۶ بهمن ۱۳۸۷، ۱۷:۲۶

خاتمی :

ما بانی طرح تحول اقتصادی بودیم/ امیدوارم موسوی بیشتر سخن بگوید

ما بانی طرح تحول اقتصادی بودیم/ امیدوارم موسوی بیشتر سخن بگوید

سید محمد خاتمی با بیانی اینکه دولت وی بانی طرح تحول اقتصادی بوده است، گفت که در آن زمان طرحی مبنی بر این تحول به مجلس فرستاده شد اما تصویب نشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید محمد خاتمی در جمع اقشار مختلف مردم استان گلستان گفت: اگر گفته می شود در دوران هشت ساله جنگ کشوربه خوبی اداره شد به معنای تکرارشدن عینی آن وضعیت نیست بلکه مراد شیوه درست اداره کردن کشور به خصوص در دورانهای بحرانی است.

رئیس جمهور سابق کشورمان یادآور شد: وقتی از آن دوران یاد خیرمی کنیم به خاطر آن روحیه،مدیریت و جریانی است که آن زمان بود و آن برای ما ارزش است.

وی تصریح کرد:همان روحیه، مدیریت و جریانی که در این چند سال اخیر انکار شد؛ انگار همه چیز در سال های گذشته انحرافی بوده است و درهمین چند سال اخیر فقط برای مملکت کار شده است .

خاتمی افزود: در آن دوران احساس امنیت در کشور بیشتر بود،عزم جزم برای دفاع کشور بیشتر بود،فرار مغزها از کشور مانند امروز نبود.این مردم به مسئولانشان واقف و عامل بودند و احساس می کردند مدیریت کشور به سربلندی کشور و سرمایه های اجتماعی اعتقاد دارد؛ بخش عمده سرمایه های اجتماعی که امروز کنار گذاشته شده اند محصول همان دوران هستند.

رئیس جمهورسابق کشورمان به ویِژگی های آن بینش حاکم بر کشور در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: بر اساس آن بینش  مشورت و خرد جمعی باید در کشور حاکم باشد، باید با مردم شفاف بود،به آنها واقعیت ها را گفت. باید تلاش کنیم مردم  کمتر دچار مشکل و فشار باشند.این مسئله بازگشت به کوپنی کردن زندگی نیست بلکه امروز سیاست ها تغییرکرده و اگر کسانی که  آن روزها سر کار بودند امروز بخواهند بیایند مطمئن باشید با توجه به شرایط روز؛ کشور را اداره می کنند.

خاتمی دربخش دیگری از سخنانش با ابراز تاسف ازاینکه " درسالهای گذشته با نفی دوره های گذشته شعارهایی داده شد"، اظهار داشت : نتیجه این نفی ها و این شعارها این بود که از اهداف چشم انداز عقب افتادیم؛ اجرای عدالت در جامعه کمتر شد.

وی با تاکید بر اینکه "ما بانی طرح تحول اقتصادی بودیم"، به بیان دستاوردهای دولت اصلاحات در عرصه اقتصادی پرداخت وگفت: " ابتدا قرار بود برای بنزین و نفت این کار را انجام دهیم. فکر کردیم وقتی قیمت ها بالا می رود یک ریال آن  را به عنوان در آمد دولت استفاده نکنیم. بخشی از آن صرف تامین اجتماعی شود یعنی صرف بهبود زندگی کسانی که در آمد کمتری دارند و بخش دیگری از آن در جهت اصلاح حامل های انرژی شود و این طرح به مجلس فرستاده شد ؛ اما متاسفانه تصویب نشد. ما گام به گام در موقعیتی که قیمت نفت در هشت سال بطور متوسط 21 میلیارد دلار بود، در این راه حرکت کردیم.

رئیس جمهور سابق کشورمان ادامه داد: وجوه ارائه شده نیز برای تقویت بخش خصوصی در جهت سرمایه گذاری بود، معافیت مالیاتی را  برای سرمایه گذاری در نقاط محروم گذاشتیم و ده ها کار دیگر که اینها یعنی کمک به فقر زدایی و ایجاد عدالت در جامعه.

خاتمی همچنین گفت: نمی خواهم زحمت هایی را که در کشور انجام می شود انکار کنم؛گاهی با حسن نیت و سوءنیت سرما یه ها از بین می رود سرمایه ها از بین رفته است. وی یادآورشد: وقتی سازمان مدیریت وبرنامه ریزی بود مسئولان احساس می کردند تحت نظارت هستند. درست نیست تشکیلاتی را از بین ببریم که دستگاهها تحت نظارت و بازخواست نباشند.

رئیس جمهور سابق کشورمان در ادامه گفت : آقای مهندس موسوی در دوران جنگ، کار کارشناسی می کرد، مشورت می کرد و به طور قطع حرف های ایشان فنی تر است. ایشان به درستی می گویند از بین رفتن شوراها،سازمان مدیریت و برنامه ریزی و از بین رفتن سرمایه های اجتماعی چه زیان هایی برای کشور دارد؛امیدوارم ایشان بیشتر سخن بگویند چون ایشان از سرمایه های انقلاب هستند.

خاتمی تاکید کرد: باید اجازه داد با دیدن همه شرایط بهترین و میسرترین راه را انتخاب کنیم؛ گاهی بهترین راه ممکن ترین راه نیست و باید کاری کرد که حتما منجر به نتیجه شود.

وی ادامه داد: این روزها دوستان زیادی از سراسر کشور به بنده محبت می کنند؛ من نه دغدغه آبرو دارم که معتقدم هر چه دارم از آن مردم است و آن را نثار این مردم بزرگوار می کنم ونه نگرانی از شکست دارم که  شکست و پیروزی در این زمینه ها برایم معنا ندارد. البته هیچ رغبتی هم برای بازگشت به قدرت ندارم.اما باید دید وظیفه چه حکم می کند.

خاتمی با تاکید براینکه "انسان خیال پردازی نیستم"،اظهار داشت: اگربیایم با برآوردهای انجام شده  از آرای خود هیچگونه نگرانی ندارم ،‌ اما از نحوه اجرای انتخابات نگرانی هایی وجود دارد.

رئیس جمهور سابق کشورمان به مهمترین دغدغه های خود در روزهای پس ازانتخابات (در صورتی که تشخیص دهد در عرصه حضور پیدا کند)،اشاره کرد واظهار داشت: آن روزباید به گونه ای باشد  که انسان بین خود و خدای خود احساس کند آنچه به مردم گفته است می تواند انجام دهد.اگر نظر تشکیلات طوری باشد که کسی را نپسندد و در مقابلش کار شکنی شود و مردم احساس کنند هزینه کشور زیادتر شده باید به سوی کسی رفت که هزینه کمتری داشته باشد.

سید محمد خاتمی تاکید کرد: مردم مطمئن باشند و خدا را شاهد می گیرم هر تصمیمی بگیرم از سر راحت طلبی،عافیت طلبی و عدم احساس مسئولیت نیست.از وضعیت کنونی خود راضی هستم و اگر اوضاع هم تغییر کند باز می توانیم در متن جامعه و عرصه بین المللی فعال تر باشیم اما هر چه وظیفه ام باشد انجام خواهم داد .

وی ادامه داد: ما می خواهیم هزینه مردم را کمتر کنیم و هرگونه راهی که این هزینه ها را کمتر کند و فایده را بیشتر باید همان آن راه را برویم. نباید سیاه و سفید  یا این یا آن کنیم چون دوران این روش ها گذشته است و این روش با عالم واقعیت مطابقت ندارد .
خاتمی خاطرنشان کرد: توقع از رئیس جمهوری نیز باید به اندازه قدرت وی باشد؛ در دوره گذشته توقعاتی مطرح شد که عملا امکان تحقق آنها وجود نداشت.

کد خبر 822707

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha