به گزارش خبرگزاري مهر، با معرفي غازي عجيل الياور به عنوان رئيس جمهورآينده عراق در نشست امروز اعضاي شوراي حكومت انتقالي ، ششمين رئيس جمهور در تاريخ استقرار نظام جمهوري دراين كشوراز سال 1958 ميلادي است، يعني همان سالي كه الياور در شهر موصل به دنيا آمد، بدون اينكه زمامداري نظام سلطنتي را در اين كشور درك كند.
وي فارغ التحصيل مهندسي از دانشگاه نفت و معادن عربستان است و تحصيلاتش را در همين رشته براي كسب مدرك كارشناسي ارشد در دانشگاه جورج تاون آمريكا ادامه داد و سپس به عربستان بازگشته و شركت بزرگي را در زمينه مخابرات در اين كشور تاسيس كرد و هم اكنون هم مديريت آن را برعهده دارد.
غازي عجيل الياور 46 ساله مهندس، غيرنظامي و از خانواده اي سني مذهب و مشهور در عراق و كشورهاي همسايه است به همين دليل داراي روابط خوبي با خانواده پادشاهي عربستان سعودي است .
پدرش، شيخ احمد عجيل الياور در زمان نظام سلطنتي در عراق مسئوليت هايي را در پارلمان برعهده داشته و شيخ الشيوخ عشاير الشمر در عراق بود كه اعضاي اين عشيره را افرادي از دو مذهب اسلامي شيعه و سني تشكيل مي دهند.
غازي عجيل الياور نوه شيخ محسن عادل الياور رئيس عشيره بزرگ الشمر است كه در عراق و كشورهاي منطقه پراكنده است.
الياور به مدت 15 سال در عربستان سكونت داشت و درچهارم ماه آوريل سال گذشته ميلادي پس ازحمله نظامي آمريكا و سقوط رژيم صدام رئيس جمهور سابق عراق ، به كشور خود بازگشت.
وي همچنين پس از ترور عزالدين سليم، رئيس شوراي حكومت انتقالي عراق، به عنوان رئيس اين شورا تعيين شد.
به نظر مي رسد وابستگي وي به خانواده و عشيره اي بزرگ كه اعضاي آن را از هر دو مذهب اسلامي تشكيل مي دهند باعث افزايش اعتماد طرفهاي مختلف مذهبي عراق به وي باشد همچنين روابط خوب وي با خاندان سلطنتي عربستان مي تواند به عاملي براي نزديكي روابط ميان دولت جديد عراق و كشورهاي عربي منطقه منجر شود.
"غازي عجيل الياور" رئيس جمهور جديد عراق 46 ساله، اهل موصل و از روابط بسيار خوبي با خانواده پادشاهي عربستان برخوردار است.
نظر شما