پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۵ خرداد ۱۳۸۳، ۱۲:۵۲

ترنج از نگاه معاصران

علي رضا بهرامي : ترنج بر خلاف ديگران ، از تقليدهاي كوركورانه فاصله گرفت

تيمور ترنج ، شاعر متعهدي به‌معناي واقعي كلمه بود ، شاعري وطن‌پرست با تعهد برخاسته از دل حادثه كه اينگونه تعهد داشتن را به متعهد خوش‌‌نشين بودن ترجيح مي‌داد.

عليرضا بهرامي ـ شاعر و محقق ادبيات ، در گفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر" با بيان اين مطلب گفت :  ترنج  وچند نفرديگر از شاعران با شرايط مشابه او، داراي خصوصيتي ويژه هستند؛ اينان با آنكه در" آخر خط" هاي نقشه جغرافيايي كشور اقامت داشتند، در طول دو دهه  گذشته،  به‌طورمستمر، همراه با جريان‌هاي شعري روز پيش رفتند و حضور خود را از راه بسيار دور، در محافل شعري مركز ـ هرچند به‌صورت مجازي ـ حفظ كردند.
اين شاعر و محقق ادبيات افزود :  نتيجه اين حضور مستمر و تاثيرگذار ، دستيابي آنان به  قالب‌ها و حركت‌هاي نو درعرصه شعر معاصر بود كه  با رويدادها و حوادث روز درآميخته و موجبات پويايي دوجانبه اين مقوله‌ها را به ‌وجود آورد.
بهرامي با تاكيد برتاثير گذاري شعرترنج برشاعران جوان خطه‌هاي دورافتاده كشورخاطرنشان ساخت : اين شاعر درخرمشهر زمان جنگ و خليج فارس پس از جنگ هشت ‌ساله، در دل حادثه‌ها بود و همين مشاهده  مستقيم ،  صفات نيكي را براي شعرهاي او به ارمغان آورد؛ ازجمله اين كه از آنچه ديده بود، به‌ شكلي واقعي مي‌نوشت و در كمتر اثري از او مفاهيم و واژگاني از دريا، مردم جنوب و جنگ كه با آنها زندگي كرده بود، حضور نداشت كه همين امر بزرگترين عامل صداقت شعرهاي ترنج شد.
بهرامي با اشاره به اين كه حضور ترنج درمحيط و سرودن از رويدادهاي اقليمي ، او را ازتقليدهاي كوركورانه اي كه بسياري به آن دچارند، دور كرد ، گفت : ترنج ،  شاعر متعهد بي‌ادعايي بود كه تنها به پويايي مي‌انديشيد، دبير هيچ جشنواره‌ اي نشد و هيچ مسووليت فرهنگي را برعهده نگرفت ؛  بلكه تمامي خود را وقف شعر و خانواده و از همه مهمتر، وطنش كرد.
اين شاعر و نويسنده در پايان با اشاره به مقدس، قابل احترام و عبرت‌انگيز بودن مفهوم " مرگ " ، شعري را كه پس از شنيدن خبر درگذشت تيمور ترنج سروده بود، به روح اين شاعر دريانورد هميشه در تلاطم، تقديم كرد : تا با مني و تا برايت مي‌نويسم / از سمت آبي‌ها برايت مي‌نويسم / درازدحام كوچه‌هاي تنگ تهران / « اوقات دريا » را برايت مي‌نويسم...
کد خبر 84088

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha