۴ اسفند ۱۳۸۷، ۱۸:۰۰

اتاق بازرگانی و صنایع معادن بیرجند معین کشور افغانستان می شود

بیرجند - خبرگزاری مهر: نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: بر اساس تصویب اتاق ایران محور فعالیتهای بین ایران و افغانستان به اتاق بازرگانی بیرجند محول می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، غلامحسین شافعی ظهر امروز در جمع اعضای هیئت رئیسه اتاق بیرجند افزود: با این اقدام که آیین نامه آن در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تصویب و در دو ماه آینده نیز ابلاغ می شود تمامی فعالیتهای مربوط به ایران و افغانستان به اتاق بازرگانی بیرجند تفویض می شود.

وی اظهار داشت: اتاق بیرجند به عنوان محور روابط ایران و افغانستان شناخته شده و تمامی فعالیتها و برنامه های مرتبط با این کشور از طریق این اتاق انجام می شود.

نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با بیان اینکه فعالیتهای بین المللی اتاق ایران متناسب با جایگاه و موقعیت تجاری و اقتصادی به استانهای کشور محول می شود، تصریح کرد: با امضای منشور همکاری بین وزارت بازرگانی و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران بخشی از وظایف و اختیارات ادرات کل بازرگانی استانها به اتاقهای بازرگانی محول می شود.

شافعی بیان داشت: به این منظور اتاق بازرگانی ایران و وزارت بازرگانی با تشکیل کمیته مشترک و دبیرخانه دائمی این منشور  را اجرایی و تا پایان امسال جهت اجرا ابلاغ می کند.

وی از واگذاری تهیه لایحه فضای مساعد کسب و کار به اتاق ایران و ارائه آن به مجلس خبر داد و گفت: فضای مساعد کسب و کار مهمترین عامل برای بسترسازی مناسب انجام فعالیتهای اقتصادی در کشور بوده و در جهت سرمایه گذاری خارجی فوق العاده موثر است.

شافعی خاطرنشان کرد: به منظور تهیه این لایحه با نظرخواهی از فعالان اقتصادی و تشکیل کمیسیون ویژه در اتاق ایران نیمی از کار این طرح انجام شده که در سه ماه آینده برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد.

وی به اجرای سیاستهای اصل 44 اشاره کرد و یادآور شد: نهادهای نظارتی از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام، سازمان بازرسی و دیوان محاسبات باید مسائل و مشکلات احتمالی را برای اجرا برطرف کنند.

وی با اشاره به اینکه سازمانهای نظارتی در سیاستهای اصل 44 نقش مهمی دارند، ادامه داد: اگر کار نظارت به خوبی انجام شود روند حرکت به سوی اجرایی شدن آن شتاب بیشتری خواهد گرفت.

نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران بر مشارکت در اعزام هیئتهای تجاری، اقتصادی و بازرگانی به این استان و بالعکس تاکید کرد و این مهم را گامی در جهت توسعه اقتصادی و تجاری استان برشمرد.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تاکنون 187 کارت بازرگانی از سوی این اتاق صادر شده است، گفت: این میزان با اقدامات صورت گرفته در سال آینده به 300 کارت افزایش خواهد یافت.

محسن احتشام به اقدامات دولت در بخش تجاری و بازرگانی استان اشاره کرد و افزود: امروز با تخصیص اعتبار مناسب زیرساختهای توسعه بخش خصوصی فراهم شده است.

وی با بیان اینکه اصل 44 در اتاق ایران به خوبی پیگیری و اجرا می شود، اظهار داشت: باید دولت به عنوان برنامه ریز، سیاستگذار کنترل و نظارتگر و بخش خصوصی به عنوان مجری عمل کند.

وی تصریح کرد: زمانی می توانیم به رشد هشت درصدی دست یابیم که به بخش خصوصی توجه خاصی شود و امروز 85 درصد اقتصاد کشورهای توسعه یافته در اختیار بخش خصوصی است.

احتشام با اشاره به وضعیت صادرات در بازارچه های مرزی خراسان جنوبی بیان داشت: بازارچه های مرزی "یزدان" و "میل 73" استان از وضعیت خوبی برخوردار نیستند.

به گفته وی به رغم تلاشهای صورت گرفته جایگاه واقعی خراسان جنوبی در اقتصاد کشور ناشناخته است. 

کد خبر 838157

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha