به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور در این سفر دوره ای از کنیا، جیبوتی و مجمع الجزایر قمر (کومور) دیدن کرد.
امضای چند یادداشت تفاهم در زمینه های سیاسی، اقتصادی و بازرگانی حاصل سفر هیات ایرانی به این سه کشور در شرق آفریقا بود.
سفر به جیبوتی
دکتر محمود احمدی نژاد روز سه شنبه وارد فرودگاه «آمبولی» جیبوتی شد و مورد استقبال «اسماعیل عمر گیله» رئیس جمهور جیبوتی قرار گرفت.
عمر گیله در مراسم استقبال از دکتر احمدی نژاد گفت: مردم جیبوتی به رئیس جمهوری اسلامی ایران بسیار علاقمند هستند .
احمدی نژاد نیز از سفر خود به کشور جیبوتی اظهار خوشحالی کرد و گفت: انشاء الله این سفر برای ملت ها ثمربخش خواهد بود.
وحدت و همکاری هوشمندانه کشورهای اسلامی خنثی کننده توطئه دشمنان هستند
روسای جمهوری اسلامی ایران و جیبوتی در مذاکرات مشترک هیأت های عالی رتبه دو کشور تصریح کردند: وحدت و همکاری هوشمندانه کشورهای اسلامی، توطئه دشمنان امت اسلام برای ایجاد تفرقه و سلطه بر مسلمانان را خنثی می کند.
احمدی نژاد و اسماعیل عمر گیله با بیان اینکه مناسبات برپا شده بعد از جنگ دوم جهانی در همه بخشها به پایان راه رسیده است، تأکید کردند: جمهوری اسلامی ایران و جیبوتی می توانند برای حل مشکلات جهان پیشگام شوند .
آنان با تأکید بر اینکه جهان درآستانه تحولات عظیم است، اظهار داشتند: اسلام بعنوان برپا کننده روابط انسان ها بر اساس دوستی و عدالت باید به همه ملت ها معرفی شود.
روسای جمهوری اسلامی ایران و جیبوتی توجه به عدالت و دوستی را تنها راه حل مسائل و مشکلات پیش روی بشر عنوان و تأکید کردند: جمهوری اسلامی ایران و جیبوتی به همکاری های مشترک برای برقراری صلح و امنیت در مناطق مختلف جهان ادامه میدهند .
روسای جمهوری دو کشور روابط دو کشور را با توجه به دیدگاههای مشترک در مسائل مختلف منطقه ای و بین المللی، رو به گسترش ارزیابی و اظهار داشتند: مناسبات و همکاریهای ایران و جیبوتی با عزم راسخ مسوولان دو کشور به سرعت توسعه می یابد .
آنان خاطر نشان کردند: باید از همه ظرفیت های موجود برای گسترش و افزایش همکاری های تهران-جیبوتی استفاده کرد.
احمدی نژاد در این مذاکرات با بیان اینکه بشر از بی دینی و دوری از خداپرستی خسارت دیده است، اظهار داشت: اسلام بعنوان دین جامع ، کامل و پاسخگو به نیازهای امروز انسانها، باید نقش خود را در جهت سعادت بشر ایفا کند .
رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت: دستاوردهای کشورهای اسلامی از جمله ایران متعلق به همه امت اسلام و بشریت و در خدمت صلح و برادری و پیشرفت است .
احمدی نژاد خاطرنشان کرد: ایران برای انتقال تجربیات و دستاوردهای خود در بخش های مختلف به کشورهای دوست از جمله جیبوتی آمادگی دارد.
رئیس جمهور جیبوتی نیز در مذاکرات مشترک هیأت های عالی رتبه دو کشور،سفر دکتر احمدی نژاد به جیبوتی را تاریخی و مایه خوشحالی دولت و ملت این کشور بر شمرد و اظهار داشت: جیبوتی خواستار گسترش و افزایش مناسبات و همکاری ها با ایران در همه عرصه ها است.
عمرگیله با قدردانی از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران به ویژه دکتر احمدی نژاد برای برقراری و تأمین صلح وامنیت در اقصی نقاط جهان از جمله آفریقا تأکید کرد: جیبوتی از برپایی اجلاس سران اتحادیه آفریقا در ایران استقبال و حمایت می کند.
جمهوری اسلامی ایران و جیبوتی پس از مذاکرات مشترک هیئت های عالیرتبه که در حضور آقایان احمدی نژاد و اسماعیل عمرگیله روسای جمهور برگزار شد ، پنج سند همکاری امضا کردند.چهار سند در زمینه های همکاری وزارت امور خارجه دو کشور ، لغو روادید سیاسی و خدمت ، سند کمک توسعه ای و سند مربوط به احداث مرکز فنی و حرفه ای در جیبوتی به امضای آقایان متکی و محمد علی یوسف وزیران امور خارجه ایران و جیبوتی رسید.
آقایان پرویزیان مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران و حاماهایت رئیس کل بانک مرکزی جیبوتی ،سند اعطای خط اعتباری جمهوری اسلامی ایران به جیبوتی را امضا کردند.
امضای 5 سند همکاری میان ایران و جیبوتی
جمهوری اسلامی ایران و جیبوتی پس از مذاکرات مشترک هیئت های عالیرتبه که در حضور احمدی نژاد و اسماعیل عمرگیله روسای جمهور برگزار شد ، پنج سند همکاری امضا کردند.
چهارسند در زمینه های همکاری وزارت امورخارجه دو کشور، لغو روادید سیاسی وخدمت ، سند کمک توسعه ای و سند مربوط به احداث مرکز فنی وحرفه ای در جیبوتی به امضای آقایان متکی ومحمد علی یوسف وزیران امور خارجه ایران و جیبوتی رسید.
پرویزیان مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران وحاماهایت رئیس کل بانک مرکزی جیبوتی، سند اعطای خط اعتباری جمهوری اسلامی ایران به جیبوتی را امضا کردند.
احمدی نژاد پس از امضاء اسناد همکاریهای دو کشور در جمع خبرنگاران با ابراز خرسندی از این سفر افزود: روابط برادرانه دو کشور و دو ملت در همه زمینه های سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی در حال گسترش و تعمیق است و مصمم هستیم این روابط را هر چه بیشتر گسترش دهیم.
رئیس جمهور درگیریها و تنش ها در مناطق مختلف جهان را ناشی از دخالت های برخی قدرت های به اصطلاح بزرگ ارزیابی و تصریح کرد: باور ما این است که اختلافات و درگیری ها را می توان بر اساس برادری، عدالت و احترام متقابل برطرف کرد.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری از جیبوتی در خصوص درگیری های سومالی گفت: در کل منطقه به ویژه در سومالی باید تفاهم ، گفتگو و برادری جای تنازع را بگیرد چون این درگیری ها نه تنها به ضرر مردم سومالی بلکه به ضرر مردم کل منطقه است.
احمدی نژاد از تلاش های رئیس جمهوری جیبوتی برای حل مسئله سومالی تشکر کرد و افزود: قرار شد با مشورت هم تلاشهای سازمان یافته ای را برای کمک به مردم سومالی وبرقراری آرامش و برادری انجام دهیم و جمهوری اسلامی ایران از هیچ تلاشی برای ثبات ، صلح ، آرامش و برادری فروگذار نخواهد کرد.
احمدی نژاد بار دیگر از استقبال دولت و رئیس جمهور جیبوتی تشکر کرد و گفت: از مردم مسلمان و مؤمن جیبوتی هم برای اینکه موفق نشدیم از نزدیک آنها را زیارت کنیم عذرخواهی می کنم.علاقه مند بودم در خیابان یا مساجد مردم را ملاقات کنم اما کوتاهی سفر و فشردگی کار این اجازه را به من نداد.
رئیس جمهور جیبوتی نیز پس از امضای اسناد همکاری دو کشور در جمع خبرنگاران گفت: اهمیت حضور آقای احمدی نژاد در جیبوتی و شرق آفریقا را جز فایده چیز دیگری نیست و آن را افتخاری برای ملت خود و ملتهای منطقه می دانیم.
اسماعیل عمرگیله افزود: روابط ایران و جیبوتی بر اساس اخوت دو ملت اسلامی شکل گرفته است و ما متعهد هستیم روابط را در جهت خیر دو ملت هر چه بیشتر گسترش دهیم.
رئیس جمهور وارد نایروبی شد
رئیس جمهوری اسلامی ایران در مرحله دوم از سفر دوره ای به شرق آفریقا عصر سه شنبه وارد نایروبی پایتخت کنیا شد و در بدو ورود مورد استقبال رسمی کیباکی رئیس جمهور کنیا قرارگرفت.
رئیس جمهور در دیدار رایلا اودینگا نخست وزیر کنیا با بیان اینکه ملت های ایران و کنیا در جبهه دفاع از عزت و شرف برای پیشرفت انسان ها قرار دارند، تصریح کرد: امروز باید دست در دست هم ، شرایط جهان را در راستای بهبود وضعیت ملت ها تغییر دهیم.
دکتراحمدی نژاد توانمندی ها و استعدادهای دو کشور را فراوان دانست و اظهار داشت: شرایط امروز جهان فرصت های زیادی را در اختیار ایران و کنیا قرار داده است تا با استفاده هوشمندانه از آنها و ایستادگی در برابر دشمنان به پیشرفت دست یابند.
رئیس جمهور با بیان اینکه کشورهای استعمارگر با استفاده از روش های گوناگون از جمله جنگ و اعمال تحریم های متعدد در صدد سلطه برمنابع ملت ها هستند، گفت: دولت های استعمارگر نتوانسته اند مردم آفریقا را مثل سرخپوست ها از بین ببرند اما به نحوی عمل کرده اند که فرهنگ و عزت مردم آفریقا برای جهان ناشناخته بماند تا بتوانند ثروت ملت های آفریقایی را به جیب خود بریزند.
احمدی نژاد با تاکید براینکه امروز دوران قلدر مآبی و زورگویی پایان یافته است، خاطر نشان کرد:ملت ها باید با تلاش و کوشش و همکاری ، کشورهایشان را بسازند زیرا همه امکانات و فرصت ها را در اختیار دارند.
رئیس جمهور توانمندی ها و تجربیات ایران و کنیا را مکمل همدیگر برشمرد و گفت: توسعه روابط با کنیا سیاست کلان جمهوری اسلامی ایران است و تهران برای افزایش و گسترش روابط با نایروبی محدودیتی ندارد.
رایلا اودینگا نخست وزیر کنیا در این دیدار با بیان اینکه بحران مالی غرب گریبان همه کشورها بخصوص کشورهای آفریقایی را گرفته است ، تصریح کرد: منابع غنی و نیروی انسانی آفریقا همواره برای ساختن آمریکا و اروپا مورد استفاده قرار گرفته و غنی ترین قاره همچنان فقیر است. اما امروز می خواهیم با کمک دوستان از جمله ایران رو به جلو و پیشرفت حرکت کنیم .
اودینگا دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران و کنیا در حوزه های مختلف از جمله موضوع فلسطین و دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای مشترک دانست و گفت:کنیا خواستار گسترش روابط و همکاری ها در زمینه های مختلف از جمله انرژی و سرمایه گذاری با ایران است.
نخست وزیرکنیا همچنین از حمایت های جمهوری اسلامی ایران به ویژه دکتر احمدی نژاد در قبال کشورهای آفریقایی قدردانی و خاطر نشان کرد: روابط ملت های ایران و کنیا تاریخی و دوستانه است.
امضاء 2 سند همکاری میان ایران و کنیا
مقامات جمهوری اسلامی ایران و کنیا پس از مذاکرات مشترک، دو سند همکاری امضا کردند. این دو سند همکاری که پس از مذاکرات مشترک هیأت های عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران و کنیا ، بین مقامات دو کشور به امضاء رسید ، در زمینه های افزایش همکاریهای کنسولی و همکاری در بخش بهداشت دام می باشد.
همچنین درمذاکرات روسای جمهور ایران و کنیا با اشاره به روابط دوستانه دو ملت ایران و کنیا بر افزایش همکاریهای دو کشور در بخش های بانکی ، تجاری و اقتصادی تاکید شد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات توانمندیها و تجربیات دو کشور را مکمل هم دانست و افزود:مبادله تجربیات و دستاوردها میان تهران و نایروبی باید افزایش یابد.
کیباکی رئیس جمهور کنیا هم دراین مذاکرات توسعه و افزایش روابط با جمهوری اسلامی ایران را در عرصه های گوناگون خواستارشد.
احمدی نژاد: مناسبات غلط ابرقدرتها در عمل شکست خورده است
رئیس جمهور گفت: دورانی که ابرقدرتها ،منابع انسانی و مادی ملتها را از طریق شبکه اقتصادی استعماری چپاول می کردند، به پایان خود رسیده است و مناسبات غلط ابرقدرتها در عمل شکست خورده است.
دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور طی سخنانی در ضیافت شام رسمی همتای کنیایی خود در هتل لایکو لایروبی با اشاره به روابط دوستانه و رو به گسترش دو کشور توسعه و تحکیم روابط با کشورهای آفریقایی را از اصول دیپلماسی جمهوری اسلامی عنوان کرد.
وی افزود: باور ما این است که روابط دولتها و ملتها باید مبتنی بر معنویت، عدالت، اخلاق و احترام به کرامت انسان و دوستی و برادری باشد و هیچ محدودیت و مانعی بر سر راه توسعه روابط ایران و کنیا نمیبینیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه پیشرفت، صلح و امنیت حق مطلق همه ملتهاست، گفت: اشتراکات فرهنگی ایران و کنیا نظیر خدا پرستی، ایمان به پیامبران الهی و ارزشهای انسانی، اعتقاد به عشق و دوستی و برادری در روابط انسانها، پاکی و مهرورزی و احترام به کانون گرم خانواده زمینه های اصلی تقویت و گسترش پیوند دوستی ایرانیان و کنیائیهاست.
احمدینژاد افزود: روابط ایران و کنیا در ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی رو به گسترش است و اراده سیاسی هر دو کشور بر تقویت و تعمیق این روابط در همه زمینهها استوار است.
وی تصریح کرد: هر دو کشور ایران و کنیا از ظرفیت، توانمندی و فرصت های بسیار خوبی در بخش های مختلف برخوردارند و این مولفه ها در کنار تجربیات دولت ها و ملتها می توانند عنصری مکمل برای کمک به یکدیگر باشند.
رئیس جمهور اظهار داشت: خوشبختانه با پیگیریها و تلاش های همه جانبه همکاران ما در دولت جمهوری اسلامی و دوستان ما در دولت کنیا بعد از 3 ماه مذاکرات و سه روز کارشناسی بسیار فشرده، موافقتنامه های بسیار خوبی بین دو کشور امضاء شده که پایه گذار روابط مستحکم طولانی مدت بین ما خواهد بود و دروازه را برای جهشی بزرگ در روابط دو کشور خواهد گشود.
احمدینژاد توافقات صورت گرفته میان ایران و کنیا را همکاریهای و سرمایه گذاری مشترک در زمینه های انرژی، حمل و نقل، شیلات، کشاورزی، دامپزشکی و صنعتی عنوان کرد و متذکر شد: توسعه همکاری های و ارتباطات دو کشور به نفع دو ملت و توسعه صلح، امنیت و برادری در منطقه است.
وی خاطر نشان کرد: در خصوص مسائل بین المللی و منطقهای دیگر نیز دیدگاه های مشترکی فراوانی بین ایران و کنیا وجود دارد و هر دو خواهان حل و فصل اختلافات و مسائل میان کشورها از طریق گفت و گو و در فضای آرامی بر اساس عدالت هستیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: ایران و کنیا پیشرفت و تعالی و رفاه را حق همه ملتها می دانند و تلاش می کنیم که مشکلاتی که امروز گریبانگیر مردم دنیا شده بر اساس گفت و گو و با محوریت قرار دادن عدالت و برادری در فضای آرام حل و فصل شود.
احمدینژاد افزود: در شرایطی که مناسبات بر آمده از جنگ جهانی دوم به پایان راه خود رسیده، همکاری کشورهای مستقل برای ایجاد صلح و رفاه میان ملتها بیش از پیش ضرورت پیدا میکند.
وی اضافه کرد: مناسبات و ساز و کارهایی که بر اساس کشورهای پیروز و شکست خورده تعیین شده بودند و در طول 60 سال ظالمانه، یکجانبه و تبعیض آلود بر اکثر ملتها تحمیل شده بودند و فرهنگ و منابع انسانی و مادی آنها را از طریق شبکه اقتصادی استعماری چپاول می کردند، به پایان خود رسیده است.
رئیس جمهور اظهار داشت: جنگها و محرومیتهای فراوانی در طول 60 سال گذشته بر بخش وسیعی از دنیا تحمیل شد و در فلسطین بیش از 5 میلیون نفر آواره شدند و فقط در عراق بیش از یک میلیون انسان بیگناه کشته شدند و 60 سال است که مردم در سایه تهدید زندگی می کنند، اما مناسبات غلط ابرقدرتها در عمل شکست خورده است.
احمدی نژاد افزود: امروز جهان در آستانه تحولات بزرگ قرار دارد و تحول یک ضرورت است اما این تحول باید بر پایه مبانی جدیدی که خمیر مایه آن احترام به انسانها و حقوق برابر و عدالت و برادری است، پی ریزی شود.
وی در پایان تاکید کرد: برای برپایی جهان پر از صلح و برادری نیازمند عزم همگانی هستیم و کشورهای مستقل باید در این راه پیشتاز باشند و امید است با همدلی و تلاش انسانهای آزاده ، مستقل و دوست دار بشر شاهد جهانی پر از رفاه و دوستی باشیم و مطمئنم ایران و کنیا در این مسیر پر افتخار نیز همراه یکدیگر خواهند بود.
در این مراسم امیلیو موای کیباکی رئیس جمهور کنیا نیز طی سخنانی با تشکر از دکتراحمدینژاد به خاطر پذیرش دعوت وی و سفر به این کشور ، از جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور دوست و برادر کشور خود یاد و بر گسترش مناسبات دو جانبه، تعمیق روابط در زمینه های مختلف و همکاری برای حل مناقشات منطقه ای تاکید کرد.
رئیس جمهور نایروبی را به مقصد مومباسا ترک کرد
رئیس جمهوری اسلامی ایران صبح روز چهارشنبه پس از بدرقه رسمی رئیس جمهوری کنیا، پایتخت این کشور را به مقصد بندرمومباسا درجنوب کنیا ترک کرد.مومباسا درجنوب شرقی کنیا و درساحل اقیانوس هند واقع شده وتمام ساکنان آن را مسلمانان تشکیل میدهند.
دکتر محمود احمدی نژاد در فرودگاه ایالت مومباسادر کنیا مورد استقبال پرشور و کم نظیر مردم مومباسا قرار گرفت .
احمدی نژاد: مردم آفریقا اجازه نمی دهند قدرت های زورگو دوباره آفریقا را غارت کنند
رئیس جمهوربا تاکید بر اینکه امروز آفریقا زنده و بیدار است، تصریح کرد : مردم و دولت های افریقا اجازه نمی دهند قدرت های زورگو دوباره آفریقا را غارت کنند .
دکتراحمدی نژاد در اجتماع عظیم و پرشور مردم مومباسا با بیان اینکه دولت های زورگو و قدرتمند سالها به مردم آفریقا ظلم و منابع و ثروت آنها را غارت کرده اند، اظهار داشت: ملت های آفریقایی از جمله کنیا در صدد پیشرفت هستند و در این راه از حمایت دوستان خود به ویژه ملت ایران برخوردارند.
رئیس جمهور با بیان اینکه ملت ایران و ملتهای آفریقایی ازجمله کنیا علیه استعمارگران و قدرت های بزرگ قیام کرده اند، اظهار داشت: ایران و کنیا طرفدار صلح ، دوستی و امنیت ، عاشق پیامبر (ص) و اهل بیت ایشان و عدالت هستند .
احمدی نژاد صلح، دوستی و برادری همراه با عدالت را پیام ملت های ایران و کنیا برای همه مردم جهان دانست و گفت: ملت های ایران و کنیا اگر چه از هم دور هستند اما قلب آنها برای محبت ، عشق ، عدالت و خداپرستی می تپد.
رئیس جمهور عدالت را ضرورت همیشگی بشریت و نیاز حیاتی آنان دانست و گفت: بدون عدالت امکان آرامش، صلح ، امنیت ، رفاه و برادری وجود نخواهد داشت و بسیاری از اختلافات و جنگها به خاطر بی عدالتی است.
احمدی نژاد با بیان اینکه در کنیا و ایران بنیاد خانواده محکم است ،اظهار داشت: خانواده مرکز محبت، عشق و تریبت فرزندان و رشد عاطفه ها است.
رئیس جمهور به کشتار کودکان و زنان فلسطین درغزه و جنایات همیشگی صهیونیست ها اشاره و تصریح کرد: آنها با بی رحمی و بی عدالتی حرکت می کنند اما در نقطه مقابل آنها ،پیام مسلمانان رحمت، دوستی، پاکی، عشق ، محبت، عدالت و احترام به حقوق انسانها ست.
رئیس جمهور وارد مورونی پایتخت کومور شد
رئیس جمهور عصر چهارشنبه وارد فرودگاه مورونی شد و مورد استقبال مقامات کمور قرار گرفت.
مردم مورونی در مسیر بیست کیلومتری عزیمت از فرودگاه تا محل سخنرانی رئیس جمهور ، به طور پرشور و کم نظیر از دکتر احمدی نژاد استقبال کردند.
دکتر احمدی نژاد با حضور در میان مردم استقبال کننده ، از نزدیک با آنها گفتگو کرد.
احمدی نژاد: امروز ملت های آفریقایی، می توانند آفریقا را به سرعت بسازند
رئیس جمهور مردم آفریقا را هوشمند و با استعداد دانست و تصریح کرد:امروز ملت های آفریقایی به ویژه جوانان این سرزمین پاک از جمله مردم کومور، می توانند علی رغم میل قدرتهای زورگو و سلطه گر ، آفریقا را به سرعت بسازند و پیشرفت کنند.
دکتراحمدی نژاد عصر چهارشنبه پس از استقبال پرشور مردم مورونی در اجتماع صمیمی و عظیم مردم این شهر حضور یافت و با بیان اینکه استعمارگران صدها سال آفریقا را غارت کردند، اظهار داشت : قدرتهای استعمار گر و زورگو با استفاده از زور اجازه ندادند ملت های آفریقا از منابع و ثروت خود استفاده کنند اما مردم آفریقا ساکت ننشستند و با مبارزات طولانی آنها را از کشورهای خود بیرون کرده و آزادی و استقلال خود را به دست آ وردند.
رئیس جمهور با بیان اینکه ایمان و توکل به خداوند، پشتیبان ملت های آفریقایی از جمله کمور برای پیشرفت است، گفت: ملت بزرگ ایران همواره در کنار ملت های آفریقایی و یاور آنها در مسیر پیشرفت و تعالی است.
دکتر احمدی نژاد با تأکید بر اینکه آفریقا زنده است زیرا مردم آفریقا زنده و پاینده هستند، تأکید کرد: دوران سیاه استعمار به تاریخ پیوسته است و امیدواریم بقایای استعمار در گوشه و کنار جهان به زودی به تاریخ بپیوندد و همه ملت ها از جمله ملت کومور با وحدت کامل، کشور خود را بسازند و آباد کنند.
رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت ها ،توانمندی ها و استعدادهای ملتهای مستقل اظهار داشت: اگر ملتهای مستقل دست به دست هم بدهند و نیازهای خود را تأمین کنند، هیچ کدام نیازی به استعمارگران نخواهند داشت.
احمدی نژاد با بیان اینکه ملت ایران علی رغم همه تحریم ها و فشارهای دشمنان ،راه پیشرفت را با سرعت چند برابر طی می کند وامروز هیچ نیازی به قدرت های فاسد ندارد، تأکید کرد: دشمنان می خواستند راه پیشرفت را به روی ملت ها ببندند اما ملت ایران آماده است تجربیات خود را در قالب آموزشهای تخصصی و دانش فنی در اختیار ملت های آزاده و به خصوص کمور قرار دهد.
رئیس جمهور با بیان اینکه ملت های ایران و کومور درجبهه واحد خداپرستی و عدالت قرار دارند گفت : آن چیزی که ملت ها از جمله ملت های ایران و کومور را به هم پیوند می دهد ،دل ها و ایمان هاست حتی اگر مسافت بین کشورها زیاد باشد.
دکتراحمدی نژاد دربخش دیگری از سخنان خود در اجتماع پرشور و صمیمی مردم مورونی پایتخت کومور، جهان را در آستانه تحولات عظیم دانست و تصریح کرد: مناسبات ظالمانه بعد از جنگ دوم جهانی به پایان راه رسیده و قدرتهای فاسدی که شصت سال به ملت ها زور می گفتند در پایان راه هستند و دوران ملت ها آغاز شده است.
رئیس جمهور همچنین مردم کومور را پیرو پیامبر اسلام(ص) و اهل صبر ، مجاهدت ، رحمت و عدالت معرفی کرد.
سامبی رئیس جمهور کومور نیز در سخنانی با قدردانی از حمایت های جمهوری اسلامی ایران از ملت های آفریقایی از جمله کومور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران علی رغم فشارهای دشمنان به موفقیت های متعدد دست یافته و امروز الگویی برای پیشرفت همه ملت ها ازجمله کمور است.وی خاطرنشان کرد: کومور خواستار استفاده از تجربیات و دستآوردهای ارزشمند جمهوری اسلامی ایران در بخش های گوناگون است.
رئیس جمهور کمور همچنین نشان عالی کمور را به دکتر محمود احمدی نژاد اعطا کرد.
مذاکرات مشترک هیئت های عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران و کمور
مذاکرات مشترک هیئت های عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران و کومور به ریاست دکترمحمود احمدی نژاد و احمد عبدالله سامبی رؤسای جمهور دو کشور برگزار شد.
رؤسای جمهوری اسلامی ایران و کومور در این مذاکرات بر ضرورت توسعه همکاری ها در بخش های مختلف تأکید کردند.
دکتر احمدی نژاد و سامبی با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی های فراوان دو کشور خاطرنشان کردند:گسترش و افزایش مناسبات و همکاری های ایران و کمور به نفع ملت های دو کشور است.
روسای جمهوری اسلامی ایران و کومور آب،برق ، انرژی، کشاورزی ، مسکن و شهرسازی را از جمله ظرفیت های فراوان برای توسعه روابط ایران و کمور اعلام کردند.
دکتر احمدی نژاد در مذاکرات مشترک هیئت های عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران و کمور ،توسعه روابط کشورهای آفریقایی از جمله کومور را سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران بر شمرد و اظهار داشت:ایران تجربیات و توانمندی های خود در بخش های مختلف را در اختیار برادران خود از جمله کمور قرار می دهد.
رئیس جمهور کومور نیز در این مذاکرات پیشرفت های ایران را الگو و مایه افتخار ملت های مستضعف دانست و تصریح کرد: کمور خواستار توسعه مناسبات و همکاری های همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران است.
امضاء 4 یادداشت تفاهم میان ایران و کمور
چهار یادداشت تفاهم میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه کومور با حضور رؤسای جمهور دو کشور به امضاء رسید.
این 4 یادداشت تفاهم در زمینه «توسعه روابط سیاسی و تشکیل کمیسیون مشترک» ، «لغو روادید سیاسی و خدمت در ترددهای رسمی میان دو کشور» ، «کمک های توسعه ای دولت جمهوری اسلامی ایران به اتحادیه کومور» و «تاسیس مرکز آموزش فنی وحرفه ای درکومور» می باشد.
4 یادداشت تفاهم را وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزیر روابط خارجی و معادن کومور امضاء کردند.
دکتر محمود احمدی نژاد صبح پنج شنبه از کومور به کشور بازگشت و در فرودگاه مهرآباد مورد استقبال داودی معاون اول رئیس جمهور قرار گرفت.
نظر شما