به گزارش خبرگزاری مهر، حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوارغزه وارد نوزدهمین روز پیاپی خود شده است و این رژیم در این حملات جنون آمیز تمام اماکن غیرنظامی از جمله منازل، تاسیسات زیربنایی و حتی مساجد غزه را هدف قرار می دهد و آمار شهدا به 984 نفر رسیده است که نیمی از آنها را کودکان و زنان تشکیل می دهند و تعداد مجروحان نیز به 4530 نفر رسیده است.
"انیس النقاش" هماهنگ کننده مرکز تحقیقات استراتژیک "الامان" لبنان و تحلیلگر مسائل خاورمیانه درباره جایگاه مقاومت فلسطین به رهبری حماس و وضعیت رژیم صهیونیستی در سومین هفته تجاوز وحشیانه این رژیم به نوارغزه به مهر گفت : از نظر شلیک تعداد موشکها از سوی مقاومت، امروز(نوزدهمین روز حملات صهیونیستها) تعداد موشکهایی که شلیک می شود، همانند تعداد موشکهایی است که در روز نخست شلیک می شد و پیشروی دشمن به هر منطقه مسکونی با مقاومت بسیار سخت رزمندگان فلسطینی و تلفات دشمن روبرو می شود؛ اسرائیل جز کشتار زنان و کودکان و ویران کردن مدارس، منازل، مساجد و تاسیسات زیربنایی غزه، هیچ دستاوردی به دست نیاورده است؛ شروط مقاومت هیچ تغییری نکرده و آنچه تغییر کرده، شروط دشمن و شروط مصر است که در حال عقب نشینی هستند.
نقاش درباره اینکه آیا رژیم صهیونیستی می تواند این جنگ نابرابر را به نفع خود به پایان برساند؟ تاکید کرد: هرگز، دشمن نمی تواند این جنگ را به نفع خود تمام کند و هر چه این جنگ طولانی تر شود، خسارتها و تلفات دشمن بیشتر خواد شد و مقاومت با توانمندیهای جدید، دشمن را غافلگیر خواهد کرد و حتی اظهارات اسماعیل هنیه (نخست وزیر دولت منتخب ملت فلسطین) را شنیدیم که از قریب الوقوع بودن پیروزی به مردم غزه خبر داده بود.
وی به بهره مندی رزمندگان فلسطینی از تجارب مقاومت لبنان در برابر ماجراجویی جولای 2006 رژیم صهیونیستی اشاره کرد و اظهار داشت : رزمندگان فلسطینی در غزه از بعد استراتژیکی درسهای زیادی از تجربه جولای کسب کردند و آمادگی بسیار بالایی برای یک نبرد طولانی با رژیم صهیونیستی به دست آوردند که دشمن نمی تواند جنگ را برای مدت طولانی ادامه دهد. رزمندگان فلسطینی با آمادگی های امنیتی بالا همانند مبارزان لبنانی، دشمن را غافلگیر می کنند .
این تحلیلگر لبنانی درباره مواضع رژیمهای عربی با توجه به تظاهرات گسترده مردم کشورهای عربی در همبستگی با مردم غزه به مهر گفت : مردم کشورهای عربی از همان روز نخست تجاوزگری دشمن به غزه با شرکت در راهپیمایی های گسترده به حمایت از غزه و مقاومت پرداختند و همگام کشورهای اروپایی، آسیایی و آمریکایی، در لبنان و اردن و دیگر کشورهای عربی تظاهرات مردمی همچنان ادامه دارد و حتی در مصر به سبب این تظاهرات، مردم بازداشت شدند، اما بیشتر رژیمهای عربی از همان ابتدا از موضعگیری به نفع مردم غزه خودداری کرده و تقریبا به جانبداری از دشمن پرداختند، اما این رژیمها تصمیم گرفتند جمعه آتی در دوحه قطرنشست برگزار کنند که این مسئله به سبب ایستادگی مقاومت است، زیرا این رژیمها به سبب این پیروزی مقاومت در تنگنای بسیار شدیدی قرار گرفته اند و مقاومت و فشار مردمی عربی سبب تحمیل این تحرکات بر رژیمهای عربی شده است.
"حسن هانی زاده" دیگر کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با مهر درباره جایگاه مقاومت و رژیم صهیونیستی در نوزدهمین روز تجاوزگری این رژیم به نوارغزه اظهار داشت : با وجود بمبارانهای هوایی و گلوله باران زمینی و دریایی غزه از سوی رژیم صهیونیستی، مقاومت همچنان ادامه دارد و رزمندگان حماس هر گونه تحرک دشمن را برای پیشروی در غزه دفع و نیروهای دشمن را زمینگیر کردند.
این مقاومت و ناتوانی ارتش رژیم صهیونیستی برای متوقف کردن شلیک موشک به سوی شهرهای صهیونیست نشین نشان می دهد که حماس تا کنون ابتکارعمل جنگ را همچنان در دست دارد.
در بعد نظامی نیروهای حمله کننده اگر نتوانند در یک مدت زمان کوتاهی به اهداف تعیین شده خود در جنگ دست یابد در واقع بازنده نهایی این جنگ خواهند بود واسرائیل نیز در جنگ غزه متحمل شکست فاحشی خواهد شد که این شکست به مراتب از شکست در جنگ33 روزه لبنان بدتر خواهد بود.
علت این امر این است که غزه از سوی رژیم صهیونیستی و مصر به عنوان تنها کشور عربی هم مرز غزه بیش از 18 ماه در محاصره بود و حتی مصر از ورود کمکهای بشردوستانه به این منطقه جلوگیری می کند.
هانی زاده افزود : در این جنگ نا برابر،حماس هر لحظه برد موشکهای خود را افزایش می دهد و برخی تحلیلگران بر این عقیده هستند که این جنبش توانایی تهدید تل آویو را دارد، زیرا موشکهای گراد یک و دو تا 55 کیلومتری عمق اراضی اشغالی را هدف قرار دادند و تل آویو تنها 70 کیلومتر با غزه فاصله هوایی دارد.
وی خاطر نشان کرد : همچنین تاسیسات هسته ای دیمونا در صحرای نقب یکی از اهداف سهل الوصول حماس است که اگر شرایط اقتضا کند حماس این تاسیسات را با موشکهای دور برد هدف قرار خواهد داد که در آن صورت یک فاجعه انسانی عظیمی رخ می دهد، اما حماس با صبر و بردباری از شلیک به سوی تاسیسات نظامی دیمونا خودداری می کند.
این کارشناس تصریح کرد : آنچه در این جنگ نابرابر آشکار شد؛ قدرت غیر قابل تصور حماس برای اداره یک جنگ پارتیزانی طولانی مدت با ارتش رژیم صهیوینستی است که این مسئله به عنوان پاشنه آشیل رژیم اسرائیل تلقی می شد.
هانی زاده افزود : در بعد سیاسی نیز این جنگ نشان داد که کشورهای سازشکارعربی تا کنون در ارزیابی خود از رژیم صهیونیستی راه خطا پیموده اند، زیرا این رژیم تحت هیچ شرایطی خواهان صلح با فلسطینیان نیست، بلکه امنیت پایدار را برای خود می خواهد.
این کارشناس خاطر نشان کرد : در بعد بین المللی نیز رژیم صهیونیستی همواره به عنوان عنصر ثابت در تمام معادلات بین المللی و تصمیمات جهانی به شمار می آید، زیرا در هر تصمیمی، امنیت اسرائیل به عنوان خط قرمز نهادهای بین المللی تلقی می شود وهیچ نهادی حق عبور از این خط را ندارد و علتش این است که شورای امنیت و نهادهای دیگر بین المللی با حمایت آمریکا و اروپا در بر برابر ارتکاب جنایات جنگی و استفاده از جنگ افزارهای ممنوعه در جنگ علیه غیرنظامیان فلسطینی سکوت اختیار می کنند.
به گفته هانی زاده، حتی این باور نیز به برخی سران کشورهای سازشکارعربی منطقه نیز منتقل شده که امنیت اسرائیل همواره باید در تمام طرح ها و قطعنامه ها لحاظ شود که این باور در جریان طرح اخیر مصر برای پایان دادن به جنگ غزه کاملا مشهود بود ، زیرا مصر همواره بر مهار حماس برای تضمین امنیت رژیم صهیونیستی تاکید دارد.
وی افزود : با این حال در طول نوزده روزی که از حملات وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی علیه ساکنان بی دفاع نوار غزه می گذرد؛ شکاف عمیقی میان سران رژیمهای سازشکارعربی با ملتهای آنان بروز کرد که گسترش این شکاف در آینده بقای اینگونه رژیمها را به شدت مورد تهدید قرار خواهد داد.
هانی زاده در پایان گفت : سرانجام اینکه برآیند گزارشهای میدانی نشان می دهد که اسرائیل در آستانه یک شکست تاریخی دیگر قرار دارد و این شکست که بی شک پیروزی حماس و دیگر گروههای مقاومت را در پی خواهد داشت؛ تمام معادلات سیاسی و امنیتی منطقه را تحت تاثیر قرار خواهد داد و رژیم صهیونیستی با فرایند جدیدی به نام توازن وحشت روبرو خواهد شد.
"محمد صالح صدقیان" رئیس مرکز عربی مطالعات ایران و کارشناس مسائل خاورمیانه درباره نوزدهمین روز حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوارغزه و اینکه آیا سرنوشت این جنگ افروزی در نهایت به نفع مقاومت تمام خواهد شد یا صهیونیستهای متجاوز؟ به مهر گفت : اسرائیل از تجاوز به نوارغزه دو هدف را دنبال می کند یکی متوقف کردن شلیک موشک توسط گروههای مقاومت اسلامی از نوارغزه به شهرکها و شهرهای اسرائیلی و دوم مجبور کردن جنبش حماس به تسلیم دربرابر شروط کلی و موافقت با شروط تشکیلات خودگردان در رام الله، که من معتقدم اسرائیل تا امروز نتوانسته است این اهداف را محقق کند.
وی با بیان اینکه رژیم اسرائیل به هیچ یک از اهداف خود دست نیافته است، خاطر نشان کرد : جنبش حماس بیشتر از روز اول از توان امکانات دفاع از نوار غزه برخوردار است و در نتیجه اگر مردم فلسطین در داخل نوار غزه و مقاومت اسلامی به رهبری حماس و دیگر گروهها بتوانند حداقل تا یک هفته دیگر مقاومت کنند به اعتقاد من دورنمای پیروزی به شکل روشن تری در برابر مقاومت و رزمندگان فلسطینی و مردم غزه نمایان خواهد شد.
وی درباره روحیه مردم غزه با توجه به اظهارات اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت مردمی حماس و نقش آنها در ناکام گذاشتن اهداف رژیم صهیونیستی اظهار داشت : شکی نیست که یک میلیون و پانصد هزار فلسطینی در نوار غزه نه تنها از ملت فلسطین بلکه از همه امت اسلام دفاع می کنند؛آنها امروز تاریخ روشن و درخشانی از خود ثبت می کنند و در واقع باید در برابر این ایستادگی و مقاومت مردم غزه در طول نوزده روزی که از تجاوزات و اقدامات تروریستی اسرائیل و کشتار کودکان و زنان می گذرد، سرتعظیم پایین آورد، زیرا آنها توانسته اند با مقاومت مثال زدنی خود زیباترین صفحات جهاد و پایداری و نبرد با نظامیان اسرائیلی را به تصویر بکشند و به اعتقاد من تصاویری که از مقاومت مردم غزه در نوزده روز حمله دیدیم تمام دولتهای عربی را مجبور خواهد کرد در برابر این ایستادگی سر تعظیم فرود آورند، اما آنچه مایه تاسف است اینکه برخی رژیمهای عربی همچنان پذیرای مقامها و سفرای اسرائیلی هستند و این سبب شگفتی و تاسف زیاد است که ونزوئلا به عنوان یک کشور غیرعرب سفیر اسرائیل را اخراج می کند، اما هیچ یک از کشورهای عربی که با اسرائیل رابطه دارند؛ سفیر این رژیم را(به عنوان حداقل کاری که می توانستند انجام دهند) اخراج نکردند.
صدقیان درباره تصمیم آمریکا برای ارسال فوری کمکهای نظامی برای رژیم اسرائیل و خودداری کشورهای عربی از این کار برای حمایت از مقاومت با وجود برخورداری از امکانات نظامی پیشرفته که مردم غزه بیشتر به آن نیاز دارند به مهر گفت : هرچند نمی توان درباره صحت یا سقم اظهارات ایهود اولمرت نخست وزیر اسرائیل به اینکه حملات به غزه با موافقت رژیمهای عربی صورت گرفت،اظهار نظر کرد، اما معتقدم بستن گذرگاهها به ویژه گذرگاه رفح با نوارغزه از سوی مصر، فقط سکوت عربی نیست، بلکه کمک عربی به تجاوزگری اسرائیل به نوارغزه است و من معتقدم تاریخ این رژیمهای عربی را مجازات خواهد کرد که تنها کمکهای اندک پزشکی و دارویی برای مردم غزه ارسال کردند و من معتقدم حتی اگر یک درصد این زرادخانه های بزرگی که ارتشهای عربی در اختیار دارند؛ برای مردم غزه ارسال می شد، اوضاع و معادله به طور چشمگیری تغییر می کرد.
-----------------
گزارش و مصاحبه: رضا مهری
نظر شما