۵ اسفند ۱۳۸۷، ۱۱:۰۷

به همت فرهنگستان هنر/

چهار هنرمند پیشکسوت در آسمان تقدیر شدند

چهار هنرمند پیشکسوت در آسمان تقدیر شدند

مراسم تقدیر و تجلیل از چهار چهره‌ برجسته عرصه‌های تجسمی، تئاتر، موسیقی و انیمیشن یکشنبه چهارم اسفند‌ماه در مجموعه فرهنگی هنری آسمان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تقدیر و تجلیل از علی‌اکبر صادقی، فرهاد ناظرزاده کرمانی، حسن ریاحی و سعید توکلیان یکشنبه چهار اسفند‌ماه در مجموعه فرهنگی هنری آسمان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم حسن بلخاری مدیر پژوهش فرهنگسرای هنر در سخنانی کوتاه درباره حکمت هنری گفت: نمایش در مشرق زمین براساس تجربه آگاهی و فرزانگی است و نمایش‌ها،‌ قصه‌ها،‌ تمثیل‌ها و آیین‌های نمایشی ما میراثی از دیروز و حامل معنایی برای فردا هستند.

او افزود: ما از زبان هنر و تصویر برای قرار دادن مخاطب در قلمرو تجربه و آگاهی استفاده می‌کنیم، به همین دلیل در هنر مشرق زمین از مدرنیته دور می‌شویم چون مخاطب را به مانند یک سالک در نظر می‌گیریم.

بلخاری ادامه داد: موسیقی برای مشرق زمین تنها یک هنر برای اوقات فراغت نیست، بلکه بانگ خلق و مردم است. به همین دلیل  در مشرق نگاه به هنر مقدس است. هنر موظف است واسطه را از میان برداشته و مجاز را به حقیقت تبدیل کند. اگر ما مشرقیان هنر، هنرشناسان و هنرمندان را پاس می‌داریم به این خاطر است که در جان شرقی خود با عظمت حقیقی هنر روبرو هستیم و هرچقدر در این راه خاکساری کنیم، کم کرده‌ایم.

سپس بعد از پخش کلیپ‌هایی از حسن ریاحی، فرهاد ناظرزاده کرمانی و سعید توکلیان، با حضور بهمن‌ نام‌ور مطلق، محمدباقر خرمشاد، احمد مسجدجامعی، مجید سرسنگی و مهدی حیدریان از این سه هنرمند تقدیر به عمل آمد.



از راست به چپ سعید توکلیان، حسن ریاحی، علی‌اکبر صادقی، فرهاد ناظرزاده کرمانی  

در ادامه حسن ریاحی هنرمند عرصه موسیقی ضمن تشکر از برگزار کنندگان این مراسم گفت: خواهش می‌کنم مسئولان حمایت و رسیدگی لازم را از جوانان فارغ‌التحصیل موسیقی داشته باشند. نامه‌ای به رییس جمهور نوشتم و خواهش کردم همانگونه که از نخبگان علمی حمایت می‌کنند از نخبگان هنری به خصوص موسیقی نیز حمایت کنند.

او ادامه داد: جوانان مستعد بسیاری هستند که به دلیل نبود توجه و حمایت لازم افسرده شده و دست از کار می‌کشند. باید شرایط تشویق و ایجاد انگیزه برای این هنرمندان موسیقی فراهم شود، زیرا معتقدم تخیل مقدم بر علم است.

فرهاد ناظرزاده کرمانی هم با اشاره به اینکه این بزرگداشت برای هنر است، گفت: آموزش هنر نمایش در ایران از دانشگاه شروع می‌شود، در حالیکه در سراسر جهان این آموزش از دوران کودکی و مدرسه آغاز می‌شود. این اتفاق در ایران باعث می‌شود کودکان و نوجوانان در برنامه‌های درسی خود با هنر و هنر نمایش آشنا نشوند. آموزش هنر باید در 12 سال تحصیل وجود داشته باشد تا دانش‌آموزان تجربه هنر را با خود همراه کنند.

این هنرمند عرصه تئاتر ادامه داد: در بسیاری از کشورها دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا در مدارس به آموزش هنر می‌پردازند. ای کاش در ایران نیز این اتفاق بیفتد و در کنار آشنایی کودکان و نوجوانان با هنر زمینه‌ای نیز برای اشتغال‌زایی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان هنر و هنرهای نمایشی فراهم شود.

مهدی حیدریان نیز در ادامه این مراسم با یادآوری زندگی خود در دانشکده صدا و سیما گفت: من در کنار دانشجویان این دانشکده بزرگ شدم و تمامی افتخارات بنده در حوزه آکادمیک به خاطر همراهی و حضور دانشجویان بوده است. متأسفانه امروزه هدایت دانشجو به سمت تولید به عنوان اصل و جوهر کار سخت و دشواری است.

این مدرس انیمیشن اظهار داشت: این روزها وجود مجری طرح در عرصه انیمیشن که تعریف جهانی ندارد باعث بروز مشکلاتی شده است. اکثر این افراد در مقام مجری طرح آدم‌های ناوارد هستند و تمامی انرژی دانشجویان و هنرمندان عرصه انیمیشن را به نوعی هدر می‌دهند. امیدوارم از این پس مسیر سالم‌تری برای انیمیشن ایران رقم بخورد.

بخش پایانی این مراسم هم به تقدیر از علی‌اکبر صادقی اختصاص داشت. در این بخش نصرالله افجه‌ای با اشاره به سابقه دوستی خود با صادقی و ذکر خاطراتی از دوران تحصیل خود با این هنرمند عرصه نقاشی و انیمیشن گفت: صادقی با سرعت بیشتر راه پیشرفت خود را ادامه می‌دهد.

او افزود: وی در ابتدا نگاهی کلاسیک به هنر و نقاشی داشت و بعدها سبک‌های مختلف را نیز تجربه کرد. اگر قلم زدن صادقی را در نقاشی در ثانیه‌های زندگی وی ضرب کنیم وقت کم می‌آوریم زیرا مدام در حال تجربه کردن بوده است.

وی یادآور شد: صادقی بین دهه 40 و 50 و در اوج سبک نقاشی سقاخانه‌ای از علمداران این سبک بود و سه نسل را در حوزه نقاشی سقاخانه‌ای تربیت کرده است. وی در عرصه انیمیشن هم در زمانی که تکنولوژی وجود نداشت به صورت تک فریم تک فریم کار کرد و انیمیشن را به نتیجه رساند.

افجه‌ای با بیان اینکه صادقی از حضور هیچ مکتبی در دوره خود نترسید و آن‌ها را تجربه کرد، گفت : وی هنرمندی است که سال‌ها به ساخت انیمیشن و نقاشی سورئال به سبک رزمی و بزمی پرداخت و در سال‌های اخیر هم به سبک پاپ آرت کار می‌کند.

سپس با حضور بهمن‌ نام‌ور مطلق، محمدباقر خرمشاد، احمد مسجدجامعی، مجید سرسنگی و مهدی حیدریان از علی‌اکبر صادقی تقدیر شد. صادقی در این بخش از مراسم گفت: هر چه جلوتر می‌روم احساس می‌کنم به حد یک الف هم نرسیده‌ام و در اول راه هستم. خوشحالم که این تجلیل‌ها انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یک سال از زندگی خود را در حالت افسردگی به سر می‌برده سیاه مشقی از دوران را برای حاضران را قرائت کرد.

کد خبر 838860

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha