به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، علی لاریجانی در آغاز جلسه علنی امروز مجلس با تسلیت ایام شهادت رسول اکرم، امام حسن و امام رضا (ع) بیان داشت: پیامبر که صحنه کارزار عظیمی با جهل و ظلم و شرک بنا نهاد موجی در 14 قرن اخیر بوجود آورد که هر چند با امواج سهمگین مذهبی و فرهنگی روبرو شد اما هیچکدام تاب مقاومت در برابر افکار و ارزش های بلند آن را نیاوردند.
نماینده قم در مجلس یادآور شد: کانون وهدف نهضت پیامبر توحید و بال های آن مبارزه با جهل و ظلم وبستر پرواز آن فضای مهر و محبت است و این منظومه استوار با پیوستگی حرکت تکاملی اسلام را در تاریخ رقم زد و اگر این نبود تمسک تک بعدی به هر کدام توفیقی به همراه نداشت.
وی اضافه کرد: ائمه اطهار و اهل بیت حرکت عظیمی را در جامعه با روش های متناسب با روز پیگیری کردند و حکومت اسلامی به زعامت ولی فقیه ساختار امروزی تحقق آن آرمان سترگ است.
لاریجانی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم اظهار داشت: پیامبر عامل استحکام جامعه و استمرار حیات جامعه را در سه چیز می دانست و نقیض آن را مایه مرگ. اولین مورد این است که زمامداران از بهترین افراد باشند و ثروتمندان از سخاوتمندان و آخرین مورد هم این است که کارها با شور و مشورت باشد و در این شرایط بودن انسانها بهتر از مرگ و زیر خاک بودن است و در غیر این صورت مرگ بهتر از بودن روی زمین است.
وی با بیان اینکه این سه عامل در توسعه دولت نبوی جنبه رکنی دارد، اظهار داشت: پیامبر فرمود هیچ قومی رایزنی نکرد مگر اینکه به بهترین امور هدایت شد و هیچ بنده ای با مشورت کردن بدبخت نشد و کسی هم با بی نیاز دانستن خود از مشورت سعادتمند نشد و تکیه ایشان بر مشورت پایه گذار سنتی است که مسلمین سعادت خود را در احوالات فردی و حکومتی بر همفکری قرار داده اند.
رئیس قوه مقننه خاطر نشان کرد: مشورت به خاطر دریافت آرا مختلف است و همدلی و وحدت به معنای فهم صحیح از دل آرای گوناگون است نه اینکه به معنای همدلی باشد و تعامل قوای سه گانه باید وحدتی بر مبنای این سلوک باشد.
لاریجانی با اشاره به بررسی بودجه 88 و در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: در هر دوی این موضوعات جامعه با آرای مختلف مواجه است که این امری حسنه است اما اگر با قواره ارزشی همراه باشد و تحقیر و تخریب بستر مشورت پذیری را سلب می کند.
رئیس مجلس با اشاره به مسائل مطرح شده درباره بحرین تاکید کرد: در این چند روز تحریکاتی را در منطقه شاهد بودیم و آن هم به دلیل موضوعی جزئی درباره کشور بحرین و ملاحظه کردید چه داستان سرایی پیرامون یک اظهار نظر تاریخی بوجود آوردند و چه رفت و آمدهای غیر معمولی انجام شد.
وی اضافه کرد: روشن است بحرین کشور دوست وهمسایه ماست و ما احترام زیادی برای دولت و ملت بحرین قائلیم اما برخی کشورها تلاش زیادی در ایجاد تفرقه کردند و شاید این کار برای انحراف از مسئله مهم و کانونی فعلی امت اسلام یعنی فلسطین باشد.
لاریجانی در پایان گفت: دقت عمل و هوشیاری دولت های همسایه لازمه دفع دسایس است.
نظر شما