به گزارش خبرنگار مهر، رویترز اعلام کرد منتقدان حاضر در برلینالیه در میان 18 فیلم بخش مسابقه بیشترین نظر را روی "رود لندن" به کارگردانی رشید بوغریب فیلمساز فرانسوی الجزایریتبار دارند.
داستان فیلم جدید بوغریب درباره زوجی نامتعارف، یک مادر بریتانیایی با بازی برندا بلیتین و دیگری عثمان یک مسلمان آفریقایی ساکن در فرانسه (سوتیگوی کویاته بازیگر اهل مالی) است که پس از بمبگذاری سال 2005 در لندن، برای پیدا کردن بچههای گمشده خود کنار یکدیگر قرار میگیرند.
اصغر فرهادی در کنار مریلا زارعی، رعنا آزادیور و پیمان معادی بازیگران فیلم "درباره الی"
بازیگران اصلی "رود لندن" حضوری در خور توجه دارند و موضوع فیلم به گونهای است که میتواند مورد توجه هیئت داوران بخش بینالملل به ریاست تیلدا سوئینتن بازیگر بریتانیایی قرار بگیرد.
با این حال "رود لندن" فیلمی نیست که تمام منتقدان آن را پسندیده باشند و البته این مسئله در مورد تمام فیلمهای بخش مسابقه رسمی صدق میکند. اسکات راکسبورو در هالیوود ریپورتر نوشت: در نبود هیچ فیلمی که بتوان از آن به عنوان شاهکار یاد کرد، پیشبینی برنده جایزه خرس طلایی کاری دشوار است.
او ادامه داده است: انتخاب هر چه باشد مطمئن باشید گزینه نهایی به یک اندازه مورد تحسین و انتقاد منتقدان قرار دارد.
در این بین فیلم بسیار محبوب جشنواره "درباره الی" فرهادی از ایران است که در آن سفر تفریحی چند ایرانی از طبقه متوسط به یک تراژدی تبدیل میشود.
فیلم آمریکایی "پیامآور" اولین تجربه کارگردانی اورن موورمن با بازی بن فاستر، وودی هارلسن و سامانتا مورتن دیگر فیلمی بود که امسال در برلین با استقبال گرم روبرو شد.
فاستر و هارلسن در این فیلم نقش دو نظامی را بازی میکنند که وظیفه دشوار اعلام خبر مرگ کشتهشدگان در جنگ به خانوادههای آنها را به عهده دارند. رنی زلوگر برای بازی در کمدی "همه چیز من" ساخته ریچارد لانکرین نیز شانس دریافت جایزه را دارد.
"غول پیکر" به کارگردانی لوکاس مودیسون فیلمساز سوئدی با بازی گائل گارسیا برنال و میشل ویلیامز فیلمی درباره جنبههای مثبت و مننفی جهانی شدن است که یکی از موضوعات داغ امسال است، اما این فیلم انتظارات را برآورده نکرد و منتقدان حاضر در برلین از آن به عنوان فیلمی "ضعیف" ییاد کردند.
فیلم بریتانیایی "خشم" ساخته سالی پاتر نیز که هجویهای بر دنیای مد است شرایطی مشابه داشت و حتی حضور جود لاو به نقش یک مدل نیز نتوانست به پاتر کمک کند.
"اشک شادی" به کارگردانی میچل لیختنشتاین نیز با وجود حضور دمی مور و پارکر پوسی در نقشهای اصلی چندان مورد استقبال قرار نگرفت.
مانند همیشه فیلمهای متفاوت از کشورهای مختلف در بخش مسابقه و صدها فیلم دیگر در بخشهای جنبی حضوری چشمگیر داشتند. منتقدان در میان فیلمهای بخش مسابقه از "گیگانته" آدریان بینز از اروگوئه، آرژانتین، آلمان و اسپانیا به عنوان فیلمی یاد کردند که داستانی ساده را به شکلی تاثیرگذار به تصویر میکشد.
"همیشه شیفته" چن کایگه از چین نیز برداشتی به لحاظ تصویری مجلل از زندگی می لانفنگ، معروفترین ستاره اپرا در چین ارائه میدهد. "هر کس دیگر" مارن آده از آلمان، "سرباز کوچولو" آنت اولسن از دانمارک و "کاتالین وارگا" اولین ساخته پیتر استریکلند فیلمساز بریتانیایی از دیگر فیلمهایی هستند که احتمالا در رادار هیئت داوران برلین قرار دارند.
"گورگیاه" آندری وایدا نیز که دیروز در بخش مسابقه برلین پخش شد میتواند مورد توجه هیئت داوران قرار بگیرد. خارج از بخش رسمی فیلمی که با استقبال بسیار روبرو شد"جان رابی" به کارگردانی فلوریان گالائنبرگر بود.
این فیلم که اولین بار در دنیا در بخش جنبی "ویژه برلیناله" جشنواره فیلم برلین به نمایش درآمد، درباره یک کارخانهدار آلمانی است که سال 1937 و در جریان تهاجم نظامی ژاپن به نانجینگ جان هزاران چینی را نجات داد.
حضور ستارهها در این دوره جشنواره برلین مسئلهای بود که بسیار مورد توجه برگزارکنندگان برلیناله همین طور رسانههای بینالمللی قرار گرفت. زلوگر، مور، برنال در کنار کیانو ریوز، کلایو اوون، کیت وینسلت، لئوناردو دی کاپریو، استیو مارتین، ژان رنو و ... از چهرههای سرشناس جشنواره برلین 59 بودند.
پنجاه و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم برلین پنجشنبه پنجم فوریه (17 بهمن) با فیلم "بینالملل" به کارگردانی توم تیکور آغاز شد و فردا یکشنبه به پایان میرسد.
مراسم اعطا جوایز بخش مسابقه رسمی امشب در کاخ جشنواره برلین برگزار میشود و پیش از آن فیلم "بهشت غرب است" به کارگردانی کنستانتین کوستا گاوراس تولید مشترک فرانسه، یونان و ایتالیا به نمایش درمیآید.
نظر شما