امیر انصاری در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: با وجود تدارک محل هایی برای زمستان گذرانی حدود دو هزار پرنده مهاجر تالاب، بارش برف شدید در اراک سطح محل های در نظر گرفته را پوشاند و همین امر مشکلاتی در تامین غذای پرندگان ایجاد کرده و این پرندگان منتظر کمک روستاییان برای ادامه حیات خود هستند.
انصاری گفت: در میان پرندگانی که به این تالاب مهاجرت می کنند درنای خاکستری که از جمله پرندگان نادر است دیده می شود و تالاب میقان یکی از سکونتگاههای مهم پرندگان مهاجر از سیبری و دیگر مناطق جهان است.
وی در ادامه، وجود سکونتگاههای انسانی، اراضی کشاورزی، صنعتی، دامداری، فعالیتهای معدنی، جاده، تاسیسات فرودگاهی، تصفیه خانه فاضلاب و سگهای ولگرد را مهمترین مشکلات حضور درناها در زمستان گذرانی در این منطقه دانست.
انصاری گفت: درناهای معمولی که مورد حمایت مجامع زیست محیطی جهانی هستند در مدت سکونت موقت زمستانه خود در تالاب میقان بیشتر در نواحی جنوب غربی، دشتهای شمالی، شمال غرب و شمال شرقی پراکنش دارند.
وی خاطرنشان کرد: افزایش دخالتهای انسانی در این دشت و تصویب واگذاری حوزه معدنی این تالاب به بهره برداران متعدد معدنی، محیط زندگی این پرندگان را کوچکتر می کند و موقعیت بین المللی آن را به خطر می اندازد.
انصاری در استان مرکزی با اشاره به اینکه وسعت تالاب میقان اراک به بیش از 24 هزار هکتار می رسد، خاطر نشان کرد: از ۲۴هزار و ۲۷۱هکتار مساحت تالاب بین المللی میقان به دلیل دخالتهای انسانی تنها ۱۲هزار و ۳۴۳هکتار آن توسط درناها برای زمستان گذرانی امن تلقی می شود.
وی خاطرنشان کرد: ۱۰هزار و ۷۲۷هکتار از مساحت این تالاب بین المللی هم اینک فاقد ارزش زمستان گذرانی است و درناها در سکونت موقت خود در منطقه از حضور در این اماکن پرهیز می کنند.
نظر شما