به گزارش خبرنگار مهر، عبدالکریم فرحانی عصر روز گذشته در جمع طلاب مدرسه علمیه امام حسن عسکری (ع) آمل گفت: برای راه اندازی مراکز تخصصی در مدارس علمیه کشور باید طرح جامع توسعه حوزه های علمیه صورت گیرد.
وی با اشاره به مشکلات مدارس علمیه شهرستان ها در طول سال های گذشته گفت: خوشبختانه در حال حاضر به دلیل تلاش های صورت گرفته از سوی حوزویان، علما و روحانیون کشور مشکلات در مدارس کشور کاهش یافته و زمینه برای پرورش طلاب فراهم شده است.
وی اضافه کرد: کلیه صاحب نظران به این نتیجه رسیدند، که اگر مدارس علمیه شهرستان ها تقویت نشوند، حوزه علمیه قم به طور یقین دچار مشکل خواهد شد.
معاون امور مدارس و مراکز مرکز مدیریت حوزه علمیه قم، تغییر برخی ساختارهای موجود در مرکز مدیریت را یکی از برنامه های ابتدایی شورای عالی حوزه و مدیریت حوزه علمیه قم اعلام کرد.
وی گفت: در گذشته کلیه مدارس علمیه شهرستان ها در یک معاونت خلاصه می شد که با تغییرات صورت گرفته در حال حاضر همه معاونت ها در قبال مدارس علمیه شهرستان ها مسئولیت پیدا کردند.
فرحانی تأسیس، انحلال، توسعه، ساماندهی فعالیت های علمی و اجرایی مدارس و نیز مراکز تخصصی را از مهمترین وظایف معاونت امور مدارس و مراکز مرکز مدیریت حوزه علمیه قم اعلام کرد.
وی از تشکیل کمیته تاسیس مراکز تخصصی زیر نظر شورای گسترش حوزه علمیه قم در مدارس علمیه شهرستان ها خبر داد و تصریح کرد: ساز و کارهای لازم برای راه اندازی این مراکز تخصصی در مدارس علمیه شهرستان ها فراهم شده است و مجوزهای لازم برای راه اندازی این مراکز را خواهیم داد.
معاون امور مدارس و مراکز مرکز مدیریت حوزه علمیه قم با بیان اینکه در این مراکز حداقل یک یا دو رشته تخصصی خواهیم داشت، بیان داشت: مجوزهای لازم برای راه اندازی این مراکز در مدارس علمیه داده خواهد شد و نیز هیئت علمی آن را نیز هماهنگ می کنیم.
وی همچنین از تهیه سند توسعه مدارس علمیه 10 استان کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط خاص حاکم بر آن در اولویت ما قرار دارد و پس از آن مازندران در اولویت دوم قرار داده شده است.
معاون امور مدارس و مراکز مرکز مدیریت حوزه علمیه قم، تقویت مدارس علمیه مراکز استان ها را نیز از سیاستهای این معاونت اعلام کرد و گفت: البته در کنار این موضوع مناطقی که از استعداد بالایی برخوردار هستند در اولویت ما قرار دارند.
معاون امور مدارس و مراکز مرکز مدیریت حوزه علمیه قم به نقش مدارس علمیه شهرستان ها در تقویت بنیه علمی طلاب اشاره کرد و گفت: تقویت مدارس علمیه در شهرستان ها موجب افزایش سطح علمی طلاب ورودی به حوزه علمیه قم می شود.
فرحانی با اشاره به تقسیم بندی مدارس علمیه کشور به چهار قسمت گفت: مدارس علمیه کشور به مدارس جامع، سطح دو و سطح یک تقسیم شدند.
وی ادامه داد: در این تقسیم بندی مدارس سطح یک از سطح دو پشتیبانی می کنند و نیز مدارس سطح دو از مدارس علمیه جامع پشتیبانی خواهند کرد.
معاون امور مدارس و مراکز مرکز مدیریت حوزه علمیه قم گفت: معاونت تهذیب مرکز مدیریت حوزه علمیه قم در حال برنامه ریزی است تا این معاونت را در 300 مدرسه کل کشور راه اندازی کند.
فرحانی با تأکید بر تقویت پژوهش در میان طلاب گفت: در حال حاضر حدود 40 مدرسه کشور دارای معاونت پژوهشی هستند.
نظر شما