به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه کریستین ساینس مانیتور نوشت: آمریکا طی 30 سال گذشته به فکر تغییر نظام، اقدام نظامی و بازدارندگی به عنوان سیاستهای خود در قبال ایران بوده است، اما هیچ کدام موثر واقع نشده است. حال باراک اوباما رئیس جمهوری جدید آمریکا می خواهد تعامل را امتحان کند؛ وی در مصاحبه اخیر خود قول یک "رویکرد جدید" را داد.
"جان هوگس" نویسنده این مطلب با بیان اینکه این تعامل به زودی در سطح بالا صورت نخواهد گرفت، آورده است: اگر ستاره های سیاسی به صف شوند، آنچه که ممکن است شاهد باشیم آغاز تعامل قابل توجه دیپلماتیک سطح پایین و شاید ایجاد دفتر دیپلماتیک آمریکا در تهران و برخی تبادلات مردم با مردم و روابط فرهنگی و ورزشی باشد.
نویسنده در ادامه در مطالبی بی اساس مدعی شده که ایران خواستار ایجاد امپراتوری خود در خاورمیانه است و اثر انگشت آن را می توان در هر بخش پرتنش منطقه دید.
در ادامه این مطلب آمده است: کسانی که گفتگوی آمریکا با دشمنان خود را یک بدعت می دانند، باید به خاطر داشته باشند که جرج بوش رئیس جمهور کنونی آمریکا قبلا نیز یک گفتگوی سطح پایین را با ایران آغاز کرده است.
ساینس مانیتور ادامه داده است: دولتمردان باتجربه می دانند که چه زمانی و کجا مذاکرات سخت را آغاز کننند. آنها به روسای جمهوری خود اجازه نمی دهند با همتایان خارجی خود تا زمانی که انتظاراتی از پیشرفت وجود نداشته باشد، رو در رو شوند.اوباما پیش از هر گونه اشاره به دیدار در سطح ریاست جمهوری باید از برخی نمایندگان خود برای بالا بردن سطح تعامل استفاده کند.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: اوباما می تواند لغو تحریمهای کنونی و داراییهای مسدود شده ایران را پیشنهاد کند. پیشنهادهایی هم می تواند برای همکاری اقتصادی و همچنین به رسمیت شناختن دیپلماتیک وجود داشته باشد. می تواند مبادلات فرهنگی و ورزشی وجود داشته باشد. واشنگتن می تواند یک ارکست سمفونی مهم آمریکا را برای دیدار از تهران تشویق کند. در مقابل، هنرمندان ایرانی نیز مورد استقبال آمریکا قرار خواهند گرفت.
در پایان این مطلب آمده است: تبلیغات اوباما بر پایه " تغییر" استوار بود. ممکن است اکنون زمان آن باشد که ببینیم آیا هیچ تغییری در روابط آمریکا با کشوری که توانایی زیادی برای گسترش جنگ (!) و صلح در خاورمیانه را دارد، ایجاد می شود.
نظر شما