پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۷ خرداد ۱۳۸۳، ۱۵:۳۴

به دنبال ناكامي در جلب موافقت جهاني

يو اس اي تودي: طرح آمريكايي "خاورميانه بزرگ" عوض شد

از آنجايي كه طرح خاورميانه بزرگتر بوش تا كنون امكان اجرا پيدا نكرده است، دولت كاخ سفيد مفاد و حتي نام آن را هم تغيير داد.

به گزارش خبرگزاري مهر و به نقل از روزنامه يو اس اي تودي، دولت بوش د رحال بازبيني طرح "خاورميانه بزرگ" است كه طبق آن قصد داشت دموكراسي را دراين منطقه ارتقاء دهد.
در آخرين پيش نويس اين طرح آمده است:  تلاش براي استقرار دموكراسي در منطقه خاورميانه  از مراكش تا پاكستان بي فايده است زيرا "تغييرات نمي تواند و نبايد از خارج در اين منطقه تزريق شود"
يك نسخه از اين پيش نويس كه قرار است در تاريخ 9 ژوئن (20 خرداد)  طي اجلاس گروه 8 در اختيارسران  8 كشور صنعتي جهان قرار گيرد، به روزنامه يو اس اي تودي رسيده است.
جرج بوش براي اين طرح تحت فشار قرار گرفته و به وي انتقاد شده است كه  عدم وجود آزادي در منطقه سبب ايجاد شكست و ناكامي شده و به گسترش تروريسم انجاميده است. در عين حال جرقه زدن دموكراسي دركشورهايي همچون مصر و عربستان سعودي غير ممكن به نظر مي رسد.
اين بحث زماني مطرح شد كه دولت بوش بر عراق متمركز شد و دريافت كه استقرار دموكراسي و ايجاد تغييرات در اين كشور بسيار دشوار است.
اين طرح ابتدا در سال 1975 در توافق نامه  هلسينكي شكل دهي شد كه براي رعايت حقوق بشر در جمهوري هاي شوروي سابق طراحي شده بود. اما هم اكنون اين پيش نويس فقط طرحي را براي آينده ارائه مي دهد كه خواهان همگرايي دولتها و كشورها دراين منطقه است . اين طرح همكاري كشورهاي صنعتي را نيز طلب مي كند.
همچنين در اين طرح خواسته شده است كه تا سال 2015 بيست ميليون تن از اعراب سواد خواندن و نوشتن يادبگيرند.
درپيش نويس جديد، علاوه بر اينكه طرح به كشورهاي عربي محدود شده است، نام آن از خاورميانه بزرگتر به "خاورميانه و آفريقاي شمالي بزرگ  " تغيير پيدا كرده است. زيرا پيش از اين اروپاييان به نام اين طرح اعتراض كرده بودند و آن را مشابه طرح آلمان بزرگ هيتلر دانسته بودند. همچنين اعراب نيز از اختلاط با كشورهاي غير عربي همچون افغانستان ناراضي بودند.
اين سند همچنين رجوع خاصي به كشمكش هاي فلسطين و اسراييل دارد و آورده است كه اصلاحات فقط با صلح ميان اسراييل و فلسطين امكان پذير خواهد شد و بعد دست به دست در منطقه خواهد چرخيد.
لازم به ذكر است منابع رسمي دولت بوش از اظهار نظر درباره اين پيش نويس خودداري كرده اند.

کد خبر 82167

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha