سید مهدی موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر درکرمان اظهار داشت: به دلیل برداشت مازاد از منابع آبی استان و همچنین عدم بارش باران و تجدید این منابع آبی با پائین آمدن سطح آبهای زیرزمینی و کسری منابع آب مواجه شده ایم.
وی افزود: با وجود اینکه کاهش بارندگی سبب کم شدن نفوذ آب به منابع زیر زمینی شده است اما متاسفانه برداشت آب از این منابع نسبت به سالهای گذشته تغییری نکرده و همین مسئله سبب شده است عملا با کسری منابع روبرو شویم.
موسوی افزود: مقدار نفوذ آبهای زیرزمینی در استان کرمان 5.6 میلیارد متر مکعب است در حالیکه میزان برداشت از آنها 6.7 میلیارد متر مکعب می باشد.
وی تصریح کرد: در کل کشور میزان اضافه برداشت از منابع آبهای زیر زمینی 6 میلیارد متر مکعب می باشد که از این مقدار 1.1 میلیارد متر مکعب مربوط به استان کرمان است.
وی وجود 30 درصد از باغات کشور در استان کرمان و همچنین بهره مندی معادن و صنایع مختلف در استان از منابع آب را باعث تشدید وضعیت موجود دانست و گفت: به دلیل استفاده سنتی از آب در بخش کشاورزی و عدم استفاده بهینه در سایر بخش ها میزان زیادی از آب موجود نیز به هدر می رود.
وی گفت: آب شرب استان کرمان نیز از منابع آب زیر زمینی تامین می شود اما با وجود اینکه استان از این لحاظ بسیار فقیر است به دلیل ادامه روند برداشت بی رویه و عدم صرفه جویی مشکل کمبود آب در استان به سرعت به سمت بحرانی شدن پیش می رود.
نظر شما