به گزارش خبرنگار مهر در تبریز محمدتقی علوی بعد از ظهر امروز در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر عرصه فرهنگ و هنر آذربایجان شرقی افزود: تعداد مقالات به چاپ رسیده دانشمندان ایران در مجلات ISI ظرف سال گذشته به 9 هزار مقاله بالغ شد که این رقم در سال جاری و تا کنون به هفت هزار مقاله رسیده و پیش بینی می شود تعداد آن ها تا پایان امسال به 12 هزار مقاله برسد.
وی حمایت دولت نهم از تولید علم و فناوری را بسیار چشمگیر خواند و تصریح کرد: بیشترین خدمات در عرصه آموزش و پژوهش در سه سال گذشته ارائه شده و حمایت دولت از اساتید دانشگاهی و دانش پژوهان آنان را برای انجام کارهای علمی، بیش از گذشته دلگرم کرده است.
رئیس دانشگاه تبریز با تاکید بر اینکه یافته های علمی باید مشکلی از مشکلات جامعه را مرتفع کند، اضافه کرد: متاسفانه تا کنون با وجود فعال بودن کارگاه ها و آزمایشگاه های متعدد در مراکز دانشگاهی و تولید قابل توجه علم در کشور، کارکرد واقعی علم محقق نشده است.
علوی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درباره تشکیل کرسی های نظریه پردازی در دانشگاه ها افزود: اینکه صرفاً در حوزه علوم انسانی به ترجمه آثار دانشمندان غربی و شرقی پرداخته شود موفقیت قابل توجهی برای کشور به ارمغان نمی آورد.
وی با اظهار تاسف از اینکه تا کنون در علومی مانند روانشناسی، جامعه شناسی، علوم تربیتی و اقتصاد موفق به ایده پردازی نشده ایم،تصریح کرد: آثار ارائه شده در مراکز دانشگاهی کشور در حال حاضر فقط ترجمه آثار جامعه شناسان،روانشناسان و اقتصاددانان سایر کشورهاست.
رئیس دانشگاه تبریز قابلیت های علمی کشورمان را بسیار گسترده خواند و افزود: تا پیش از قرن پانزدهم میلادی و در حالی که قاره اروپا در بربریت محض به سر می برد ایران مهد علم و دانش و تمدن بوده و کشورمان از این تاریخ به بعد دچار افول سوال برانگیز شده است.
علوی در عین حال از وقوع انقلاب اسلامی به عنوان نوزایی تاریخ در گوشه ای از دنیا یاد کرد و گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی روحیه اعتماد به نفس جوانان کشورمان احیا و عزت نفس از دست رفته آنان بازگردانده شد.
وی مهمترین پیام انقلاب اسلامی را پیامی فرهنگی خواند و افزود: در حالی که سالیان سال ایران در عرصه علمی به بیگانگان وابسته بود و بیگانه مداری دانش پژوهان کشورمان را تحقیر می کرد با پیروزی انقلاب اسلامی مسیر رشد و تعالی این سرزمین هموار شد.
رئیس دانشگاه تبریز یادآور شد: در حالی که پیش از انقلاب اسلامی فقط 208 مرکز آموزش عالی در کشور فعالیت داشت این رقم در زمان حاضر به یک هزار و 500 مرکز افزایش یافته است.
به گفته علوی همچنین شمار اساتید دانشگاه های کشور از پنج هزار نفر در سال های پیش ار انقلاب به 50 هزار نفر در زمان حاضر رسیده است.
وی اضافه کرد: تعداد مقالات چاپ شده دانشمندان ایران در مجلات ISI نیز در مقایسه با سال نخست پیروزی انقلاب اسلامی رشدی معادل 57 برابر را نشان می دهد.
نظر شما