۱۴ بهمن ۱۳۸۷، ۸:۴۸

30 سال سربلندی -45/

کردستان ؛ روایت 30 سال توسعه و پیشرفت

کردستان ؛ روایت 30 سال توسعه و پیشرفت

سنندج - خبرگزاری مهر: استان کردستان همچون دیگر استانهای کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در راستای تغییرات ایجاد شده با شتاب در مسیر توسعه و پیشرفت حرکت می کند.

به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، در سالهای قبل از انقلاب، استان کردستان به دلیل قرار گرفتن در نقطه صفر مرزی همواره از خدمات دولت مرکزی بی نصیب بود و این امر باعث شده بود که کردستان به عنوان یکی از محروم ترین مناطق کشور مطرح شود.

گرچه این استان که به دلیل داشتن فرهنگ و زبانی متفاوت از دیگر مناطق کشور از گذشته دور تاکنون مورد توجه بوده اما امروز در سایه توجهات ویژه نظام اسلامی عقب ماندگی های فراوان گذشته را جبران کرده است هرچند هنوز هم چهره محرومیت در برخی از مناطق این استان به ویژه در بعضی از روستاها به چشم می خورد.

حکومت پهلوی به جرم اینکه مردم کرد در پی انقلاب و خودمختاری از دولت مرکزی هستند با تصور محدود کردن مردم، اجازه خدمت رسانی به مردم این خطه از کشور را نمی داد و مردم از حداقل امکانات نیز بی بهره بودند و به همین دلیل گروه های مختلف جدایی طلب در استان شکل گرفت که به مقابله با حکومت مرکزی می پرداختند.

شتاب ویژه ای در روند خدمت رسانی به مردم کردستان وجود دارد

با پیروزی انقلاب اسلامی و بالا رفتن سطح آگاهی مردم میزان خدمت رسانی به آنها نیز نیز روند مناسبی پیدا کرد و نظام اسلامی ایران نیز بدون نگاه به تفاوت زبانی و مذهبی از خدمت رسانی به مردم این استان از هیچ تلاش و کوششی دریغ نورزید.

به گونه ای که در سالهای اولیه پیروزی انقلاب اسلامی بنیانگذار فقید انقلاب بارها در سخنرانی های خود بر خدمت رسانی بهتر به مردم کردستان تاکید کرده و همواره با تاکید بر حفظ وحدت ملی، کردستان را بخش جدایی ناپذیری از خاک ایران اسلامی برمی شمردند و امروز نیز در سایه این بیانات حضرت امام خمینی (ره) همواره نظر مسئولان نظام به استان کردستان ویژه است.

نکته مهم در کردستان که شاید در سایر مناطق کشور کمرنگ تر باشد حضور گروهک های ضد انقلاب و اعمال خرابکاری آنها در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود به نحوی که بخش زیادی از هزینه و توان نظام اسلامی در استان به جای عمران و آبادانی صرف مقابله با این گروهک های ضد انقلاب شد.

اما با نگاهی گذرا به آمارهای موجود، تفاوتهای رژیم گذشته با امروز قابل توجه و تامل است به نحوی که تفاوت بعضی از آمار و ارقام از صفر تا 100 است.

نرخ بیکاری کردستان به زیر 10 درصد رسیده است

معاون برنامه ریزی استاندار کردستان در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: استان کردستان بر اساس آخرین سرشماریها در سال 56 دارای شش شهرستان، هشت شهر، 16 بخش و 49 دهستان بوده است در حالی که امروز این استان دارای 10 شهرستان است.

ارسلان ازهاری خاطرنشان کرد: همچنین بر اساس آمارهای موجود تعداد شهرهای استان کردستان به عدد 23 رسیده و هم اکنون دارای 83 دهستان است.

وی عنوان کرد: استان کردستان در سال 57 دارای جمعیت 782 هزار نفری بوده که بر اساس آمارهای موجود تعداد 190 هزار نفر در مناطق شهری و بقیه در مناطق روستای زندگی می کردند این در حالی است که این میزان در سال جاری به یک میلیون و 440 هزار نفر رسیده و میزان سکونت در مناطق شهری و روستایی به صورت عکس درآمده است و بیش از 855 هزار نفر در مناطق شهری و بقیه در روستاها زندگی می کنند.

معاون برنامه ریزی استاندار کردستان بیان داشت: هم اکنون نرخ بیکاری در استان کمتر از 10 درصد است در شرایطی که این آمار در سال 1355 حدود 28 درصد برآورد شده است.

ازهاری گفت: در سال 57 تنها 55 درصد از جمعیت شهری استان از آب آشامیدنی سالم برخوردار بودند که این آمار در سایه تلاش های صورت گرفته امروز به بیش از 99 درصد افزایش یافته است.

وی به تعداد روستاهای برق دار استان در سال جاری اشاره کرد و افزود: هم اکنون تعداد یک هزار و 735 روستا از نعمت روشنایی برق برخوردارند در حالی که این میزان در سال 57 تنها 9 روستا بوده است.

معاون برنامه ریزی استاندار کردستان افزود: قبل از انقلاب هیچ کدام از روستاهای استان از نعمت مخابرات و گاز برخوردار نبودند اما امروز یک هزار و 536 روستا دارای تلفن و 130 روستا نیز از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند که امر گازرسانی به 300 روستای استان نیز هم اکنون در دست اجراست و بعضی از این پروژه ها در ایام دهه فجر سال جاری به بهره برداری خواهند رسید.

رشد 510 درصدی واحدهای صنعتی در استان کردستان

با توجه به وجود معادن غنی در بخش های مختلف به ویژه سنگهای صنعتی، کردستان یکی از مناطق ویژه کشوری است که در صورت سرمایه گذاری در این بخش می تواند به عنوان قطب صنعتی در کشور مطرح شود.

رئیس سازمان صنایع و معادن استان کردستان در این رابطه عنوان کرد: قبل از انقلاب کمتر از 70 کارگاه بزرگ و کوچک صنعتی با اشتغال محدود و حدود یکصد نفر در استان کردستان وجود داشت که امروز این میزان با رشد 510 درصدی به بیش از 400 کارگاه رسیده است.

سیروس شاه غیبی بیان داشت: در حال حاضر پنج هزار و 104 نفر در کارگاه های صنعتی استان و تعداد بیش از دو هزار نفر در معادن کردستان مشغول به کار هستند که این آمار در مقایسه با سال 57 با رشد 900 درصدی مواجه است.

وی گفت: در سایه توجهات ویژه به کردستان میزان سرمایه گذاریهای بخش خصوصی به استان وارد فاز جدیدی شده و امروز تقاضاها برای ساخت واحدهای صنعتی در استان روند فزاینده ای به خود گرفته است.

استان کردستان پیشتاز مکانیزه کردن کشاورزی در کشور

با توجه به وجود منابع آبی و زمینهای حاصلخیز کشاورزی اکثر مردم استان به شغل کشاورزی و دامداری گرایش دارند به نحوی که هم اکنون نیز درآمد بخش زیادی از مردم استان از این محل تامین می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در این رابطه اظهار داشت: در گذشته تمام کارهای کشاورزی در استان به صورت سنتی انجام می گرفت ولی بحث توجه به مکانیزه کردن کارهای کشاورزی و دامداری در کردستان در سال های بعد از انقلاب از شتاب بسیار خوبی برخوردار بوده به نحوی که هم اکنون در بعضی از بخش ها از میانگین کشور نیز بالاتر است.

ابراهیم حسن نژاد خاطرنشان کرد: در حال حاضر سالانه بیش از یک میلیون و 481 هزار تن انواع تولیدات زراعی در استان به بازار عرضه می شود که این میزان در سال های قبل از انقلاب تنها 390 هزار تن بوده و با افزایش 279 درصدی روبرو بوده است.

وی افزود: سطح زیر کشت باغات استان از 9/3 هزار هکتار زمین در سال 57 به 30 هزار هکتار در سال جاری افزایش پیدا کرده است.

با نگاهی گذرا به دیگر آمارهای موجود تفاوت های توسعه و پیشرفت در استان کردستان به نحوی مطلوب و شایسته، قابل توجه است.

سطح سواد مردم کردستان به 80 درصد رسیده است

افزایش آمار باسوادی در استان کردستان از نرخ 27 درصدی به 80 درصد با توجه به افزایش واحدهای آموزشی و احداث دانشگاه ها در سطح استان نیز از جمله تفاوت هایی است که در سایه توجهات ویژه نظام به این منطقه فراهم شده است.

توجه به بخش های بهداشت و درمان از جمله ساخت مراکز مختلف بهداشتی و درمانی در روستاهای استان از دیگر بخش های قابل توجه است به نحوی که در سالهای قبل از انقلاب تنها 30 واحد بهداشتی و درمانی در روستاهای استان خدمات محدودی را به مردم ارائه می کرد ولی امروز این تعداد به عدد 70 رسیده است.

همچنین در این بخش می توان به ساخت بیمارستان در تمامی شهرستان های استان اشاره کرد به نحوی که هم اکنون در سنندج چهار بیمارستان تخصصی و مراکز مختلف خدمات بهداشتی درمانی احداث شده و در تمامی شهرستان های استان نیز بیمارستان های با ظرفیت های متفاوات احداث شده است.

تمامی روستاهای استان کردستان دارای راه ارتباطی هستند

نکته جالب توجه توسعه در بخش راهسازی استان کردستان است به نحوی که در سال 57 کمتر از 140 کیلومتر از راه های استحفاظی استان کردستان آسفالته بود ولی امروز تمامی راه های بین شهری استان آسفالته و مقدمات دو بانده شدن راه های اصلی کردستان به استان های همجوار نیز در دست انجام است.

قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران حتی یک متر از راه های روستایی استان کردستان آسفالته نبود و حتی بعضی از روستاها نیز راه ارتباطی برای عبور و مرور وسایل نقلیه نداشته ولی امروز بیش از 2 هزار کیلومتر از راه های روستایی در استان آسفالته شده و 4 هزار کیلومتر از آن نیز به صورت راه شوسه در آمده است.

در بخش های فرهنگی نیز آمارها در کردستان با جهش های قابل توجه مواجه بوده به نحوی که در بعضی از بخش ها این استان هیچ گونه جایگاهی نداشته ولی امروز در حال پیشی گرفتن از میانگین های کشوری است.

افزایش مراکز فرهنگی، برگزاری جشنواره های مختلف در حوزه های نمایش، موسیقی، هنرهای تجسمی، سینما و ... که در سال های قبل از انقلاب حتی نامی از آنها نیز در میان نبوده از دیگر بخش های است که نباید از ذکر آن غافل ماند.

کردستان سومین استان امن کشور است

اما مهمترین نکته که امروز شرایط استان کردستان را در میان دیگر مناطق کشور زبانزد کرده است، امنیت پایداری است که در سایه حضور و مشارکت مردم محلی به دست آمده است.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کردستان در رابطه با امنیت موجود در استان به خبرنگار مهر گفت: امروز امنیت کردستان در شرایطی قرار گرفته که همیشه در میان پنج استان امن کشور جای دارد.

ایرج حسن زده بیان داشت: به رغم وجود بیش از 230 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق در سال گذشته شهرستان سنندج مرکز استان کردستان به عنوان سومین شهر امن در کشور انتخاب شد.

وی خاطرنشان کرد: حضور و مشارکتهای فعال مردم استان در پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و حضور جوانان کردستان در صحنه های هشت ساله نبرد با رژیم بعث عراق باعث شد که امروز وضعیت امنیت در این استان به جاگیاه مناسبی در سطح کشور ارتقاء یابد.

کد خبر 825667

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha