۲۴ دی ۱۳۸۷، ۱۴:۲۷

بروجردی و ابوشریف مطرح کردند:

اقدام مصر نتیجه دیپلماسی ایرانی بود/ کاهش شدید محبوبیت ابومازن

اقدام مصر نتیجه دیپلماسی ایرانی بود/ کاهش شدید محبوبیت ابومازن

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عملکرد سازمان کنفرانس اسلامی را در موضوع غزه بسیار ضعیف و مواضع عربستان و مصر را در این باره بد خواند و در عین حال تاکید کرد که دیپلماسی ایرانی باعث شد که مصریها در موضوع غزه کمی کمک کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، در نشست بررسی فاجعه غزه که با حضورعلاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در فرهنگسرای رسانه برگزار شده بود، شرکت کنندگان به تحلیل ابعاد مختلف حادثه غزه پرداختند.

بروجردی با اشاره به عدم موفقیت رژیم صهیونیستی در جنگ غزه آن را تکرار دوباره جنگ 33 روزه نامید و گفت: با توجه به گذشت 18 روز از آغاز عملیات نظامی بعد از یک محاصره 18 ماهه امروز می توانیم قضاوت کنیم که صهیونیست ها بازنده جنگ غزه بودند و ارتشی که مدعی بود پنجمین ارتش قدرتمند جهان است نتوانست جنبش حماس را که فاقد سلاح سنگین، نیروی هوایی، پدافند و ... است شکست بدهد این در حالی است که آمریکا مرتبا سلاح های جدید تری را به صهیونیست ها می دهد.

وی افزود: استفاده صهیونیست ها از سلاح های ممنوعه مثل بمب فسفری قابل تامل است و مجامع جهانی باید در این خصوص موضع گیری کنند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: هنوز پس لرزه های جنگ 33 روزه لبنان در فضای سیاسی رژیم صهیونیستی وجود دارد و یکی از اهداف برپایی جنگ غزه جبران شکست حیثیتی بود که در آن نیز موفق نبودند.

بروجردی تصریح کرد: اسرائیلی ها دیر یا زود مجبور خواهند شد نقطه پایانی بر عملیات نظامی در غزه بزنند.

در ادامه این نشست ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی دلیل عدم ادامه عملیات زمینی از سوی رژیم صهیونیستی را بالارفتن شدید تلفات سربازان اسرائیلی توصیف کرد و گفت: آنها مجبورند صرفا با محاصره و نیروی هوایی غزه را بکوبند.

وی افزود: جمعیت متراکم غزه به کمک مجاهدین فلسطینی آمده است و باعث شده است که نیروی زمینی اسرائیل نتواند به اهداف خود برسد.

ابوشریف گفت: مناطقی که اسرائیل توانسته است در آنها وارد شود مناطقی از غزه است که تعداد سکنه آن بسیار کم بوده یا بعضا خالی از سکنه است و این ارزش نظامی ندارد.

نماینده جنبش جهاد اسلامی تصریح کرد: مهمترین هدف اسرائیل این بود که نیروهای مقاومت را از بین ببرد ولی تا امروز به این هدف نرسیده است.

بروجردی با اشاره به انفعال سازمان کنفرانس اسلامی در جلوگیری از نسل کشی فلسطینیان توسط صهیونیست ها، گفت: نمره سازمان کنفرانس اسلامی در موضوع غزه بسیار پایین است و مواضع عربستان و مصر نیز در مورد غزه بد است و تناسبی با خواسته ملت خودشان هم ندارد. اگر عربستان سیاست متفاوتی در موضوع غزه می داشت می توانستیم تحرک خوبی در سازمان کنفرانس اسلامی ایجاد کنیم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: یکی از نمادهای شکست رژیم صهیونیستی در جنگ غزه خروش بی سابقه افکار عمومی دنیا علیه اسرائیل است.وی با اشاره به مذاکره چندی قبل خود با همتای سوئیسی خود گفت: این مقام اروپایی صریحا گفت به نظر من اولمرت و باراک جنایتکار جنگی هستند و باید به این عنوان محاکمه شوند.

در بخش دیگری از این نشست ابوشریف گفت: اسرائیل در حال حاضر خواهان حضور نیروهای بین المللی در غزه است تا مانع شلیک موشک ها از سوی حماس شوند. ولی شرط مقاومت برای آتش بس، برداشتن محاصره و عقب نشینی اسرائیل است.

وی افزود: امروز فشارهای سنگینی در داخل اسرائیل در مورد جنگ غزه ایجاد شده که بر سرنوشت جنگ اثر می گذارد البته تجربه نشان داده که مردم سرزمین های اشغالی در هنگام جنگ و تهدید به نیروهای رادیکال رای می دهند.

ابوشریف خاطر نشان کرد: ادامه مقاومت درشرایط کنونی و شلیک موشکهای حماس نشان می دهد اسرائیل در این جنگ شکست خورده است. محبوبیت ابومازن و تشکیلات خودگردان نیز بر اثر این حادثه به شدت پایین آمده است که این هم از عوارض جنگ غزه می باشد.

بروجردی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار استفاده از همه ظرفیت های موجود در کشورهای اسلامی برای حل مشکل غزه شد و گفت: هیچ طرحی برای صلح که در آن به نقطه نظرات حماس توجه نداشته باشد موفق نیست و باید محور هر طرحی برای آتش بس و صلح نقطه نظرات حماس باشد.

ابوشریف نیز با محکومیت حملات ددمنشانه اسرائیل به غزه از مواضع کشورهایی چون مصر، اردن و سعودی به شدت انتقاد کرد و گفت: آنها شریک جنایات اسرائیل هستند. این کشورها تلاش می کنند که اسرائیل شکست نخورد و این در تاریخ خواهد ماند البته نگرانی آنها این است که اگر مقاومت حمایت کنند حکومت خودشان نیز به خطر بیفتد.

بروجردی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که سئوال کرد به جز محکومیت های کلامی و ظاهری موضع مصر از سوی ایران چه راهکاری برای تعامل با مصر برای حل مشکل غزه وجود دارد که وی گفت: دیپلماسی ایرانی باعث شد که مصری ها در موضوع غزه کمک کنند و ما بتوانیم دو محموله دریایی و هوایی را به غزه بفرستیم و اگر ارتباطات ما با دولت مصر نبود این کمک ها ارسال نمی شد.

وی در پایان سخنان خویش با غیر عادلانه توصیف کردن ساختار سازمان ملل خواستار برداشته شدن حق وتو شد و گفت: تغییر جایگاه و مکان سازمان ملل نیز یکی از گزینه های موجود است که یکی از راه های سخت و درازی است و باید نظر بسیاری از کشورها را عوض کنیم تا قابل اجرا باشد.

کد خبر 815936

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha