وی تاکید کرد: این هنر حاکمیت است که مثل هر امر دیگری بتواند خود را تجهیز کند و اجازه سوء استفاده از منابع اقتصادی را ندهد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور اظهارداشت: امنیت اقتصادی یک امری است که همه می توانند در شبکه بانکی و غیره سوء استفاده کنند که مفاهیم بیرونی این گونه سوء استفاده ها رانت، فعالیت شبکه ای و مافیا خوانده می شود.
از عرب مازار که استاد دانشگاه نیز است، سئوال شد که آیا تاکنون در این زمینه کتابی نوشته اید؟ که وی پاسخ داد: من در این باره مقاله نوشته ام.
وی سرمایه گذاری در نظام مالیاتی و گمرکی کشور را خواستار شد و مطرح کرد: اگر سرمایه گذاری در بخش مالیاتی صورت گیرد، این امکان وجود دارد که بتوان رشد درآمدها را واقعی کرد. به عبارت دیگر، آن بخش نه فرار مالیاتی بلکه اجتناب از مالیات که تحقق نمی یابد و رئیس جمهور هم از آن انتقاد کرده است، محقق کرد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کل کشور انتقاد رئیس جمهور از عدم تحقق اجتناب از مالیات را درست خواند و گفت: اگر طرحهای که سازمان امور مالیاتی در دست اقدام دارد، با مشکل خاصی در اجرا مواجه نشود، عملا این طرحها می توانند نظام مالیاتی را به نقطه مطلوب برساند.
وی طرح جامع مالیاتی و قانون مالیات بر ارزش افزوده را محورهای اصلاح نظام مالیاتی در راستای طرح تحول اقتصادی عنوان کرد.
خبرنگار مهر از عرب مازار پرسید در گفتگوهای گذشته خود مطرح کرده بود که دو سوم ما زیر آب است؛ منظورتان از این جمله چه بوده است؟
وی پاسخ داد: بحث این بود که معمولا نظامهای نرم افزاری در ظاهر دیده نمی شوند.
عرب مازار توضیح داد: وقتی سد یا جاده ای ساخته می شود، آن کار قابل مشاهده است اما نظامهای نرم افزاری عملا نظامهای حاکمیتی هستند. به عنوان مثال، امنیت غذایی ساختارهایی لازم دارد تا امنیت را ایجاد کند و مردم بیرون احساس امنیت کنند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کل کشور ادامه داد: این چیست که این امنیت را ایجاد می کند، اینها مکانیزمهای نرم افزاری است. برهمین اساس، آنچه که در دنیا می بینیم اینکه نظامهای نرم افزاری در ظاهر دیده نمی شوند و معمولا عنوان می شود که دو سوم این گونه نظامها زیر آب هستند.
وی عنوان کرد: شاهد هستیم که در این گونه کشورها با ایجاد سیستمهای نرم افزاری، بانکهای اطلاعاتی قوی و سرمایه گذاری سنگین، می توانند اقتصادشان را راحت کنترل کنند.
عرب مازار تاثیرگذاری نظامهای نرم افزاری را بسیار بالا دانست و گفت: از سوی دیگر، این گونه نظامها تاثیرگذاری ملی دارند.
وی مثال دیگر در این خصوص زد: شما فقط به یک کشتی نگاه می کنید فقط فضای بالای آن را می بینید و زیر آب آن که به بخش موتورخانه و سایر بخشهای مهم کشتی اختصاص دارد، نمی بیند و تنها تخته ای می بینید که روی آب قرار گرفته است.
ارتباط عرب مازار با بالاترین مقامات وزارت امور اقتصادی و دارایی در سه و نیم سال اخیر ( داوود دانش جعفری وزیر سابق اقتصاد، حسین صمصامی سرپرست سابق وزارت اقتصاد و شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد ) چگونه بوده و هست و آیا اختلافاتی که در این خصوص مطرح است، صحت دارد؟ پرسشی دیگری بود که از رئیس کل سازمان امور مالیاتی شد.
عرب مازار گفت: ما با همه رفیقیم، چون باید از همه مالیات بگیریم. به عبارت دیگر، اصلا سازمان امور مالیاتی نمی تواند مخالف کسی باشد.
خبرنگار مهر در ادامه پرسید یعنی شما می خواهد بگوئید به عنوان مثال با حسین صمصامی مشکل نداشتید؟
وی پاسخ داد: به هر حال، افراد که می آیند و مسئولیت می گیرند، این حق را دارند که افرادی که می توانند در کنار هم کار کنند، بیاورند.
افرادی هم که در فواصل کوتاه می آیند، شایعات زیاد می شود، مشکلات بیشتر می شود، اظهارات نظرها بیشتر می شود، لابی های تغییرات افزایش می یابد. برهمین اساس، ما سعی کرده ایم که اصلا به این مطالب گوش نکنیم و کار خود را انجام دهیم. هر روز که به ما گفتند بفرمائید، ما هم می رویم.
عرب مازار در پاسخ به اختلاف خود با طهماسب مظاهری وزیر امور اقتصادی و دارایی در دوره دوم دولت سید محمد خاتمی و قائم مقام وزارت امور اقتصادی و دارایی در دوران وزارت داوود دانش جعفری گفت: نه، با آقای مظاهری هم آن موقع اختلاف نداشتم. آقای مظاهری مسئولیت پیدا کرده بودند و در موضوعی اداری تنها اختلاف روش در کار داشتیم و این اختلاف شخصی نبود.
نظر شما