۴ دی ۱۳۸۷، ۸:۳۰

اعلامیه اسلامی حقوق بشر بر اعلامیه‌ جهانی ارجحیت دارد؛ گزارش مهر از همایش منشور حقوق بشر اسلامی

اعلامیه اسلامی حقوق بشر بر اعلامیه‌ جهانی ارجحیت دارد؛ گزارش مهر از همایش منشور حقوق بشر اسلامی

همایش یکروزه "منشور حقوق بشر اسلامی؛ راهکارها و چالشها" از سوی مرکز مطالعات فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار و طی آن آیت‌الله تسخیری تأکید کرد: اعلامیه اسلامی حقوق بشر بر اعلامیه‌ جهانی ارجحیت دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله محمد علی تسخیری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در همایش "منشور حقوق بشر اسلامی، راهکارها و چالشها" با موضوع "اعلامیه حقوق بشر در اسلام، پیش‌ زمینه‌های تاریخی و چالشهای عملی آن" صحبت کرد و اظهار داشت: پیشرفتهای اساسی در رابطه با حقوق بشر در داخل کشور امیدوار کننده است .

وی با تأکید بر توجه خاص اسلام به حقوق بشر، گفت: در پاسخ به این سوال که با وجود ادیان و فرهنگهای مختلف چگونه می‌توان منشوری برای بشریت تهیه کرد؟ باید گفت که اسلام پاسخ این سوال را به خوبی داده و گفته است هرچه بشر اختلاف دارد داشته باشد اما یک مسئله مشتر میان همه‌ بشر مطرح است که آن فطرت انسان است.

تسخیری با یادآوری اینکه فطرت جنبه‌ مشترک همه‌ انسانها است، افزود: کسی که به فطرت ایمان ندارد نمی‌تواند انسانیت انسان را درک و مفاهیم اخلاقی را به شکل مناسبی تصور کند .

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: اسلام دین فطرت است و هدف انبیا آن است که بیایند و انسان را با گنجهای درونی خود آشنا کنند. معتقدم بزرگترین هدف انبیا برگرداندن انسان به ذات خویش است و بزرگترین انحراف بشر آن است که از ذات خود بیگانه شود.

وی تصریح کرد: اعتقاد دارم اعلامیه اسلامی حقوق بشر بر اعلامیه‌ جهانی حقوق بشر ارجحیت دارد.

تسخیری در توضیح این مطلب گفت: اعلامیه‌ اسلامی این حقیقت را می‌پذیرد که بین مسئله حقوقی و مسئله فلسفی ارتباط کاملی وجود دارد. ما براساس نوع بینش به جهان می‌توانیم نوع بینش حقوقی را تنظیم کنیم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی یادآور شد: اسلام از روز اول اعلام کرد که دین فطرت و دین حقوق بشر است و هر حقی که فطرت انسان آن را بپذیرد اسلام هم آن را می‌پذیرد.

در این همایش همچنین دکتر ملکی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به توجه ویژه تعالیم اسلامی در ارتباط با حقوق بشر و حفظ حریم انسانی اشاره و تأکید کرد: برگزاری این گونه نشستها ضمن ارائه راهکارهای مشخص و مناسب ، زمینه های حضور مناسب تر و مؤثرتر نظام در عرصه های علمی و بین المللی را فراهم می آورد.

ملکی با اشاره به برخی اقدامات انجام شده  توسط نهادهای مرتبط افزود: با حرکت خوبی که از سوی سازمان کنفرانس اسلامی آغاز شده و همچنین با توجه به مصوبات آن به نظر می‌رسد می‌توانیم نقش و جایگاه بیشتری را در این بحث داشته باشیم و اینگونه نشست‌ا می‌توانند زمینه های لازم به منظور دستیابی به یک سناریوی مشترک برای ورود به این عرصه ها را فراهم آورد. 

با توجه به اهمیت تدوین منشور حقوق بشر اسلامی و اقدامات جاری سازمان کنفرانس اسلامی و لزوم مشارکت مؤثر نهادهای علمی و فرهنگی کشور در این موضوع، این همایش با مشارکت علمی استادان و پژوهشگران با حضور آیت الله محمد علی تسخیری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ساختمان شهید رحیمی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می شود.

منشور حقوق بشر اسلامی: ارزیابی گذشته و چشم انداز آینده، منشور یا اعلامیه اسلامی حقوق بشر، استراتژی کشورهای اسلامی در گفتمان حقوق بشر، میثاق حقوق کودک، تشکیل دیوان حقوق بشر اسلامی؛ بررسی ضرورتهای عینی و امکان عملی، بررسی قابلیتهای مدل ترتیبات منطقه ای حقوق بشر؛ ارزیابی موضوع و ارائه راهکارهایی برای سازمان کنفرانس اسلامی از جمله موضوعاتی این همایش بودند.

اعلامیه حقوق بشر در اسلام؛  پیش زمینه های تاریخی و چالشهای عملی، حقوق بشر اسلامی؛ چیستی، بنیانها و پیش فرضها، زمینه ها و آثار تأسیس کمیسیون مستقل حقوق بشر در سازمان کنفرانس اسلامی و اعلامیه قاهره: نارساییها و چالشها نیز دیگر مباحث پیش بینی شده این همایش بودند.

کد خبر 805252

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha