به گزارش خبرنگار مهر، حسن حبیب نژاد ظهر یکشنبه در نشستی خبری در بابلسر با بیان اینکه هیچ تولیدی در بخش ماهیان پرورشی در مازندران در سال 58 در استان وجود نداشت، اظهار داشت: این میزان در سال 87 به 38 هزار و 429 تن همچنین روند تولید ماهیان کپور در آببندانهای مازندران در 30 سال گذشته از تولید صفر به 22هزار و 224 تن و شش هزار و 841 تن در مزارع پرورشی استان رسیده است.
مدیرکل شیلات مازندران از تولید هفت هزار و 695 تن ماهی قزلآلا در مزارع منفرد استان مازندران خبر داد و افزود: تولید ماهی قزلآلا در استخرهای دو منظوره استان نیز به هزار و 474 تن رسیده است.
وی ادامه داد: با وجود عدم تولید ماهیان پرورشی خاویاری قبل از پیروزی انقلاب اسلامی این میزان در سال جاری به 75 تن رسیده و همچنین 130تن ماهی پرورشی در پشت سدهای استان تولید میشود.
به گفته وی، تولید یک میلیون و 200 هزار تن در سال جاری انواع ماهیان زینتی پس از انقلاب در مازندران صورت میگیرد.
حبیبنژاد با اعلام اینکه به منظور بازسازی و افزایش ذخایر دریایی مرکز بازسازی ذخایر شهید رجایی ساری در سال 1352 و شهید باهنر کلاردشت در سال 1362 تاسیس شده است یادآور شد: این مراکز سالانه میلیونها قطعه بچهماهی آزاد دریای خزر، بچهماهی سفید و خاویاری تکثیر و تولید و در رودخانههای منتهی به دریا رهاسازی میکنند.
وی با بیان اینکه به منظور حمایت از صیادان و آبزیپروران سالانه به مبلغ متنابهی در قالب تسهیلات سرمایهگذاری و سرمایه در گردش در اختیار این بخش قرار داده است، گفت: این تسهیلات از میزان 17میلیارد و 660 میلیون ریال در سال 62 به 84 میلیارد و 500 میلیون ریال در سال جاری رسیده است.
حبیب نژاد ادامه داد: شیلات مازندران در ایجاد تاسیسات زیربنایی به منظور استفاده بهینه از دریا در راستای ماهیگیری مسئولانه اقدام به سرمایهگذاری و احداث دو بندر صیادی بابلسر و امیرآباد بهشهر با تخلیه صید 50 هزار تن بعد از انقلاب اسلامی اقدام کرده است.
وی با بیان اینکه هماکنون واحدهای صنایع شیلاتی در نواحی صنعتی امیرآباد بهشهر و میرود بابلسر فعالیت میکند، تصریح کرد: این صنایع در زمینههای کنسروماهی، عملآوری و بستهبندی و خمیرماهی، قوطیسازی، پودر ماهی، روغن ماهی، تولید غذای ماهی، توربافی، طناببافی و بازار عرضه بهداشتی آبزیان در استان به تولید و ارائه خدمات میپردازند.
مدیر کل شیلات مازندران با اشاره به اینکه صنایع شیلاتی در قبل از انقلاب در مازندران عملاً جایگاهی نداشت، گفت: 46 واحد صنعتی شیلاتی پس از انقلاب در مازندران ایجاد شده است.
نظر شما