وي در گفتگو با خبرنگار سياسي مهر، افزود: اين اقدام به اين منظور است كه بتوانند بخشي از آراي خاموش اين جريان را به نفع دوم خرداد جلب بكند، ولو اينكه تاكتيك باشد.
دارابي خاطرنشان كرد: وقتي آقاي كروبي به صراحت اعلام مي كند چارچوب ما چارچوب قانون اساسي، ولايت فقيه و حكومت ديني است اين گفتمان طبيعي است كه با گفتمان حزب مشاركت كه آقاي حجاريان مي گويد كه به دنبال جدايي دين از سياست هستيم، فاصله بگيرد.
وي با تاكيد بر اينكه جريان دوم خرداد از ابتدا جريان يكپارچه اي نبوده است ، اظهارداشت: بخشي از دوم خرداد جريان اصولگراي مجمع روحانيون مبارز و بخشي جريان افراطي به نام جبهه مشاركت و مجاهدين انقلاب است كه گفتماني سكولاريستي داشته و ايدئولوژي آنان التقاطي و رفتارشان اپوزيسيوني بوده است.
قائم مقام جمعيت ايثارگران خاطرنشان كرد: اكنون بيش از 9 نفر از اعضاي مركزي حزب مشاركت در دولت خاتمي هستند و اكثريت مجلس ششم را نيز برعهده داشتند در عين حال بخش عمده استانداري، فرمانداري ها و سفارتخانه ها را در اختيار دارند اما همچنان از موضع اپوزيسيون صحبت مي كنند.
وي تاكيد كرد: آنها اين را راهي براي فرار از پاسخگويي درباره كارنامه ناكارآمد خود مي دانند.
دارابي گفت: در جريان دوم خرداد كارگزاران نيز حضور داشتند كه مي توان آنها را جرياني فرصت طلب ناميد كه در گذشته با جريان موسوم به راست در دولت آقاي هاشمي و در دوران خاتمي با جريان چپ ائتلاف كردند.
وي تصريح كرد: يكي ديگر از گروه هاي عضو در جبهه دوم خرداد جريان ملي مذهبي ها بودند كه به دنبال تغيير ساختار نظام هستند.
قائم مقام جمعيت ايثارگران مساله اي را كه اين گروه ها را در يك جبهه جمع آوري كرده بود، مخالفت با رقيب عمده سياسي خود دانست و گفت: آنها در انتخابات شوراي شهر ليست هاي مختلف دادند، اما مردم به آنها نه گفتند. نظارت استصوابي نيز در كار نبود و اجرا و نظارت نيز به دست دوم خردادي ها بود.
دارابي گفت: در جريان دوم خرداد به ظاهر تا انتخابات رياست جمهوري تلاش مي شود كه وحدتي را نشان دهند اما به طور آشكارا فاصله جريان ارزشي مجمع روحانيون با جريان اپوزيسيون مشاركت و مجاهدين انقلاب بيشتر خواهد شد.
وي تاكيد كرد: ملي مذهبي ها بعد از اين فاصله بيشتري با جريان اصيل دوم خرداد خواهند گرفت و بر سر رهبري و هدايت جريان دوم خرداد چالش جدي وجود خواهد داشت.
قائم مقام جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي بحث كانديداي رياست جمهوري را از چالش برانگيزترين محل هاي اختلاف گروه هاي دوم خرداد عنوان كرد.
وي در ادامه آموزش سياسي جامعه، تربيت كادر براي اداره جامعه، تجميع تقاضاهاي جامعه، دسته بندي و فرموله كردن تقاضاها و انتقال آن به حاكميت، پرسشگري از حاكميت و مسئولان را از كاركردهاي احزاب دانست.
دارابي تصريح كرد: دهه اول بعد از انقلاب فرصت دفاع از تماميت ارضي بود و توسعه سياسي به معناي جدي مطرح نبود. تنها يك حزب فراگير به نام جمهوري اسلامي مطرح بود كه چون سران انقلاب در آن عضويت داشتند، احساس مي شد حزب حكومت مي باشد.
وي اضافه كرد : بعد از جنگ شاهد بوديم كه در سايه دو گفتمان دو حزب موثر در جامعه شكل گرفت، گفتمان سازندگي كه مولود آن حزب كارگزاران سازندگي بود، و گفتمان توسعه سياسي كه مولود آن جبهه مشاركت بود. اشكال اين احزاب واقعي نبودن آنها بود. اين حزب ها حزب هاي دولت ساخته بودند كه با قدرت حاكم آمدند و با كنار رفتن دولت كنار مي روند، ما كارگزاران و جبهه مشاركت را در اين جهت مي بينيم.
دارابي تاكيد كرد: در جامعه ما تعريف درستي از سامان سياسي در عرصه حزبي نداريم، پذيرفتني نيست كه بيش از 250حزب در جامعه داشته باشيم و آن را نشان توسعه سياسي بنماميم . ما درجامعه سه جريان عمده و فراگير نياز داريم كه همه بتوانند در اين سه جريان افكار و انديشه ها مجتمع شده و قدرت قوي تشكيل داده و بتوانند مجلس و دولت تشكيل دهند و بعد با ارايه برنامه هايي در كشور تاثيرگذار باشند. حزب هاي دولت ساخته با دولت مي آيند و با رفتن دولت نيز مي روند.
وي درباره فعاليت هاي جمعيت ايثارگران گفت: ما به عنوان جمعيت ايثارگران حضور در عرصه سياسي براساس وظيفه ديني، نظارت همگاني و امر به معروف و نهي از منكر را جز اهداف و رسالت هاي عاليه ايثارگران تعريف كرده ايم و از سوي ديگر به عنوان يك حزب سياسي در همه انتخابات ها حضور فعال داشته ايم.
قائم مقام جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي تاكيد كرد : موفق شده ايم كانديداهاي مورد حمايت خود در شوراي شهر با آراي مردم برگزينيم. در انتخابات مجلس هفتم نيز بخش عمده اي از كانديداهايي كه موفق به كسب آراي مردم شدند مورد حمايت جمعيت ايثارگران بوده اند، در مجلس هفتم بيش از 30 نفر از اعضاي جمعيت و 6 نفر از اعضاي شوراي مركزي حضور دارند .
دارابي تصريح كرد: سعي مي كنيم همگرايي و وحدت و وفاق بين احزاب اصولگرا را ارتقاء ببخشيم تا در انتخابات رياست جمهوري نيز كانديداي مناسبي را به مردم معرفي كنيم .
قائم مقام جمعيت ايثارگران در گفتگو با "مهر":
مشاركت با در دست داشتن بخشهاي عمده اي از قدرت همچنان از موضع اپوزيسيون صحبت مي كند
علي دارابي قائم مقام جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي گفت: در آستانه انتخابات رياست جمهوري نهم در خرداد سال 84 ، احتمال اينكه شاخه اي از حزب مشاركت انشعاب كرده و به اپوزيسيون خارج نظام نزديك شود، وجود دارد.
کد خبر 82888
نظر شما