مالک خانه تاریخی شیخ بهایی که به ثبت ملی نیز رسیده است چندی پیش گفته بود بدلیل بی توجهی و عدم همکاری ارگانها و مسئولان سازمان میراث فرهنگی در مرمت، حفاظت و نگهداری این بنای تاریخی قصد فروش آن را دارد.
جلالی به خبرنگار مهر گفته بود هیچ کمک مالی و اعتباری برای مرمت و حفاظت از خانه شیخ بهایی از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نمی خواهیم و نخواسته ایم و تنها درخواست ما این است که این خانه تاریخی به موزه تبدیل شود و پس از فروش سازمان میراث فرهنگی از تغییر کاربری آن برای امور تجاری جلوگیری کند.
مالک خانه شیخ بهایی درحالی قصد فروش این خانه تاریخی را دارد که قرار است در چهارمین روز دی ماه کنگره ای به منظور بزرگداشت این چهره مشهور فلسفه اسلامی و از دانشمندان برجسته ایرانی در مشهد با حضور صدها تن از اندیشمندان ایران و خارجی جهان اسلام برگزار شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری اصفهان به خبرنگار مهر اظهار داشت: برای خرید این خانه تاریخی قراری نیز برای بازدید از آن گذاشته شده بود که بدلیل مشکل اداری شهردار اصفهان، این بازدید به روزهای آینده موکول شد.
فراهانی مدیر کل امور موزه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز دراین رابطه گفته بود که خانه تاریخی شیخ بهایی در صورت مشارکت نهاد و یا ارگانی دیگر برای تملک آن به موزه تبدیل می شود.
امین پور در مورد تغییر کاربری خانه تاریخی شیخ بهایی نیز تاکید کرد: بعد از خرید خانه توسط شهرداری مجوز تغییر کاربری آن به تائید سازمان میراث فرهنگی می رسد اما احتمال اینکه این خانه تاریخی به موزه تبدیل شود زیاد است.
خانه شیخ بهایی متعلق به منزل عمه شاه عباس ( مریم سلطان بیگم ) بوده که پس از آن شاه عباس این بنا را به شیخ بهایی واگذار می کند و تاریخچه این خانه در کتاب زندگی شاه عباس تالیف دکتر نصرالله فلسفی نیز آمده است.
این خانه هم اکنون پشت گنبد نظامیه مسجد جامع، در قدیمی ترین بخش بافت تاریخی اصفهان در محدوده معروف به بافت سلجوقی قرار دارد و طبق گمانه های باستان شناسان، این خانه و مسجد جامع اصفهان بر روی بقایای روستایی متعلق به دوران پیش از اسلام جای گرفته اند.
تقسیم آب زاینده رود، اختراع ساعت آفتابی در مسجد شاه اصفهان و... تنها بخشی از جمله اقدامات شیخ بهایی است.
نظر شما