اسکندر مختاری در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهار داشت: بازسازی سربازخانه ارگ قدیم بم پس از 5 سال پایان یافت و عملا مرمت اولین بنای داخلی ارگ بم تکمیل شد.
وی تصریح کرد: سربازخانه ارگ بم در محوطه داخلی ارگ قدیم قرار گرفته است و شامل 4 هزار و 500 متر مربع وسعت و 2 هزار و 400 متر مربع زیربنا است.
وی افزود: در زمین لرزه بم برخی از بخشهای این مجموعه آسیب دیده و بخشی نیز به طور کامل ویران شده بود.
مدیر بخش نجات بخشی ارگ بم اضافه کرد: قسمت های آسیب دیده در جریان عملیات بازسازی به وسیله کارشناسان مرمت شد و بخشهای فرو ریخته نیز با توجه به عکسهای بجا مانده و نقشه های موجود و طرح های معماری دوباره سازی شده است.
وی گفت: خشتهای بازسازی ارگ در آزمایشگاه های میراث فرهنگی و از خاک نظام آباد تولید شده اند و بسیار مقاوم و همانند نمونه اصلی هستند.
مختاری افزود: از این خشتها با تکیه بر دانش سنتی معماری و نقشه های موجود در بازسازی کلیه مجموعه ارگ بم استفاده خواهد شد.
نظر شما