به گزارش خبرنگار سياسي مهر ، موسوي لاري در همايش هويت ملي بررسي نقش اقوام تصريح كرد: اگر مناطق مركزي از توسعه بيشتري برخوردار شده اند و مناطق حاشيه اي كمتر طعم توسعه را چشيده اند بايد ببينيم اين مسئله معلول تفكر قوم گرايانه مركز بوده يا عوامل ديگري در آن دخيل بوده است.
وي تاكيد كرد: وقتي به نقاط توسعه يافته و توسعه نيافته نگاه مي كنيم رنگ و لعاب برخورد قومي را در توسعه و عدم توسعه نمي بينيم . اما عوامل ديگري نظير مديريت متمركز، نبود برنامه روشن و جهت دار و عدم استفاده از توان و ظرفيت مناطق مختلف كه به سيستم حكومتي و نوع اداره كشور و مديريت آن باز مي گردد باعث پيشرفت و يا عدم پيشرفت شده است .
وزير كشور گفت: در اين همايش بايد به اين سوالات پاسخ داده شود؛ نخست اين كه آيا تنوعي كه در ايران شاهد آن هستيم يك تهديد است يا فرصت و اگر فرصت است چگون بايد از آن استفاده كنيم و چرا تاكنون آن گونه كه شايسته بوده استفاده نشده است؟
وي اظهار داشت: اگر ما شاهد توسعه نامتوازن دركشور هستيم بايد ريشه ها و علل آن را جستجو كنيم و ببينيم اين مسئله تا چه اندازه به نگرش هاي قومي و مذهبي بستگي داشته است .
موسوي لاري با تاكيد بر اينكه مسائل قومي و مذهبي در گذشته و امروز در توسعه يافتگي وعدم توسعه مطرح نبوده است خاطرنشان كرد: قانون اساسي براي راي مردم حوزه جغرافيايي و قوميتي تعريف نكرده و هر ايراني يك راي دارد و صرف ايراني بودن ملاك راي دادن است .
وي با اشاره به اينكه بر اساس قانون اساسي ملاك هاي قومي و مذهبي در واگذاري مديريت ها نقش نداشته و ندارد ، ادامه داد: در زماني كه شرايط فراهم شود و همه مردم احساس كنند راي آنها كارساز است حضور پيدا مي كنند و تفاوتي ندارد كه در كجا زندگي كرده و چه گرايش مذهبي دارد .
وزير كشور افزود: انتخابات دوم خرداد يك آري به نوعي تلقي از اداره جامعه بود كه همه سلايق با گرايش هاي قومي و مذهبي در آن شركت كردند. نقطه اميد آنها اين بود كه با حضورشان فضا براي مشاركت بيشتر مردم در اداره جامعه فراهم شود.
وي تاكيد كرد: اگر افت و خيزهاي حضور مردم در انتخابات را مورد ارزيابي قراردهيم واقعيت را مي گويد كه آنجايي كه مردم اميد به اجراي قانون اساسي و واگذاري نقش به عنوان هر ايراني يك راي بوده حضور پيدا كردند اما وقتي كارساز بودن راي هر ايراني در اداره كشور تصوير نشده حضور كمرنگ داشته اند .
موسوي لاري در پايان تصريح كرد: در اين همايش بايد سراغ يافتن پاسخ اين سوالها منطبق با واقعيات جامعه و نظام پذيرفته شده اجتماعي براي ارايه راه حل براي پاره اي از چالش ها كه ممكن است فراروي ما قرار گيرد كه در انتخابات گذشته شاهد آن بوده ايم كه نتيجه آن افت شديد مشاركت مردم بوده برويم.
موسوي لاري در همايش هويت ملي بررسي نقش اقوام (2)
در توسعه و عدم توسعه بعضي مناطق رنگ ولعاب برخورد قومي مشاهده نمي شود
عبدالواحد موسوي لاري وزير كشور گفت : پذيرش تنوع در جغرافياي ايران و احترام به اين تكثر به عنوان يك فرصت براي بهره گيري بايد مورد توجه قرار گيرد ، مشروط بر اينكه توجه جدي و واقعي به اين مسئله باشد كه چرا برخي مناطق ايران از پيشرفت و توسعه بيشتري برخوردارند اما مناطقي از ايران آن گونه كه بايد نتوانستند راه توسعه را طي كنند .
کد خبر 80492
نظر شما