محمد تقی بطحایی در گفتگو با خبرنگار مهر این مطلب را در حالی بیان کرد که معتقد است حجم زیادی از دانشجویان ایرانی به دانشگاههای مالزی و اوکراین با کیفیت پائین می روند و پول زیادی هم می دهند.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: البته کمیت و کیفیت با یکدیگر متضاد هستند اما اگر بنا باشد داوطلبان آموزش عالی کشور به مالزی و اوکراین با آن وضع کیفیتی و هزینه ای بروند چرا خودمان طوری مدیریت نکنیم که آنها بتوانند در دانشگاههای کشورمان وارد شوند.
وی در ادامه به اظهارات رئیس جمهوری مبنی بر اینکه "دانشگاهها باید از یک حدی که گذشتند درآمدزایی کنند." اشاره کرد و گفت: اگر بنا باشد دانشگاه درآمد کسب کند و خرج کند باید راههای درآمد زایی از امور آموزشی بررسی شود. همچنین به نظر می رسد که به نحوی باید از اولیای دانشجویان نیز کمک گرفته شود.
رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی گفت: رئیس جمهور اظهار کردند که در برنامه پنجم توسعه می خواهند اعتباری که در اختیار دانشگاهها قرار می دهند فقط یک کمک از نظر مالی باشد.
وی به درآمدزایی از طریق قراردادهای صنعتی، خدماتی، مشاوره ای و انتشاراتی دانشگاهها به عنوان راههای درآمدزایی از محل فعالیتهای پژوهشی اشاره کرد و گفت: در رابطه با درآمدزایی از طریق امور آموزشی نیز درآمدهای حاصل از پذیرش دانشجوی نوبت دوم، پذیرش دانشجوی دوره مشترک، آموزشهای الکترونیکی، آموزشهای آزاد، قراردادهای آموزشی با وزارتخانه ها، درآمدهای حاصل از فروش دانش فنی و دانش بانک و ... قابل ذکر هستند.
بطحایی افزود: وقتی دولت می گوید بودجه اش کم است، خون کم است بنابراین خون را باید اول به مغز رساند. دولت باید بر روی بودجه دانشگاهها توجه ویژه ای داشته باشد. اینکه دولت بگوید خود دانشگاه باید کسب درآمد کند تا حدی درست است. اداره دانشگاههای خارج کشور معمولا به این صورت است که از همه پول می گیرند اما دانشگاههای ما مجانی هستند لذا باید به نحوی شاهد مشارکت مردم در اداره دانشگاه باشیم.
وی تاکید کرد: بالاخره نفت یک روزی تمام می شود بنابراین باید دراز مدت فکر کنیم و کاری کنیم که دانشگاهها به نحوی بتوانند بنیه های مالی خود را تقویت کنند.
نظر شما