پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲ بهمن ۱۳۸۷، ۱۰:۰۷

درگفتگو با مهر عنوان شد:

جذب بازیکن خارجی برای تیم ملی بسکتبال!/ از آفریقایی ها عقب‌تریم

جذب بازیکن خارجی برای تیم ملی بسکتبال!/ از آفریقایی ها عقب‌تریم

جدال با تیمهای "چند ملیتی" آسیا به منظور حضور در جام ملتهای 2009 چین و تصاحب یکی از سه سهمیه آسیایی جام جهانی 2010 ترکیه باعث شده رئیس سازمان تیمهای ملی بسکتبال به اتخاذ تصمیم برای جذب بازیکن خارجی جهت تقویت ترکیب تیم ملی بیندیشد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا مشحون که طی 6 سال گذشته پا به پای برادر بزرگترش (محمود مشحون رئیس فدراسیون بسکتبال) در اداره امور بسکتبال و تیم‌های ملی این رشته تا رسیدن به قهرمانی آسیا و دست‌یابی به جواز بازی‌های المپیک 2008 پکن پیش رفت، راهیابی به پیکارهای جهانی 2010 ترکیه را هدف امروز بسکتبال ایران عنوان می کند. وی تغییر عمده در ترکیب تیم‌های آسیایی و چند ملیتی بودن آنها را بزرگترین مشکل در این راه می داند.

"مذاکره برای جذب سرمربی خارجی"، "بالا بودن توقعات مربیان آمریکایی"، "جذب بازیکن خارجی برای تیم ملی بسکتبال"، نارضایتی از وضعیت ملی پوشان"، " فاصله زیاد بسکتبال ایران و آسیا با جهانیان و حتی آفریقا" و " تعطیلی باشگاه‌ها در امر سازندگی" مهمترین صحبت‌های محمدرضا مشحون رئیس سازمان تیم‌های ملی بسکتبال در گفتگو با خبرنگار مهر بود.

* خبرگزاری مهر- گروه ورزشی: سازمان تیم‌های ملی بسکتبال با چه هدفی مذاکره با گزینه‌های خارجی برای هدایت تیم ملی را در دستور کار قرار داده است؟

- محمدرضا مشحون: بسکتبال ایران باید جام جهانی 2010 ترکیه را تجربه کند. تنها سه تیم از آسیا می توانند در این بازیها حضور داشته باشند. جام ملت‌های 2009 چین (15 تا 25 مردادماه - تیانجین) معرف این سه تیم است. پس باید در رقابت‌های چین مدال آور باشیم. اما ما فینال این مسابقات را می خواهیم تا بتوانیم علاوه بر کسب جواز جام جهانی از عنوان قهرمانی خود هم دفاع کنیم.

* سرمربی آینده تیم ملی بسکتبال به صرف خارجی بودن می تواند این اهداف را برای بسکتبال ایران دست یافتنی کند؟

- فینال آسیا و گرفتن بلیت جام جهانی هدف‌های کوچکی نیستند و رسیدن به آن هم در ید قدرت هر فردی نیست. به طور حتم فدراسیون بسکتبال گزینه‌ای را انتخاب می کند که بتواند مسیر رسیدن به این دو نقطه را هموار کند.

* گزینه‌های سرمربیگری تیم ملی بسکتبال از چه کشورهایی انتخاب شده اند؟

- ایتالیا، آلمان، فرانسه، اسپانیا و روسیه کشورهایی هستند که برای جذب سرمربی با آنها وارد مذاکره شده ایم. البته قصد داریم رایزنی‌هایی هم با یوگسلاوی داشته باشیم. در هر صورت برای انتخاب نهایی زمان خاصی تعیین نکرده ایم. ترجیح می دهیم بدون عجله کار کنیم تا نتیجه رایزنی‌ها به بهترین تصمیم منجر شود.

* چرا مربیان آمریکایی را در فهرست گزینه‌های خود قرار نداده‌اید؟

- البته نسبت به گزینه‌های توانای آمریکایی هم بی توجه نیستیم. اما اگر بتوانیم با اروپایی‎ها تعامل کنیم راضی‌تر و راحت‌تر خواهیم بود. تجربه نشان داده که مربیان آمریکایی توقعات زیادی دارند.

* به لحاظ مالی برای جذب سرمربی با چه محدودیتی مواجه هستید؟

- به هرحال تفاهم بر سر مبلغ قرارداد یکی از فاکتورهای دست و پا گیر برای فدراسیون بسکتبال محسوب می شود اما اگر گزینه مورد نظر ما از هر نظر تایید شود سعی می کنیم در مورد مسائل مالی حساسیت زیادی به خرج ندهیم.

* با جذب سرمربی خارجی اطمینان سازمان تیم‌های ملی بسکتبال برای رسیدن به فینال جام ملت‌های آسیا و جام جهانی صد در صد می شود؟

- با توجه به روند رو به رشدی که در بسکتبال آسیا ایجاد شده نمی توان با جرات از اطمینان کامل صحبت کرد. خصوصا اینکه تیم‌های آسیایی برای بهتر شدن دست به هر کاری می زنند. حتی جذب بازیکن خارجی که تابعیت کشور آنها را گرفته است.

* چند درصد از کشورها دارای چنین شرایطی هستند؟

- به جز ایران و چین سایر کشورهای آسیا دارای بازیکنانی با ملیت‌های دیگر در ترکیب تیم ملی بسکتبال خود هستند. بعضی از تیم‌ها یک بازیکن تبعه دارند اما دو، سه و حتی چهار بازیکن غیر خودی هم در ترکیب برخی تیم‌ها دیده می شود. تیم ملی بسکتبال کشوری مانند قطر هم به خاطر داشتن ورزشکاران متعدد از کشورهای مختلف اصلا به سازمان ملل تبدیل شده است.

* آیا این احتمال وجود دارد که چنین اتفاقی در تیم ملی بسکتبال ایران هم بیفتد؟

- اگر روند به کارگیری بازیکنانی با ملیت‌های مختلف در تیم‌های ملی بسکتبال کشورهای آسیا ادامه داشته باشد چاره‌ای جز هم مسیر شدن با آنها نداریم. در غیر این‌صورت احتمال دارد از عرصه رقابت دور شویم. به هر حال " خواهی نشوی رسوا، همرنگ جماعت شو"

* در این زمینه با مشکلی مواجه نمی شوید؟

- البته جذب بازیکنان خارجی برای تیم ملی بسکتبال از اختیار کامل فدراسیون خارج است. دولت به خاطر صدور گذرنامه باید تاییدیه و اجازه نهایی را صادر کند. به هر حال استفاده از بازیکنان تبعه مغایرتی با قوانین فیبا آسیا ندارد و هرکشوری مجاز به استفاده از این دسته ورزشکاران است.

* چه چاره‌ای باید اندیشیده شود تا فدراسیون بسکتبال مجبور به در پیش گرفتن چنین راهی نشود؟

- تیم ملی بسکتبال ایران یک تیم آسیایی است اما باید برای جهانی شدن دورخیز داشته باشد. بسکتبال آسیا با بسکتبال اروپا و آمریکا و حتی آفریقا فاصله بسیار زیادی دارد. تیم ملی ایران هم به خاطر آسیایی بودنش مستثنی از این ویژگی نیست. پس باید سعی کنیم خود را به جهان نزدیک تر کنیم. بازیکنان باید خیلی خیلی بیشتر از گذشته  تلاش کنند تا هم به این هدف برسند و هم اینکه اجازه ندهند راه برای ملی پوش شدن خارجی‌ها و به نوعی " غیرخودی"‌ها باز شود.

* اما بسکتبال ایران در المپیک 2008 پکن بالاتر از آنگولا و در رده یازدهم ایستاد؟!

- موفقیت‌های تیم ملی بسکتبال در پکن غیر قابل انکار است . ما اگر مهدی کامرانی را بدون آسیب دیدگی در اختیار داشتیم و با فاجعه مرگ ناگهانی آیدین نیکخواه بهرامی و مواجه شدن با جای خالی این بازیکن در تیم ملی روبرو نمی شدیم، می‌توانستیم دیدار با روسیه، لیتوانی و آرژانتین را با برد تمام کنیم. کما اینکه به سختی مقابل این تیم‌ها راضی به شکست شدیم. با این حال یک رده بالاتر از آنگولا ایستادن را نباید ملاکی برای مقایسه بسکتبال ایران با کشورهای آفریقایی قرار داد. شکی نیست که کشورهای آفریقایی تجربه زیادی از حضور در میادین جهانی و المپیک دارند. ایران و آسیا در فاصله زیاد با بسکتبال این قاره قرار دارند.

* باشگاه‌ها چه نقشی در تقویت تیم ملی می توانند ایفا کنند؟

- باشگاه‌ها عهده‌دار اصلی‌ترین نقش هستند. درحالی که اصلا به آن توجهی ندارند. در حال حاضر ذوب آهن تنها باشگاهی است که در زمینه سازندگی و بازیکن‌سازی مستقیم و هدف‌دار حرکت می کند. اکثر بازیکنان تیم بسکتبال ذوب آهن حاصل بازیکن‌سازی در این باشگاه هستند. درحالی که ترکیب سایر تیم‌ها با گلچینی از ایرانی‌های سراسر کشور در کنار خارجی‌ها شکل گرفته است.

* برای این مشکل چه راهکاری پیشنهاد می دهید؟

- این مشکل نیست. بحرانی جدی است. اگر باشگاه‌ها در امر سازندگی فعال باشند تیم ملی مجبور نمی شود برای حضور در یک تورنمنت ازچند ماه قبل اقدام به برپایی اردوی آماده‌سازی کند. فعالیت باشگاه‌ها تنها به تیم‌داری ختم نمی شود. مسئولان مربوطه باید این نکته فراموش شده را به یاد بیاورند که یکی از وظایف اصلی در هر باشگاه و شاید مهمترین آن بازیکن‌سازی است. باید به این نکته توجه و عمل شود.

* عملکرد ملی پوشان بسکتبال را در نیم فصل نخست مسابقات لیگ برتر باشگاه‌های کشور چگونه ارزیابی می کنید؟

- اصلا راضی کننده نبود. هیچ یک از آنها در حد انتظار ظاهر نشدند.

* یعنی بازیکنان تیم ملی نسبت به گذشته پس‌رفت داشته‌اند؟

- لزوما نارضایتی به خاطر پس‌رفت نمی شود. در جا زدن هم جای نقد دارد. بازیکنان تیم ملی بسکتبال طی یک سال گذشته در میادین آسیایی، اروپایی و آمریکایی مختلفی شرکت کردند و حضور در شرایط مختلف را تجربه کردند. انتظار می رفت آنها نسبت به گذشته بهتر شده باشند که این طور نبود.

* سایر بازیکنان شاغل در لیگ برتر را چگونه دیدید؟

- چیز قابل توجهی از بازیکنان دیگر ندیدم. پیشرفتی که مد نظر سازمان تیم‌های ملی بسکتبال بود در بین نفرات تیم‌ها دیده نشد.

* حضور بازیکنان خارجی چه تاثیری در این زمینه داشته است؟

- بی راه نیست اگر به این سئوال پاسخ مثبت دهم. در بسیاری مواقع دیده شد که غیبت یک بازیکن خارجی لطمه بزرگی به تیمش وارد کرده بود. به نظر می رسد ملی پوشان ما در سایه هم تیمی‌های خارجی خود قرار گرفته‌اند و این برخلاف انتظارات ماست.

* یعنی شما با استخدام بازیکنان خارجی توسط تیم‌های باشگاهی مخالف هستید؟

- اصلا این طور نیست. موافق آن هم هستم اما در صورتی که منجر به تنبلی بازیکنان خودمان نشود. بازیکنان و به خصوص ملی پوشان باید حضور در کنار ورزشکاران خارجی را بهترین فرصت برای افزایش میزان آگاهی‌های خود دانسته و برای صعود به مراتب بالاتر تلاش کنند. تیم ملی بسکتبال روزها و مسابقات حساسی در پیش دارد. با درایت بیشتر به این موضوع بسکتبالیست‌ها و به خصوص ملی پوشان باید دور برگشت رقابت‌های لیگ برتر را با آمادگی بالاتر آغاز کنند و برای بهتر شدن کار کنند نه خوب ماندن. آنها پتانسیل لازم را برای قرار گرفتن در بهترین رده های جهان دارند.

فدراسیون بسکتبال به شدت درگیر تدوین برنامه های مورد نظر برای حضور پرقدرت در مسابقات جام ملت‌های آسیا و جام جهانی است. حتی از حالا مذاکره برای برپایی اردوهای برون مرزی را هم آغاز کرده‌ایم. انتظار می رود بازیکنان هم به همین اندازه به فکر مسابقات خود باشند. 

کد خبر 820091

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha