۲۸ بهمن ۱۳۸۷، ۹:۴۶

گزارش تصویری- تشریحی مهر /

پرسشهای بی پاسخ از آزاد راه تهران - شمال ؛ حفاری بعد از افتتاح!

پرسشهای بی پاسخ از آزاد راه تهران - شمال ؛ حفاری بعد از افتتاح!

خبرگزاری مهر - گروه اقتصادی: پرسشهای بی پاسخ خبرنگاران از ابهامات موجود در ساخت آزادراه تهران- شمال پایان برنامه بازدید از تونل پیشگام البرز بود؛ تونلی که یک بار توسط وزیر راه و ترابری به بهره برداری رسیده است اما همچنان عملیات حفاری در آن ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، همه چیز برای بازدید خبرنگاران از بخشی از آزاد راه تهران - شمال با انتشار این خبر از یک رسانه رسمی در 16 بهمن سال جاری آغاز شد: " تونل پیشگام البرز به طول 6 هزار و 387 متر به عنوان بزرگترین تونل حفاری شده در بخش راه و ترابری با حضور وزیر راه و ترابری افتتاح شد." 

به دنبال انتشار این خبر، برخی سایتهای خبری از ابهامات موجود درباره تونل پیشگام البرز خبر دادند . برهمین اساس، شرکت آزاد راه تهران - شمال برای پاسخگویی به ابهامات موجود درباره تونل پیشگام البرز که درهنگام تبلیغات آن گفته شده بود بزرگترین تونل راهسازی کشور است، برنامه بازدیدی برای خبرنگاران در نظر گرفت.

وضعیت ابتدای تونلی که 16 بهمن وزیر راه و ترابری آن را افتتاح کرد

خبرنگاران که پرسشهای بی پاسخ زیادی درباره آزادراه تهران - شمال داشتند، در مواجهه با مدیرعامل آزادراه تهران شمال - البته برای اولین بار - این پرسشها را طرح کردند اما جواب قانع کننده ای دریافت نکردند.

عباسعلی آب بر مدیر عامل شرکت آزاد راه تهران- شمال که در این جلسه گویا قصد داشت بیشتر توجه خبرنگاران و وقت جلسه را به سمت مسائل مربوط به حفر تونل پیشگام البرز متمرکز کند، از ارائه پاسخ به برخی سئوالات درباره ساخت آزادراه تهران- شمال خودداری کرد.

وی درخصوص رقم دقیق آورده بنیاد در فاز اول این پروژه اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: آورده وزارت راه و ترابری هر اندازه که هست ما نیز معادل آن پول آورده ایم اما رقم دقیق آن را نمی دانم.

آب بر درباره راهساز بودن یا نبودن بنیاد نیز اظهار داشت: من برای اینکه راهساز هستیم یا نه، جوابی ندارم اما من در افغانستان و امارات راهسازی کرده ام و حرفه اصلی من راهسازی است. 

تونلی که وزیر راه افتتاح کرد ولی عملیات حفاری در آن ادامه دارد

مدیر عامل شرکت آزادراه تهران- شمال ادامه داد: مذاکره برای افزایش 155 میلیون دلاری قرارداد چینی ها در قطعه اول در حال انجام است و با اعمال این افزایش مبلغ در قرارداد نهایتا حجم قرارداد به 400 میلیون دلار می رسد و این با برخی اخبار انتشار یافته درخصوص افزایش 400 میلیون دلاری رقم قرارداد در تضاد است و اعلام این رقم به روند مذاکرات با چینی ها صدمه می زند.

آب بر در خصوص زمان اتمام ساخت قطعه اول آزادراه تهران-شمال نیز تصریح می کند: این قطعه هر گاه به طور جدی وارد مرحله ساخت شود ظرف 3.5 سال به اتمام می رسد. وی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران درباره تطبیق مدت زمان باقی مانده این طرح با یک سال قبل نیز تاکید می کند که از سال گذشته کاری که در قطعه اول انجام شده، آنقدر کم بوده است که قابل می توان نادیده گرفت و عملا کاری انجام نشده است.

در حین مصاحبه عباسعلی آب بر با خبرنگاران ، یک برگ فکس فوری به وی داده می شود که در نهایت ادامه مصاحبه وی را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی که تمایل بیشتری داشت تا به جای پاسخگویی درباره ابهامات ساخت فاز اول آزادراه تهران- شمال، مختصات فنی تونل البرز را توضیح دهد، می افزاید: این تونل طولانی ترین تونل در بخش راه، اتوبان و راه آهن کشور است و هیچ تونل غیر منقطع دیگری به طول تونل پیشگام البرز در کشور وجود ندارد.



تونل پیشگام البرز که در کف آن آب فرا گرفته است

در ادامه با اتمام گفتگوی ناتمام مدیرعامل شرکت آزادراه تهران- شمال ، خبرنگاران سوار اتوبوس شدند تا از تونل پیشگام البرز دیدن کنند؛ تونلی که خبر افتتاح آن منتشر شده است اما عملیات حفاری در آن همچنان ادامه دارد!

سپس خبرنگاران چکمه های بلند تا زانو و لباس نایلونی کلاه دار و زرد رنگی پوشیده و وارد تونل شدند، بله دستگاه حفاری مشغول کندن بخشی از تونل است و بوی گازهایSH2، CO، CH4 در آن استشمام می شود، کف تونل با آب پوشیده شده است و کارگران در همین شرایط به کار مشغول هستند.



تونل افتتاح شده ؛ بدون شرح!

در همین حال، خبرنگاران سوار بر دو واگن مسافری که روی ریلهای کف تونل حرکت می کنند، به توضیحات مدیر پروژه تونل پیشگام البرز درباره گوش دادند.

صابر افرند درباره حفر تونل می گوید: هدف از حفر این تونل شناخت لایه های زمین شناسی بوده است تا مقدمه حفر تونل های عبوری طرفین خود باشد. این تونل با روش مکانیزه با وسایل سخت حفار انجام شده است و دستگاه حفاری مورد استفاده در این تونل آلمانی است و برای حفاری از 145 گسل عبور کرده ایم که معروفترین آن گسل کندوان است. وی میزان متوسط حفاری این دستگاه را در شبانه روز بین 20 متر درشرایط عالی و حدود 10 متر در شرایط معمولی عنوان می کند.

عکاسان در حال عکس گرفتن از عملیات حفاری

آخرین وضعیت ساخت آزادراه تهران-شمال نیز نشان می دهد در منطقه یک که مشکل تامین مالی و قرارداد طرف چینی وجود دارد و در منطقه دو نیز مناقصه ای درسال گذشته برگزار و مقرر شد یک بانک چینی اعتبارات آن را تامین کند که روند اجرایی شدن آن به تعیین تکلیف منطقه یک بستگی دارد، ضمن اینکه در منطقه سه با وجود آماده شدن اسناد مناقصه تا روشن شدن تکلیف منطقه یک فعالیت جدیدی انجام نمی شود.

علاوه بر این، در منطقه چهار آزاد راه تهران - شمال که طول آن 20 کیلومتر است و به چالوس منتهی می شود نیز سه پیمانکار داخلی در حال فعالیت هستند؛ اما مشکل تملک اراضی باعث کند شدن روند اجرای این پروژه شده است.

مدیر فنی این پروژه می گوید سال گذشته با ریزش بهمن در حوالی این تونل صدای مردمی را که زیر بهمن مانده بودند، می شنیده است اما زمانی موفق به نجات آنها از زیر بهمن می شوند که آنها جان خود را از دست داده بودند . و من خبرنگار فکر می کنم ساخت یک آزادراه121 کیلومتری دوخطه از انتهای همت تا کمربندی چالوس- تنکابن که از ناحیه کن، سولقان، دوآب ( شهرستانک)، گچسر، مرزن آباد تا چالوس می گذرد تا کی می خواهد طول بکشد؟

وقتی خبرنگاران از تونل پیشگام البرز بیرون می آیند شرایط جوی با لحظه ورود آنها کاملا تغییر کرده است و بارش برف شدید و دیدن یک صحنه برفی همه را خوشحال می کند اما عکاسان به دلیل فراهم نشدن عکاسی از بخشهای دیگر فاز اول آزادراه تهران- شمال گله مند هستند ؛ عکاسانی که فقط اجازه عکاسی از تونل پیشگام البرز را یافتند!

=====================
گزارش از مریم ابراهیمی

عکس از سجاد صفری

کد خبر 834626

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha