محمد عباسی در گفتگو با مهر در خصوص توانمند سازی تعاونی ها و اقدامات انجام شده در این بخش گفت: تعاون در کشور ما یک شیوه است که فقط به رشد اقتصادی فکر نمی کند و دارای مسئولیت اجتماعی نیز است.
وزیر تعاون اظهار داشت: در جزء دوم اصل 43 قانون اساسی به مسئله توانمند سازی تعاونی ها اشاره شده و بر دولت نیز تکلیف شده تا مراحل توانمند سازی تعاون که همان توانمند سازی مردم است را دنبال کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به راه اندازی بنیادهای توسعه تعاون و کارآفرینی در استانها اشاره کرد که در آنها قرار است با استفاده از تجربیات دانشگاهی و اقتصادی و همچنین با کمک استانداری ها توانمند سازی منطقه ای در کشور تقویت شود.
عباسی خاطر نشان کرد: در طرح راه اندازی بنیادهای توسعه تعاون و کارآفرینی در استانها سعی می شود تا از کارآفرینان منطقه ای دعوت شود تا با استفاده از آموزشهای فنی و حرفه ای و ارائه طرحهای اقتصادی و پیوند آنها با هم، مزیتهای منطقه ای مورد شناسایی قرار گیرد تا به ایجاد اشتغال منجر شود.
وزیر تعاون ادامه داد: در مورد فعالیت بنیادهای توسعه تعاون و کارآفرینی استانداران باید ستادهای پشتیبانی را تشکیل دهند تا با ایجاد هلدینگهای منطقه ای کارآفرینی، مراحل توانمند سازی مردم توسعه یابد.
به گفته وی اقدام جدید دیگر وزارت تعاون در توانمند سازی مردم، راه اندازی تعاونی های دانش بنیان است که در حال حاضر 30 مورد از آنها راه اندازی شده است.
عباسی به ایجاد تنوع و بازسازی اشکال تعاون اشاره کرد و بیان داشت: در سیاستهای اصل 44 نیز ایجاد تعاونی های متعارف، تعاونی های سهام عدالت و تعاونی های فقرزدایی که از اشکال جدید تعاونی در کشور محسوب می شوند مورد تاکید قرار گرفته است که می توان از آنها به عنوان گذار از مرحله سنتی تعاونی ها به مرحله جدیدی از فعالیت تعاونی ها نام برد.
وی فعالیت تعاونی های جدید را مشمول حمایت دولت دانست و افزود: دولت با 25 درصد معافیت مالیاتی و 20 درصد تخفیف بیمه ای به کمک این نوع از تعاونی ها آمده است.
وزیر تعاون اختصاص 30 درصد از عواید حاصل از فروش شرکتهای دولتی را نیز یکی دیگر از اقدامات دولت برای حمایت و کمک نسبت به توانمند سازی تعاونی ها اعلام کرد.
نظر شما