عنایت الله سلطانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: فرآیند ارزشیابی در کشور ما فقط بر مبنای ارزشیابی نهایی است و در این روش تلاش همه سیستم آموزشی و والدین و خود دانش آموزان معطوف به آزمونهای نهایی و نمره پایانی است.
وی گفت: در این سیستم ماحصل تلاش دانش آموزان در طول یک دوره تحصیلی را فقط یک عدد مشخص می کند و این رقم تنها ملاک عملکرد سیستم آموزشی و میزان سواد دانش آموز است که در نهایت به سطح سواد به دلیل نمره گرا شدن دانش آموزان ضربه می زند.
سلطانی افزود: این سیستم پیامد های منفی به دنبال دارد و باعث وارد شدن لطمه های روحی و روانی و عاطفی به دانش آموزان می شود لذا به منظور جلوگیری از آثار سوء و تبعات نظام ارزشیابی موجود، دفتر ارزشیابی تحصیلی تربیتی با شعار ارزشیابی در خدمت تعلیم و تربیت طرح ارزشیابی توصیفی را ارائه کرده است.
وی گفت: ارزشیابی توصیفی الگویی کیفی است که تلاش می کند در جهت عمق و کیفیت یادگیری همه جانبه دانش آموزان و توصیفی از وضعیت یادگیری تاثیر گذار باشد.
سلطانی گفت: این سیستم موجب اصلاح، بهبود و توسعه مهارتها، دانشها و نگرش دانش آموزان می شود.
وی اضافه کرد: در این سیستم از روشهای نوین در دریافت اطلاعات عملکردی دانش آموزان با استفاده از ابزارهای مختلف استفاده می شود و سعی بر آن است که دانش آموزان نسبت به مطالب فراگرفته شده درک عمیق پیدا کنند.
نظر شما