بسیاری از زیرساختهای لازم در استان گلستان برای توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم نشده است.

جعفرقربانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: نبود برنامه جامع و کمبود امکانات و فرهم نبودن برخی زیرساختها موجب شده تا سرمایه گذاران علاقه چندانی به سرمایه گذاری نداشته باشند.

وی اظهار داشت: باید فرصتی ایجاد شود تا سرمایه گذاران داخلی و خارجی از نزدیک با بخش های مختلف استان آشنا و کمیته ای برای حمایت و پیگیریهای امور سرمایه گذاری در منطقه تشکیل شود.

این کارشناس بخش گردشگری بیان داشت: نیاز است تا برای معرفی بیشتر این استان در جهان، تورهای خارجی و سرمایه گذاران به این منطقه دعوت شوند تا از نزدیک با جاذبه های فراوان این استان آشنا شوند.

سرمایه گذاری در بخش گردشگری گلستان مطلوب نیست

نماینده مردم مینودشت و گلاله در مجلس نیز گفت: میزان سرمایه گذاری در بخش گردشگری استان مطلوب نیست.

سیدنجیب حسینی افزود: این استان توانمندیهای زیادی دارد و باید از قابلیتهای مختلف آن استفاده شود و ما باید زمینه جذب سرمایه گذار را در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و غیره در کشور و استان مورد توجه قرار دهیم.

وی خاطرنشان کرد: خیلی از سرمایه گذاران شناختی از توانمندیهای بالقوه این استان ندارند که این مانع مهم برای توسعه سرمایه گذاری در استان است.

وی یادآور شد: باید شرایطی فراهم شود تا سرمایه گذاران کشورهای خارجی از نزدیک با شرایط سرمایه گذاری در استان آشتا شوند.

به گفته حسینی، موقعیت گلستان با شرایط برخی از کشورهای خارجی تطبیق دارد و باید اینگونه فعالیتهای دعوت از سرمایه گذار خارجی توسعه یابد.

نماینده مردم شهرستانهای مینودشت و کلاله در مجلس بیان داشت: حضور سفرای خارجی می تواند زمینه معرفی گلستان را در جهان فراهم کند.

نماینده مردم شهرستانهای گرگان و آق قلا در مجلس گفت: برای جذب سرمایه گذاری خارجی در استان بسترسازی شود.

حجت الاسلام سید علی طاهری افزود: در برنامه پنجساله چهارم توسعه کشور زیرساختهای اصلی و عزم ملی و سیاسی برای حمایت و ایجاد امنیت مناسب برای سرمایه گذاری خارجی در کشور وجود دارد.

وی اظهار داشت: برای اجرایی شدن این سیاست و ایجاد فضای مناسب نیاز به تلاش در سطح ملی و قوای سه گانه کشوری احساس می شود.

وی خاطرنشان کرد: بازده مناسب برای جذب سرمایه گذاری تابع عوامل بسیاری است از اینرو باید در سطح استان تمامی سازمانها و مراکز همزمان سیاست مناسب و هدفمندی را پیگیری کنند.

به گفته حجت الاسلام طاهری برای اینکه سرمایه گذاری سودآور باشد، باید بازار مصرف مناسب ایجاد شود و اکنون بزرگترین بازار مصرف در شهرهای بزرگ کشور نظیر مشهد و تهران و غیره است.

این نماینده مجلس بیان داشت: سرمایه گذاران تمایل دارند در نزدیکترین فاصله به این بازار عظیم سرمایه گذاری کنند و برای رفع این مشکل برنامه ریزان استانی باید در گسترش و بهینه سازی مسیرهای مواصلاتی نظیر جاده، راه آهن و راههای هوایی اقدام کنند.

وی یادآور شد: با توجه به موقعیت خاص گلستان و توانهای صادراتی استان، شناسایی و گسترش بازارهای مصرف در کشورهای مجاور باید در اولویت قرا گیرد.

وی یکی از راهکارهای مناسب دیگر ایجاد بازهای مصرف در سطح استان را جذب سرمایه گذار در استان اعلام و اضافه کرد: برای نیل به این مقصود نیاز به فعالیت فرهنگی برای تغییر فرهنگ مصرفی ساکنان استان است.

حجت الاسلام طاهری به وجود جاذبه های تاریخی و گردشگری در استان اشاره کرد و گفت: از این موقیعت نیز باید برای جذب سرمایه گذار و توریست در منطقه نهایت بهره را برد. 

کد خبر 803891

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha